Деца четоха Корана на празник в Рудозем

Те започват обучение по Коран на 4-5 години
19 апр 2015 21:52, Анисия Иванова
51
Деца четоха Корана на празник в Рудозем
Снимка: архив Reuters

Публично четене на сури /текстове/ от Корана се превърна в празник в централната джамия в Рудозем. Хатим- тържеството се организира от Районното мюфтийство в Смолян и Мюсюлманското настоятелство в Рудозем.

В празничното четене на текстове от свещената за мюсюлманите книга се включиха 42 деца, предимно възпитаници на Коран курсовете в града. Това са деца, прочели Корана, уточнява Летиф Паликаров, председател на Мюсюлманското настоятелство.

Най-ранната възраст, на която децата започват обучение по Коран е 4-5 г. според Паликаров, като първоначално се учи азбуката, а след това и самите текстове.

Децата получиха награди от Главно мюфтийство и от местни спонсори.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: четенеКоранРудозем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е да се въведе предмет религия в училище. Нека всяко дете изучава своята религия, иначе ние щото сме много европейци ще се изгубим, на мюсюлманите Европа не може да им каже да не си изучават религията, защото ще ги вдигнат на ура. Само ние се правим на много модерни и "свободни" и така скоро ЩЕ ИЗЧЕЗНЕМ. Без вяра, без ценности, без традиции. Ще имаме български паспорти но няма да сме българи
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, браво на децата! Значи Коран да учат може, и си го правим на статия и им се радваме, но православие ( това е религията на българите, само напомням на либерално-европейски настроените) не може, така ли?! Значи мюсюлманчетата в България още на 4-5 г.могат да започнат да си изучават религията- това е тяхно право, не го оспорвам,НО, българчетата не бива да учат православие- това е тоооолкова не европейско. Какви са тия двойни стандарти, бе, на какво ни направиха....
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чети и ти ,бе...полезно е !)
23
2
 
2
 
! Отговори
до 27 тъпак преди 9 години
ти явно си един *** провокатор. ако не беше така, щеше да знаеш, че исламът няма нищо общо с турския език. коранът е написан и се чете само и единствено на арабски. има преводи, за да може хората да знаят какво четат - все едно субтитри :)
22
2
 
1
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
да ти кажа честно, и тебе не те разбирам, толкова милееш за българското, че чак на латиница пишеш. или така те командва сорос?
21
2
 
6
 
! Отговори
аз преди 9 години
Не ме очарова новината,но се замислих-ами какво прави православната църква, къде е ? Нека и тя покаже своите деца, учили вероучение.
20
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 9 години
До Анонимен 25Много точно, но не си го признават !
19
2
 
28
 
! Отговори
Ами преди 9 години
До anonimen 31Така е, защото изучаването на български език трябва да бъде абсолютно задължително за всички български граждани, но явно държавата нехае за това !
18
8
 
26
 
! Отговори
истинен преди 9 години
Няма какво да се чудим или възмущаваме ! Има голямо отстъпление на народа ни от християнската религия, а мюсюлманите използват точно това. Ако искаме да сме силни, народът трябва да се върне към вековната си религия ! Най-лошото, което направиха комунистите е, че изгониха хората от църквите и възпитаха няколко поколения атеисти - сега берем плодовете на всичко това !
17
10
 
21
 
! Отговори
Вън турци и помаци! преди 9 години
Живеете в България,а тук основната религия е християнска!Не ви искаме в България!Вън буклуци!
16
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямът трябва да бъде забранен! Това е доктрина на омраза и насилие и плодовете и са престъпления, зверщини и човешки жертвоприношения.
15
5
 
40
 
! Отговори
Ло преди 9 години
Не мога да разбера, вие, които плюете по българите и българската държава, и не сте етнически българи, кой ви държи насила тук? Като толкова много не ви харесва, защо все още сте тук??? Шизофрения яко
14
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, умни деца, а не като тези на попа и попадията, които дънят чалга по цял ден.
13
44
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъдещето принадлежи на исляма, така че колкото по-скоро научите турски, толкова по-добре ще сте.
12
14
 
15
 
! Отговори
anonimni преди 9 години
До Анонименнавярно нито си чел Моята борба, нито Коранът, за елементарните умове и Алиса в страната на чудесата е опасно четиво. Интересно ако се публукват данни каква е употребата на наркотици и алкохол в Девинско, Рудоземско, Боринско какви ще са резултатите. Ами престъпността какви нива има в онези краища, където "зомбират децата с Корана " ??
11
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, хубаво е децата да се образоват.
10
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нека четат децата,
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българите съществуват само за да събират таксите от митниците,да се правят на държавни служители ,да си получават заплатите-народността вече я няма...има сирийци които чакат за помощи
8
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям кеф е като видиш булгарин да се бие в гърдите и да обяснява колко велики са били дедите му,а тои какво е постигнал освен да затрие делата им ,не става ясно.Крадливо и мръсно племе-това е.
7
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма нищо лошо да възпитаваш младото поколение на култура и морал,на уважение дори към тези които не уважават майка си и баща си. Християнската религия е в упадък,видно е.Защо превърнахте сами държавата си в ***