Видеоизцепките на шофьорите джигити – без последствия

Нарушенията трябвало да се установяват по надлежния ред
Обновена: 21 апр 2015 14:06 | 21 апр 2015 11:04,
82
Видеоизцепките на шофьорите джигити – без последствия
Снимка: Facebook

Появи се още един клип с нарушител на пътя - мъж кара с 160 км/час в населено място, където според закона ограничението е 50 км/час. От видеото става ясно, че клипът е заснет на 17 август 2014-а година в района на Самоводене.

Вчера наш читател ни алармира за шофьор, който се движи от София към Пловдив с 250 км/час и сам е документирал постижението си и го е качил в социалните мрежи. Въпреки безспорните нарушения и в двата случая, шофьорите не могат да бъдат санкционирани, защото нарушенията трябва да бъдат установени по надлежния ред, обясни началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред Нова телевизия.

По думите му шофьорът, който кара с 160 км/час в населено място, е установен, но той не може да бъде глобен за превишена скорост.

Още по темата

"Когато говорим за нарушаване на изискването за максимална скорост, това трябва да бъде установено по надлежния ред с техническо средство, одобрено и регламентирано, няма друг начин", уточни Рановски. 

Техническите средства, които се използват за контрол на скоростта, трябва да бъдат проверени и одобрени съгласно Закона за измерванията и да са минали първоначална или последваща проверка от Института по метрология, обясни той.

Водачът може да бъде санкциониран по отношение на другите му нарушения - неправилно изпреварване и движение по пътното платно. За превишена скорост няма как да бъде глобен, понеже не може да се докаже автентичността на скоростта, която е записана в клипа.

Бойко Рановски съобщи още, че водачът в Самоводене е роден през 1985 г. Шофьорът не отричал, че е бил в селата, когато клипът е бил заснет, но се съмнявал в автентичността на видеото.

Рановски добави, че скоро може да започне работа върху нов Закон за движение по пътищата.

"В момента има достатъчно настроения за изготвяне на изцяло нов Закон за движение по пътищата като правилата и санкциите ще бъдат разделени от изискванията към водачите и моторните превозни средства. Мисля, че в най-скоро време ще започне да се работи по написването на изцяло нов закон", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само пълен *** ще почне да натиска газта в тези селски пътича пълни с дупки и бабуни.
55
1
 
0
 
! Отговори
ава преди 9 години
Е така се прави ,бг полицайчета ,помните ли случая
54
0
 
2
 
! Отговори
edin преди 9 години
.Има си места за спорт.Улицата не е сред тях,нали?Защото да си спортист в някакьв спорт,се искат много качества.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВИвановХа така! Точно това имах предвид! Спорта е слабо развит, но пък кандидати много! :)
52
0
 
1
 
! Отговори
ВИванов преди 9 години
До BGВсъщност за да станеш пилот трябва да си плащаш и автомобила и горивото и гумите и маслото и накладките и ремонтите и транспорта на автомобила до мястото за тренировка и до състезанието и хотела за теб и за екипа ти ... Имаш минимум 10000лв разход на състезание, ако искаш да поддържаш средна класа. В България този спорт е толкова слабо развит, че не знам дали изобщо има някой пилот с достатъчно силни спонсори, та да прави пари от каране.
51
0
 
8
 
! Отговори
edin преди 9 години
Някои от пишещите тук не знаят какво значи ,,закон и правилник,,Ако си на Луната си карай както искаш.Тук аз и още мн.други искаме да остареем,да се радваме на живот и внуци!А ако някой *** не е добре сьс себе си,да се обади!Ще му организирам *** както си трябва!Но да ми фучи покрай детска количка с пьлна газ-просто ще го кремирам по кьсата процедура!!!И това сериозно!
50
1
 
13
 
! Отговори
110 преди 9 години
Някъде в основното училище се учеше, че S=V.t, в това село има знаци, стълбове и т.н. Отиват в участъка където се е движил с макс. скорост, мерят разстояние, мерят време от видеото, после смятат, вадиш 5% грешка и хоп в затвора. и Двамата шофьори. Това е ЕЛЕМЕНТАРНА физика.Какви доказателства искат *** от МВР? Господ да им прати имейл ли?
49
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 9 години
Видно е, че шибеците се състезават за да покажат, кой е по-голям пилот. От всичко казано до тук най-разумното е следното. тия *** да се назначат на заплата и да станат професионални рали пилоти и да ги пуснат на пистата та да видим що за стока са! Аве хора като искате да се състезавате станете пилоти хем пари ще вадите, хем бензина и колата без пари! Ама найсе на състезания веднага ще си проличи, че нямат никакви умения ! Извода е като не могат да ги санкционират, наградете ги за усилията!
48
0
 
3
 
! Отговори
Др преди 9 години
Престанете с това "карам си със 110 км/ч". Добрият шофьор съобразява всички фактори, като напр. атмосферни условия, трафик, състояние на настилката, състояние на автомобила и гумите. Слабият шофьор кара с определена скорост и не е внимателен. Не се съобразява с останалите, не гледа в огледалата и не прави място на другите.Като искате да карате като овца(без да мислите), то тогава карайте на 50 м след някой добър шофьорПрочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2015/04/21/videoizcepkite-na-
47
15
 
3
 
! Отговори
карач преди 9 години
Стига сте плюли хората.Има 2 типа хора: такива които можем да караме и такива които са като спънати коне. Защо Бойко ни откриваше нови магистрали преди години, ако не можем да ги оползотворим?Ето, София до Бургас е къде 360км., това спокойно се минава за 2 часа, ако си джигит и за час и половина става.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДАЙ МУ НА КАРУЦАР МОЩНА КОЛА И МУ ГЛЕДАЙ СЕИРА. ТЕЗИ КАРУЦАРИ СА ЕДИНИЦИ. БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ. НО СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЧЕТА ПОНЕЖЕ СА С НИСКО САМОЧУВСТВИЕ И ЗА ДА СИ ИЗБИЯТ КОМПЛЕКСИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА СЪСТЕЗАТЕЛИ. ЛОШОТО Е ЧЕ УБИВАТ НЕВИННИ ДЕЦА. А ЗАКОНА ЗА УБИИСТВО ПРИ КАТАСТРОФА ДАВА САМО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР.
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
taka si e po nadlejniq vi pat i rezultat e nalize-mnogojertvi i martvi!!!
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
" Някои хора тук чупят *** направо..."==================================================Ти даваш съществен принос.
43
3
 
7
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 години
Така е другаре като зехте да праите нови магистрале и изоставихте наште социалистически москвета и ладички - хак да ви са тия скорости!Щото друго си е бай Пенчо да крета у левата лента с шейсе-сеймсе км/ч - нито ПТП-та ше има нито нищо!То и живот нема ама все пак некъкси се влачихме към социализЪма.Браво на др. Пеликански за тоа нагледен Донос!! Та белки народната милиция си свърши работата и озапти тиа капиталистически хулигане!Ура другаре!
42
1
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
Ти пък ако мислиш, че дин съдия може да ти каже 2 лафа на кръст.....не и без съответната сума.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно защо не извикаха в студиото един съдия да каже дали може да се санкционира нарушителя, а извикаха този *** от КАТ, който си няма на представа от право, а говори глупости без никакви мотиви
40
1
 
7
 
! Отговори
до 48 преди 9 години
В "чужбина" полицаите не работят по български закони. А нашите ще трябва да се оправдават, АКО санкционират въпросния водач, защото НЯМАТ правно основание да го сторят. И запомнете най-после че КАТ, полиция, ХЕИ, ДНСК и прочие държавна администрация НЕ ПИШАТ законите, а ИЗПЪЛНЯВАТ приетите от НС закони - добри, лоши - каквито, такива. НЕ МОГАТ да ги променят, нито да ги прилагат както им скимне щото после има съд. Могат да само да ги изпълняват - такива, каквито са !
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другият път пак да изберете ГЕРБ....Този път забраниха на полицията да спира коли, другия път, ще забранят изобщо да се налагат сакнции. Просто племе, самички ще се затриете, за щастие на целия нормален свят.
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 47Напълно те подкрепям. само му виж *** на тоя в клипа. Това нещо знаеш ли ако трябва да спира бързо при 160 километра какво ще му се случи? ще избие сума ти народ в колата и покрай пътя. То няма никакви системи, няма нищо- един курник. Къде ще го сравняваш със системите на новите аудита с Quatroto? Разликата е от земята до марс.
37
1
 
14
 
! Отговори
Ангелин преди 9 години
Има една такава мъдра мисъл - Карай толкова бързо, колкото бързо можеш да спреш.Много хора подценяват факта, че когато се движиш с висока скорост, времето за реакция, при промяна на ситуацията на пътя е много малко и нямаш възможността да отреагираш навреме. п.п. Път време няма.