Борисов пусна метрото до летището: Днес безплатно

Думите отлитат, направеното остава, 500 хил. ще го ползват, радва се той
Обновена: 2 апр 2015 17:46 | 2 апр 2015 11:17, Веселина Йорданова
355

Снимка: БТА

С помощта на „Началника“ премиерът Бойко Борисов пусна метрото до летището и отсече, че най-голямата реформа в България е в транспорта на София.
Още по темата

500 000 души на ден ще ползват подземния транспорт. Новото 5-километрово продължение на първия лъч на метрото - от бул. "Цариградско шосе" до аерогарата, е с 4 нови метростанции - Дружба, Искърско шосе, Софийска Света гора и Летище София. Софиянци ще могат да ползват новата придобивка след 13 часа.

"Когато цифрите говорят и тези от преди, когато управляваха т. нар. синя София, ще замълчат. За 23 години 9.5 километра метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 години. И то виждате как го правим", похвали се Борисов пред гостите на официалното откриване на отсечката.

Премиерът отбеляза, че средната скорост на метрото е 40 км/ч, включвайки и спирките, на автомобилите в София – 28 км/ч, а на градския транспорт 14 км/ч.

Борисов си припомни рекета на такситата в района на аеропорта. „Ще вземе куфарчето от там (от летището – бел. ред.), ще дойде и след 15 минути вече ще е някъде по града, няма да виси на автобусните спирки, няма да го рекетират такситата, няма да плаща 50 лв. до центъра. Днес безплатно, а от утре даваме екстра на банките – минаваш, слагаш си кредитната карта там (на автомата) и направо се качваш на метрото – бързо, лесно, удобно, няма гишета", разясни премиерът.

Според Борисов, когато има инфраструктура като тази, бизнесът е изключително доволен и активен. "Помните ли как заварихме моста Брюксел, който водеше към аерогарата – ремонтиран за милиони, целият в дупки. Когато дойдохме тук, се гонеха хартии и найлонови пликове по полето, как изглежда в момента само за 7 години", спомни си още той и допълни, че от партията му са „спасили София от спасителите й“ тогава.

Борисов разясни, че приходите в хазната са с над милиард лева повече от миналата година заради добрата работа на приходните агенции и на службите за сигурност. Това позволявало и ремонти на най-критичните отсечки по АМ „Тракия“ и „Хемус“, за които стана ясно, че са необходими 100 млн. лева. „ Ние от ГЕРБ строим, думите отлитат, направеното остава“, отсече премиерът.

"Асфалт не се яло, но като няма асфалт, загиват хора", обобщи Борисов.

Той възложи на кмета Йорданка Фандъкова да се помисли с какво да бъдат наградени ръководителите на проекта и строителите.

Фандъкова заяви, че придобивката е за цяла България, „защото сме на вратата към България“. Столичният кмет честити новата отсечка специално на Пловдив и Бургас, и на всички, които ще ходят на море през лятото.

Транспортният министър Ивайло Московски подчерта, че се създава модерен мултимодален транспортен център. Тази и следващата година ще бъде довършена пътната връзка между Терминал 2 и бул. „Брюксел“, а платформата за железница ще позволи в рамките на 2-3 години на летище София да има метро, железопътен и модерен пътен транспорт, изтъкна Московски.

Екоминистърът Ивелина Василева подчерта, че метрото е сред проектите, които в най-голяма степен водят до екологични ползи, намалявайки замърсяването на въздуха.

След традиционното рязане на лента, премиерът и официалните гости се качиха на метрото. Борисов обаче си тръгна от официалната церемония с автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още по темата: Бойко Борисовметро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
2
 
! Отговори
Логика преди 9 години
Ами след като наряза АЕЦ за скрап, пусна метрото и от де ще дойде тока, от американските пушеци ли ?
195
1
 
2
 
! Отговори
Горо преди 9 години
Ама глупост след глупост ръси това мекотело. За 10 години какво бил построил Герб - ама Герб ли го плати, Борисов ли го копа, че нещо май парите дойдоха от Европа, а са по оперативни програми от ПРЕДИ да дойде Герб на власт! Лъже, маже, но кой ли е толкова ***, че да му вярва?
194
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паунов, приберете си мърсотията.
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
о, Пауновчета, изпълнявате ли съвестно метроопорните точки?
192
5
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
До П.Г. 259Можеш да чукнеш в Гугъл "Софийско метро" и да прочетеш, че проекта е от 1975 г., но не се строи не поради липса на техника, а поради липса на средства. Направеното дотук е с Европейски пари и приноса на Борисов в това отношение е безспорен. Не разбирам как една значима придобивка като метрото може да бъде подценявана. Това е знак за злонамереност.
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и да се развалят,но е вярно че спасява човешки животи и е едно голямо улеснение за всички.
190
2
 
4
 
! Отговори
ох размях се преди 9 години
метрото било за цяла българия,алуууууууууууууу даскалицата от самоков знаеш ли стрина пена от краводер колко я грее твоето метро,пак както и преди 89г. вие все се уреждате ,ама дано доживея да видя как тече лавата по витошка от избухналия вулкан витоша
189
0
 
5
 
! Отговори
да ви кажа преди 9 години
чудех се как може някой да пише за пари,да пише тава което са му дали ,а не това което мисли и то за пари ,обаче тук като чета коментарите на 256 и надолу ми свети и вика герб боко ,ура, ей аз съм стар ама това го имаше в отечествено -фронтовските и профсъюзните събрания,тогава едни другарки много активно ни разясняваха какво казва партията- майка,та нищо ново под слънцето всичко е суета бокич ,всичко е суета и гонене на вятъра и теб ще те забравим,но поразиите ти дъъъъъъълго ще се изплащат
188
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ходете си като къртици. Ние на морето си имаме лодки,скутери,джетове и т.н.
187
1
 
3
 
! Отговори
ei politolog преди 9 години
Nito sam trol nito sam cherven..za razlika ot zombiranite koito se hilite na vsaka izcepka na BB az imam mozak i moga da misla s nego.Vie i prez 2009/13 pak go hvalihte...a kato padna lasnaha nadutite mu baloni...
186
1
 
3
 
! Отговори
do politolog преди 9 години
Ti da ne bi da si ot onezi ot mladegkia gerb na koito e dadena linia na povedenie i posle se otchitate...imache reportag po BTV. Ako ne si ot tah avno si ot platenite ot Proteatna mrega..pkatiha vi da svalite Orecharski..ama ne toi drapna16 ml...ako si tova ne zabravai Bog zabava ama ne zabrava...
185
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A be ei tova e PR akcia na Boiko i kvo kato imate metro a tochno sled 1god che izglegda kato schupenite plochki na Vitochka.Ok imate metro no v Balgaria 2/3 ot horata umirat ot glad.i onzi otvorko da ne mi obasnava kak e v Parig.tam zaplatata e sruga.Metro magistrali....nai vagni sa horara,horata.inache po magistralite che patuvat chugdencite koito che kupat zemata ni,a vie otvorkovci che ste im argati..ne nastroivate horata ....naroda e gladen..nama kakvo da gubi..
184
4
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
До политологА бе , такива като тебе докато има ,все ще сме зле!Все Станишев ви е в устата!Откраднал!Нали цялата власт е ваша -защо го не съдите бе,***?Ама свикнахте само да лъжете ,за да прикривате вашите грабежи!Но ще дойде и за вас "видов ден"-все някога ще се разбере колко в действителност е струвало метрото и магистралите и тогава дупе да ви е яко!
183
8
 
4
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Абе как червените *** нямат малко срам от тяхната мини партийка БСП . Станишев и Орешарски един пирон не са забили , а само са крали и сега червения *** говори глупости . Ами на какво Станишев да отреже лентичка , като нищо не е направил. Открадна 2 милиона евро и ги даде на Хохегер , а той на Моника - жена му , за това ли да реже лентичка . Просто ме е срам да ви слушам .Нещастни хорица.
182
8
 
4
 
! Отговори
ицо преди 9 години
Бойко ли е Мойко ли е?Фандъкова ли е,каква е не знам.....ама имали го метрото има го.С ленти без ленти има ли го,има го!А къде е г-жа Манолова(тя всъщност стана ли госпожа) да изкаже някое дълбокомислено становище.
181
9
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 години
Метро... София е нов град, а Бургас...... ПЪРВАТА МАГИСТРАЛА !!! За 3ч. до Бургас !!! За глупаците, които плюят по асвалта на Бойко.....2 неща са :1. Пътища за да разцъфнат малките населени места, там е по-евтино за производство и инвестиции, ако трябва да се строят заводи, а и каквото и да е... НО ТРЯБВАТ ПЪТИЩА !2. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА.И ДЪРЖАВАТА САМА ЩЕ СЕ ОПРАВИ... И БОЙКО ТОВА ПРАВИ !!!Условия за бизнес, той няма да ми прави бизнеса, А УСЛОВИЯТА, ТОВА ОЩЕ НЯМАМЕ 2 точки са !!!!!
180
1
 
11
 
! Отговори
лоялен гражданин преди 9 години
Ленторез в своя репертоар.
179
5
 
7
 
! Отговори
ЕДИН преди 9 години
А СТАНИШЕВ КАКВО НАПРАВИ ?А ДОГАН КАКВО НАПРАВИ ?
178
4
 
4
 
! Отговори
клоун от събранието преди 9 години
Кой, кой... пусна метро?
177
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на ГЕРБ ! От негативните коментари половината са черногледци, а другата половина таксиметрови шофьори.