Столични роми налагат изнемощял кон с верига

Видеото възмути хиляди в социалните мрежи
Обновена: 18 апр 2015 21:51 | 18 апр 2015 15:54, Александър Попов
194
Столични роми налагат изнемощял кон с верига
Снимка: Facebook

Поредното издевателство над животно възмути социалните мрежи. Във Facebook се разпространява клип на Цветан Атанасов, който е станал свидетел на неприятния инцидент в столицата.

"Днес пътувайки по работа, минахме през махалата до летищено "Христо Ботев" и на подлеза, където пътя минава под ж.п. линиите, заварихме каруца пълна със старо желязо, която е препречила пътя. Кончето видимо изнемощяло отказваше да се качи по стръмния наклон. Двамата цигани с него няколко пъти опитаха да накарат животното да се качи, дърпайки го за юздите. След като видяха, че не се получава, извадиха една къса верига и започнаха да бият горкото животно. Излязох от колата и докато стигна при тях то падна на зимята. Единият от тях започна да го рита ядосано, докато лежи безпомощно на земята. Разкрещях им се и престанаха, но насочиха агресията си към мен. Взеха намиращата им се под ръка вила и тръгнаха към мен. Благодарение на моя колега и друг свидетел на случващото се, които се притекоха на помощ, изгубиха кураж. Благодаря Ви хора! След което заснех това видео. Моля Ви споделяйте, това безумие трябва да спре. Те не са хора", разказва очевидецът.

От видеото е видно, че двамата роми, които малтретират коня пренасят агресията си към хората, които им правят забележка.

В един момент дори единият от тях се насочва с някакво желязо към тях. За щастие, сред хората няма пострадали, но пък това е поредният случай с малтретирано животно. Не се знае дали конят е оцелял след побоя и изтощението.

 

ЦИГАНИН УБИВА ИЗНЕМОЩЯЛ КОН!!!Днес пътувайки по работа, минахме през махалата до летищено "Христо Ботев" и на подлеза, където пътя минава под ж.п. линиите, заварихме каруца пълна със старо желязо, която е препречила пътя. Кончето видимо изнемощяло отказваше да се качи по стръмния наклон. Двамата цигани с него няколко пъти опитаха да накарат животното да се качи, дърпайки го за юздите. След като видяха, че не се получава, извадиха една къса верига и започнаха да бият горкото животно. Излязох от колата и докато стигна при тях то падна на зимята. Единият от тях започна да го рита ядосано, докато лежи безпомощно на земята. Разкрещях им се и престанаха, но насочиха агресията си към мен. Взеха намиращата им се под ръка вила и тръгнаха към мен. Благодарение на моя колега и друг свидетел на случващото се, които се притекоха на помощ, изгубиха кураж! Благодаря Ви хора!!! След което заснех това видео. Моля Ви споделяйте!!! Това безумие трябва да спре. Те не са хора!!!

Posted by Tcvetan Atanasov on 17 април 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ромималтретиран кон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Венета преди 8 години
Искам да се откажа от българското си гражданство не искам децата ми да живеят в тази държава на жестокост насилие и беззаконие.Нацията ни загива да не кажа загина.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм расист ,но не знам дали има нещо лошо да искаш промени. Това не са единствените индивиди от този номадски народ. Със сигурност има отделни "личности" които се отличават от останалите с някаква по-голяма перспектива за развитие, но защо не се направи един психологичен профил на всеки един от тях и не се вземат пръстови отпечатъци. Много добре се разбира кога някой е психически лабилен ,такива хора не трябва да са на свобода ,защото са социопати проявяващи изблици на агресия.
29
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Днес времето беше слънчево, надявам се да не ме изтриете!!!
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор Живковия комунизъм създаде тези ГНЕЗДА в България , сега вече нищо не може да се направи
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за тях няма никакъв проблем , като умре коня те ще си го разфасоват и изядат , така ча безмислени Коментари
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция ще е първата европейска икономика през 2050 г.
25
4
 
3
 
! Отговори
cCc преди 8 години
След 2050 та година ще бъде най светло.
24
4
 
10
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Светлото бъдеще на България!
23
2
 
7
 
! Отговори
cCc преди 8 години
Бъдещето на България!
22
0
 
25
 
! Отговори
Констатация преди 8 години
Добре де, видно е, че има заплаха за УБИИСТВО с метална траба ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ЛИ ДА СЕ САМОСЕЗИРА И В ЗАТВОРА ......Плюс КРАЖБА НА ЖЕЛЯЗО И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ СКАПАНА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА ДО КОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ ...
21
0
 
30
 
! Отговори
правозащитник преди 8 години
Как може така??? Да нарушите така правата на тези бедни и онеправдани хора,като ги снимате без тяхно съгласие.Да им правите забележка и то на чист български....Сега Хелзинкския комитет като отнесе въпроса до онези в Брюксел,какво ще стане? Лошо Седларов,лошо! Трябваше да си подложиш главата да те ковне със железото,за да си политкоректен,а ти-забележка. Сега вече те нарочиха за расист,ксенофоб и куп названия. Е това е Република България. Аз лично предпочитам онази НРБ.
20
0
 
51
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Какъв е смисълът да се пишат коментари, след като от написани 134 са оставени 37 т.е. 27,6% или по друг начин казано- по-малко от 1/3. Къде ви е свободата на словото и демокрацията? Или свобода има само за тези, които могат да си я купят? Аз лично се отказвам да коментирам.
19
10
 
6
 
! Отговори
до: бавноразвиващия преди 8 години
Колко си *** Александре , това с биенето на конете Ромито го прават от Тодор Живково време до днес , нищо ново , къде бяхте 30 години че сега сте се сетили
18
1
 
43
 
! Отговори
Сега да ги впрегнат преди 8 години
те да теглят тази каруца - така, както е натоварена с железа. Ако не успеят да я теглят, да ги налагат със същата верига! Такива от друг вид отношение не разбират. Ако се опиташ да им говориш човешки, мислят те за ***, а нищо чудно и да те набия просто ей така, като вид забавление в свободното време.После се сърдят, когато някой им каже, че се държат като еди-какво-си и затова ще се отнасят към тях като към еди-какво-си. Макар че на мен не ми е известен случай кон да бие с верига друг кон.
17
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е умният бат Сали и Кънчев?Хубава работа ама ...
16
0
 
26
 
! Отговори
художника преди 8 години
Понеже толко им е "мозъка", утрепаха си животното и сега че дърпат те каруцата или джилязуту на гръб, да им дойде "акъла"
15
26
 
5
 
! Отговори
шимпанзе преди 8 години
Някои има интерес в тези дни да пали етнически проблеми.В момента държавата се стяга за битка с добре организираната мафия.Нека усилията ви бъдат в тази посока,така,че първосигналното захапване на банана не е добра идея
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази нещастна държава има ли премиер и правителство???
13
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо аз ако искам да имам домашно животно трябва да отида при ветеринаря, да го регистрирам, да го ваксинирам, да го чипирам, да го водя периодично на прегледи, да го обезпаразитявам? Защо хората на село за да отглеждат животни трябва освен гореизброеното да да плащат данъци за животните, да им осигурят добри условия за живот, а за някои други всички тези правила не важат? Този кон ветеринарен лекар виждал ли е през живота си, обезпаразитен ли е, какви грижи се полагат за него? То е очевидно!
12
3
 
37
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
е "генерала" се снима през това време с цветенцата си на двора ! смях