Зам.-министър успокои: Родният домат няма да изчезне!

Залагаме на семепроизводството, каза Цветан Димитров
Обновена: 21 апр 2015 14:07 | 21 апр 2015 11:30, Красимир Ангелов
10
Зам.-министър успокои: Родният домат няма да изчезне!
Снимка: Булфото, архив

Българският домат няма да изчезне. Напротив. Важното е какво ще завещаем на следващите поколения като генетичен ресурс и практики на селекционери, обяви при откриването на форум за производство на семена и посадъчен материал зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров.

Още по темата

Той увери, че държавата залага на семепроизводството. Субсидията за българските зеленчукоприозводители не е намалена и докато през 2010 - 2011 е била - 5-6 до 10 млн. лева, сега е 7-8 пъти по-висока от тогава, отбеляза още Димитров.

Той подчерта, че семепроизводството е важно за конкурентоспособността на българското зеленчукопроизводство и в конкретност домата.

Димитров посочи, че ако сега успеем да начертаем и съхраним не многото, което е останало, имаме основание за оптимизъм в този сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
7
 
! Отговори
Кауфланд-боклуци преди 9 години
Какви субсидии като поляците взимат в пъти повече субсидии и заливат нашият пазар с техните ***!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а краставиците с големи глави и те ли изчезват
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те тоя зам.министър ,вместо да хваща хемороиди в министертвото,що не отиде да гледа домати на село.не вижда ли че вносните домати са по ефтини от родните.ЩО ЛИ Е ТАКА.
5
2
 
16
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 9 години
Абе ,важно е да има ТИКВИ !!!
4
2
 
11
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
родината на : домат , чушка , боб, царевица , картоф са американски култури но най- вкусните са селектирани в България !
3
1
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
здравият организъм се храни с местни храни според сезона : маруля - април ,май ;домати - юли до ноември ;краставици - юли ноември ; тикви - октомври до март ; чушки - август до ноември а печени в буркани и през зимата ; зеле - октомври до февруари и така на татък .. Всички други "зеленчуци са ГМО и гарантирани ракови образования !
2
6
 
7
 
! Отговори
агроном-пенсионер преди 9 години
Какви субсидии какви пет лева . Наследниците на бай Тошо не им се работи на село . И това е така, защото БКП-БСП им взеха насилствено земята и имотите и хората се разбягаха по градовете . Сега тези , които нещо работят искат с два домата да стават милионери . Въобще сбъркана работа .
1
4
 
14
 
! Отговори
Стоян преди 9 години
Оставаше да изчезне, бе ***.Затова ли ви избираме за да изчезне производството на зеленчуци.Вие ли ще храните после семействата на производителите??+?