Строят "Марица" усилено, видя Павлова

Даде краен срок септември за участъка от Оризово до Димитровград
Обновена: 18 апр 2015 14:00 | 18 апр 2015 14:00, Веселина Йорданова
36
Строят "Марица" усилено, видя Павлова
Павлова и Лазаров провериха строителството на "Марица". Снимка: МРРБ

Строителството на автомагистрала „Марица“ е възобновено, като и на двата Лот-а се работи с усилено темпо. В това са се уверили регионалният министър Лиляна Павлова и шефът на Пътната агенция инж. Лазар Лазаров на място, съобщи МРРБ.

Още по темата
В момента на Лот 1 - участъка от Оризово до Димитровград, работи екип от 92-ма археолози и работници. Mежду Агенция „Пътна инфраструктура” и Национален археологически институт с музей при БАН досега са подписани 3 договора за извършване на спасителни проучвания по трасето за проучване на 8 археологически обекта.

Към момента се извършва допълнително проучване на обект от късното Средновековие. Разкопките са били подновени на 4 април и ще продължат 45 дни при благоприятни климатични условия. Ръководителят на археологическия екип Станимир Стойчев е уверил Павлова, че ще приключат с проучвателната си дейност най-късно до 20 май.

Върху 31,4 км по Лот 1 трябва да се изградят 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста, както и да се направи реконструиране на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

По-голямата част от съоръженията вече са готови, но по други работата е възобновена едва сега. Изпълнителят на обекта е бил категоричен, че ще бъдат положени максимални усилия в предстоящите топли месеци да бъдат изградени сложните съоръжения.

Министър Лиляна Павлова е заявила, че този път финалният срок за завършване на Лот 1 е краят на септември и повече не подлежи на удължаване. Първоначално обектът трябваше да бъде завършен през късната есен на 2013 г., но оттогава досега пускът е удължаван няколкократно. Физическото изпълнение на обекта към този момент е около 68%.

Значително по-оптимистични са изгледите за Лот 2 на АМ „Марица“ - от Димитровград до Харманли. Физическото изпълнение на обекта е 85%, но въпреки това и той е в сериозно закъснение. Отсечката трябваше да е готова през ноември 2014 г.

В този участък почти напълно е приключила работата по строителството на 3 пътни възела, 10 надлеза, 13 подлеза и 2 паркинга. В момента усилено се работи по завършването на моста на река Харманлийска.

Извън тези съоръжения голяма част от 34-те километра са готови за полагане на последния пласт асфалт. В процес на доизграждане са отводнителните системи, укрепването на скатовете край пътя и монтирането на мантинелите.

При запазване на темпото на възобновената работа обектът ще бъде готов до края на май, уверили строителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
7
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 9 години
Тоя дебелия пингвин ,като го видя ми се драйфа откровенно...
27
4
 
5
 
! Отговори
Дебелана защо ... преди 9 години
... ходи само да им пречи.
26
4
 
6
 
! Отговори
SEX-PORNO-ROCK преди 9 години
Това момиче Павлова много радва мъжете в ГЕРБ затова не е уволнена заради несправяне с Зимната обстановка
25
5
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
Около 2000г.Станишев обеща да пътуваме в Гърция по магистрала за ЕП по футбол2004.Тогава видях два булдозера и трима македонци малко след Перник да бачкат.През 2008 магистрала нямаше.Помните ли другари-съмнявам се.Известни сте с късата си памет.Не толкова отдавна пък обещаваше да не става евродепутат.Знам че не си спомняте.Бих ви каза и за др.обещания но нямам време.
24
1
 
2
 
! Отговори
до27 преди 9 години
явно си коста запознат, щом не правиш разлика между археолог и общ работник
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скрийте снимката, защото и двамата са в нарушение по ЗБУТ. Да не говорим за работниците на заден план. Сигурен съм че не са и инструктирани. Първите не спазват правилата , какво да говорим за общите работници, а после защо има злополуки.
22
9
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
За 10 години при комунизма-130км магистрала Тракия.За 25 години демокрация-още 250.Какво излиза-въобще няма значение общественото устройство,резултатът е един и същ.....
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неравностите са в главите ви, червени ***! Пикайте сега газ, че ГЕРБ ще довърши магистралата, която вие умишлено бавихте цяла година.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев умишлено не строеше магистрали с цел повече хора да се избиват по неговите селски пътища с неграмотен чалга електорат. Естествено след такова *** решение народът за 9 месеца го изрита от власт.
19
9
 
5
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Пропагандата на Бойкомунизма ни залива...Как се крадът 16 млрд.!?
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие виждали ли сте съвременен кантар за камион -събира се в пътнически сак от по големите.Данните от замерването излизат ниправо на компа а може ив НАП.Само желание трябва.
17
4
 
11
 
! Отговори
Войвода преди 9 години
13-ти,това е грозната реланост,която ни очаква...Тези докато крадат като обезумели от инфраструктурни проекти и изсичат гората,населението удря дъното :(
16
2
 
7
 
! Отговори
observer преди 9 години
До СРАМ СРАМ --Историята на маг.Тракия почва през далечната 1964 с решение на мин.съвет на НРБ а баш строежа през 1975.До 1985 стигна Пловдив.Американците за 5 години направиха ЖП линия от Атлантика до Тихия океан.И то през хиляда осестотин и някоя година.А партийците през 80год на 20век 100тина км.за 10години.Тогава едни партийци от местен и национален мащаб рязко забогатяха.
15
4
 
9
 
! Отговори
Petio преди 9 години
Такава магистрала може да има само в Бг - неравности по цялото трасе на ново положения асфалт.
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалки циркаджии, то само с PR не става, трябва и кадърност. Или пак ще има счупени като фавли магистрали и то няколко месеца след тържественото им откриване.
13
2
 
2
 
! Отговори
художника преди 9 години
До Анонимен 16Прав си, ама само чрез кантар можеш да имаш документ с който да докажеш, че дадено МПС е претоварено. Иначе това е начина !!!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има хора които само с поглед могат да установят дали един камион е претоварен и ще са прави в 8 от 10 случая.Само един поглед на ресорите и е ясно дали трябва да го качваш на кантара.Пътна полиция спокойно може да прави и това.И след това който собственик на транспортна фирма си иска товара и камиона си плаща и продължава.
11
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не знам Павлова дали научи коя е Индира Ганди ,дали Цветанов пребори алтруистите,знам само че тези хора едно мислят ,друго говорят и съвсем друго вършат
10
8
 
8
 
! Отговори
СРАМ СРАМ преди 9 години
Строежът на магистралата започва през 1979 година, преди 36 години.Това е факт! Мен лично би ме било срам като министър да застана на една 117 отсечка в строеж от 36 години и да обеснявам каквото и да било!
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като си помисля какво е демографското състояние на държавата, с каква скорост се топим и разбягваме и с какъв цвят ще е преобладаващото население след 15-20 г., направо ми се струват безсмислени и магистралите, и залите, и метрото и което и да е било начинание. Не мога да се зарадвам на нищо, честна дума...