Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата

Малката Лора вече е настанена в приемно семейство
21 апр 2015 14:33,
301
Тя е на 32, без крака, но с девето дете – за държавата
Асенка с мъжа си Петър и две от децата им. Снимка: БНР

32-годишната Асенка Михайлова от село Върбово, която е без крака, роди деветото си дете в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, съобщиха от болницата.

Няколко дни след раждането, което е било преди пет дни, майката е изоставила бебето и се е прибрала във Върбово.

Детето е наречено Лора, то е добре здравословно и вече е настанено в приемно семейство в монтанското село Дългоделци, уточниха днес от болницата.

Преди три години Асенка Михайлова е заболяла тежко и се е наложила ампутация на двата й крака и пръстите на едната ръка.

В момента семейството й живее в мизерни условия във Върбово, като пет от децата са настанени при баба им в съседна къща.

Многодетното семейството е под наблюдение на социалните служби от три години, но... "Аз не можем да ги гледам, що аз не съм разбрала, че съм бременна", оправдава се пред БНР Асенка.

Семейството живее в една стая. Няма баня и тоалетна. Къщата е трета поредна, която сменя в селото. Настоява общината да им предостави друга.

"Фамилията създава грижи на Общината, но всичко, с което може да му се помогне, е осигурено", казва кметът на община Чупрене Ваньо Костин.

"Каквото сме могли, сме направили. Децата тръгват на училище много трудно. Дори нашите шофьори ходят да ги будят от вкъщи, за да ходят на училище. Помощите, в рамките на закона, им се предоставят. Сега имат претенции Общината да им предостави къща. Няма как това да се случи", настоява той.

Според директора на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Видин Венци Пасков, на семейството са предоставени и помощите, които държавата може да отпусне.

Майката, която е с диагноза "емболия и тромбоза" е със 100% инвалидност и всичко, което ѝ се полага като медицински изделия, е предоставено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тези деца бъдат изведени от средата им и възпитани в добре, те ще бъдат други. Както образованието през социализма съзададе поколения ***, така една добра възпитателна система може да създаде добри граждани. Просто никой не го е еня!
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименKastraciy za tyh ....
91
2
 
0
 
! Отговори
АФГАНИСТАНЕЦ преди 9 години
Бог да и помага,но Чи то аз немам толкоз бре..!
90
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен: "Призивът просто да се раждат деца не е достатъчен."Наистина ли сте толкова наивен/на да мислите, че някои слоеве от населението следват подобни призиви? Това е бизнес като в селското стопанство, който се доплаща от държавата. За млекопроизводители толкова, за говедовъдство друго, за човекоферми трето. Опъваш един найлон вместо покрив, хвърляш малко слама и започваш да правиш деца. Държавата плаща за това повече от на другите фермери и по-малко за нормални деца.
89
2
 
5
 
! Отговори
Б-Х-Комита преди 9 години
България трябва и загива,всеки и помагабогатият с парата,бедният с лопата,а дивака между краката!
88
0
 
32
 
! Отговори
до пепи преди 9 години
И то какво излиза? Ако Асенка наистина получава около 1000 лева от помощи, значи две средностатистически български семейства работят, за да издържат нея и чаветата?
87
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много сте права
86
0
 
0
 
! Отговори
Луди хора преди 9 години
До бгТи да нямаш главоболие?
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този случай е следствие,а не причина за тежкото състояние на българите.дсдсще68
84
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KOITO NE MOGE DA PRAVI DEZA PLUE NA PORAZIA.KOI SI GO MOGE SI GO MOGE,A TI VIKAI DAI BOGE.
83
10
 
12
 
! Отговори
Иванка преди 9 години
Браво на бащата, а моя само розови филми гледа и оня малкия все болен и увиснал.
82
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИТЕ САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!!!!!!!!!
81
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БАТ САЛИ ДА И ПОМОГНЕ...
80
3
 
55
 
! Отговори
Дяд Мароз преди 9 години
затова жуля на минимални осигуровки , и ако не ме осигуряват още подобре , пуша безмитни цигари и алкол без бандерол , ремонтира ми колата един познат дето си "затвори" сервиза преди 2 години и живея н къщата на един дето замина за чужбина , да му я пазя ..... който иска да плаща данъци аз не
79
2
 
63
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТОВА, КОЕТО ПИША.ТАЗИ ПРОСЛОВУТА АСЕНКА МАКАР И БЕЗ КРАКА Е ЦЯЛА ФАБРИКА ЗА ДЕЦА. ЦЯЛАТА СТРАНА НЕ ДЛЪЖНА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕЙНИЯТ НАГОН И ДА И ОТГЛЕЖДА "РЕЗУЛТАТА" ОТ ПОЛОВИТЕ И " СПОСОБНОСТТИ". ТУК Е НА ЛИЦЕ ЕДНА ПЪРВОСИГНАЛНА СИСТЕМА, НО НИЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЯМАМЕ ВИНА. ЗНАЧИ " МАТРИАЛА" Е КАЛПАВ И ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ЧИПА.
78
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Зоро . нахвърлили сме се на държавата ,дето ни прави на идиотии ни лъже и *** включително и тебе. за едни майка ,за други мащеха.
77
0
 
122
 
! Отговори
пепи преди 9 години
Сърце ми се къса... плаче ми се, честно. За моето дете ми е мъчно. Вчера изчислявах, че двамата с мъжа ми общо внасяме 500 лв за данъци и осигуровки, и то само начислените върху заплатите. Детски не взимаме. Лишаваме нашето дете от доста неща честно казано. Но важното е, че за Асенка има...
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На 2 май.
75
9
 
25
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Всички давате акъл как да стане културно като в Китай, Япония, демек правителствата не знаят какво да правят, а нито дума за това дето всички го знаят: България е еврейска колония подложена на унищожаване и правителствата си вършат работата, за право на гигантски кражби, които и ускоряват унищожаването ни.
74
5
 
11
 
! Отговори
социални граждани преди 9 години
Фонд социални помощи-- Да сьберем с даньци милиарди левове за да може да осигурим живота на жените с много деца.