Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
4
 
! Отговори
13 преди 9 години
не искам да ги гледам тея кърмачки никъде
240
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В неделя ходих в този мол и гърлото ми веднага пресъхна - застоял и сух въздух. И това ако е здравословна среда за едно бебе....Айде приятно кърмене, ама стига с глупостите, че това било "най-доброто". Или си майка, която се грижи за детето, или си просто позьорка.Някой вече беше писал, че някои жени като родят едно бебе и си мислят, че всички са им длъжни......
239
6
 
2
 
! Отговори
-10 преди 9 години
Кърмачките не могат да заставят останалите да ги възприемат така, както на тях им се иска.-----------Когато си бил 500 години под турско робство и след това 45 под руско (което между другото е нанесло доста по-големи щети от турското) не ти остава нищо друго освен да гледаш на жените като собственост нужна само за задоволяване на сексуален нагон ели пълк да си наясно какво означава акт на върховна интимност!
238
1
 
8
 
! Отговори
Nope преди 9 години
Кърмачките не могат да заставят останалите да ги възприемат така, както на тях им се иска. За хората, които не кърмят гледката е смущаваща и дори отблъскваща. Кърменето е акт на върховна близост между майка и дете и изваждането му на показ го принизява.
237
0
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Щом млеконадоя процъфтява в мола направете една мандра бре ,предприемачи!!!Кравите сами ще идват при вас!
236
3
 
13
 
! Отговори
Antaeus333 преди 9 години
Това е някакъв извратен "Фестивал на млеконадоя"...
235
2
 
6
 
! Отговори
pikadilicentur преди 9 години
Tipichna bulgarska kiflenska prostotia.Tea kifli si misliat che kato rodiat po edno dete na niakoj slaboharakterno momchence i veche sveta sa varti okolo tiah.Triabva da si mnogo umopomrachena pri polojenie che taka ili inache si otishla v mola s deteto ,tam kadeto e pulno s bakterii i virusi pri polojenie che horata sa ti napravili pomeshtenia za tazi dejnost ti da sednesh da karmish po sredata na koridora kadeto se razhojdat vsichki.Sorry v momenta ne mi raboti kirilicata....
234
1
 
22
 
! Отговори
оцеляваща българка преди 9 години
От прочетеното мога да кажа ,че вярно е това написано от 287,284,283....ТОВА НЕ СА ИСТИНСКИ ЗАГРИЖЕНИ МАЙКИ ЗА ДЕЦАТА СИ А ПОЗИОРКИ.....ИЗОБЩО НЕ СЕ СРАВНЯВАЙТЕ МИЛИ КЪРМЕЩИ МАЙКИ С ГЕРМАНИЯ....И АЗ СЪМ ВИЖДАЛА,НО СЕ ПРАВИ ДИСКРЕТНО,В КРАЕН СЛУЧАЙ,ЗАШОТО РАЗСТОЯНИЯТА СА ГОЛЕМИ И ПО ОЩЕ СЕРИОЗНИ ПРИЧИНИ....,КОИТО НЕ СЕ ОТНАСЯТ ЗА ВАС ПОЗИОРКИ И ТО В МОЛ...КАКВО ПРАВИТЕ ТАМ С МАЛКИТЕ СИ ДЕЦА,КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ РАЗХОДКА НА ЧИСТ ВЪЗДУХ.В СОФИЯ ИМА РАЗКОШНИ ПАРКОВЕ ,КЪДЕТО ДЪРВЕТАТА ЗАДЪРЖАТ ШУМА
233
1
 
25
 
! Отговори
Fan преди 9 години
Прави ми впечатление, че някой жени, повечето нереализирани професионално, превръщат кърменето в демонстрация, кауза и пропаганда, така както е очевидно и в този случай.Едно е да кърмиш в мол, стол и прочие когато се наложи по спешност, друго е целенасочено да се набуташ в магазин, пълен с бацили, хора, светлини и т.н. Освен това е нехигиенично, но това явно не им пука на майките.
232
1
 
10
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
И аз, искам да кърмя! С мляко... юнашко. На място обществено...инак, нарушават ми се, правата!
231
4
 
29
 
! Отговори
милка - крава преди 9 години
Това не са кърмачки, а кърмолници. Криворазбрана цивилизация. Кърменето е съкровен акт между майката и детето - защо трябва да стане достояние на толкова хора, да се парадира с това. И за децата не е полезно - какво да правят горките деца на неразумни майки - на шумно, прашно място. Освен това да се кърми детето, където свари и когато започне да плаче - това е практиката на ***. Детето трябва да суче в определно време. През това време нехайните майки нямат работа в мола.
230
16
 
4
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До морал Псевдо моралисти!Тези които развяват цици на плажа и са по прашки те не са ли по зле от майка кърмеща дете.
229
2
 
12
 
! Отговори
до 283 преди 9 години
Аз съм мъж 100% хетеросексуален и казвам браво на такива жени като теб.За съжаление ние копираме от Европа и Америка,където моралните и човешки норми отдавна са извратени.
228
2
 
31
 
! Отговори
морал преди 9 години
Аз съм жена и не смятам , че кърмачките трябва да си развяват циците на обществени места. Хора сме и трябва да се различаваме от останалите животни, при които няма понятието морална норма. В нашето общество не е прието да ходим голи. Така че всички ще се съобразяват с това.
227
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За стотен път казвам,че не е проблема в кърменето,а в начина по-който тези жени го демонтсрират.Същото правят и хомосексуалистите,било естествен процес и го демонстрират навсякъде.Че то и уринирането е естествен процес.Не че българина не уринира където му падне.След като узакониха триполовите,ше разрешът и марихуаната,та нали сме евроатлантици,няма да се цепиме зер.Та кърменето на обществени места ще ни се види песен.
226
2
 
18
 
! Отговори
Мария преди 9 години
Мили майки, бъдете ДАМИ ! Протестирайте като ДАМИ!
225
0
 
13
 
! Отговори
ВЪЗРОДИТЕЛЕН СЕКСИСТ преди 9 години
До Анонимен/278Шефе, по Дискавъри. Фауната, върши и други физиологични потребности. "Изхождащи" и "развратно-постъпателни"!Що пък не, не ги допуснат и в МОЛО? Или още, не му е дошло времето?
224
3
 
31
 
! Отговори
Майка-кърмачка преди 9 години
Храненето на детенцата е последното за което мислят тези майчици. По-важното за тях е да демонстрират колко са освободени и впечатляващи. Ако пушенето в МОЛА беше разрешено, бъдете сигурни, че и цигарите си щяха да набучат в предвзетите си устенца в процеса на революционното кърмене.
223
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До само такаКърменето е най0естественото нещо ... по дискавъри. Но ние все пак сме хора, не животни.
222
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
простотия