"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?

Версия: Синдромът Burnout може да е причина за агресията й
24 апр 2015 20:17, Александър Попов
124
"Прегрял" ли е мозъка на акушерката?
Снимка: Нова тв

Едно от възможните обяснения за избухналата агресия на акушерката Емилия Ковачева е синдромът Burnout, познат още като професионално изчерпване. Това твърдят психиатри, изследвали симптомите на заболяването, цитирани от TV7.

Психиатрите описват синдрома Burnout като прегряване на мозъка. Постоянното напрежение и всекидневният стрес отключват т.н изпепеляване.

Още по темата

Изследванията показват, че синдромът се проявява при почти всички професии - юристи, артисти или полицаи, но статистиката показва, че 70% от медицинските работници страдат от изпепеляване на мозъка.

"Това са онези сектори на здравеопазването, в които има висока степен на смъртност, висока степен на обременяване с отговорност", обяснява психиатърът Дроздостой Стоянов.

Завеждащият отделението по хемодиализа в университетската болница"Свети Иван Рилски" д-р Ненчо Ненчев дава рецепта, за да не "прегрее" мозъка - разходка в планината, туризъм, четене, телевизия.

Според изследванията от "запалването на мозъка" до "изпепеляването му" минават средно 7 години, за това експертите съветват при поява на симптоми да се търси медицинска помощ.

Междувременно стана ясно, че състоянието на пострадалото бебе е стабилно, съобщиха от болница „Токуда“, където то беше прието след побоя, предаде БНР.

Тепърва ще се правят изследвания на бебето, за да се установи има ли последици от тежките травми, нанесени от акушерката. Неонатолозите от екипа на д-р Радка Масларска се борят да бъдат избегнати късните усложнения и рисковете за качеството на живот на детето, каза Боряна Маринкова от болница "Токуда".

Столичната болница „Софиямед”, чиято служителка преби бебе на 4 дни, е била обект на 11 проверки след жалби на пациенти от създаването си през май 2012 г. до март 2015 г. Това съобщиха за bTV от Изпълнителната агенция „Медицински одит”.

Проверката на Агенцията „Медицински одит” по този случай все още тече.

"Всички жалби досега са за неудовлетвореност от качеството на оказаната медицинска помощ, като последната е от март 2015 г.", сочи статистиката на контролния орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
Кристин преди 8 години
Когато разбрах за случилото се бях доста шокирана, а след като погледнах клипчето вече бях потресена! След като ми отмина първоначалния шок от случилото се, започнах да се питам какво би предизвикало подобно НЕЧОВЕШКО действие... Всъщност на мен ми се струва напълно логично въпросната жена да е страдала от този синдром. Отдавна е минало времето когато са изгаряли хората на клада, защото не са били наясно, че мозъкът е сложен орган
89
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 8 години
Много неща във видимия свят не могат да бъдат обяснени.За жалост има зли сили,които са в състояние да подтикнат и нормални хора към страшни неща!Всички ние трябва да сме бдителни и да уповаваме на Бога!
88
0
 
0
 
! Отговори
7 преди 8 години
За мозъкът дали е прегрял незнам,но е по-вероятно да й е прегряла душата.Обсебена от демонични сили!Хвала на Бога,че малкото ангелче е добре!
87
0
 
2
 
! Отговори
ЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 8 години
ПОМЕЩЕНИЕТО В КОЕТО СПЯТ БЕБЕТАТА ПРИЛИЧА НА СКЛАД И КИЛЕР,НАЛИ ТОВА Е ЧАСТНА БОЛНИЦА,ЗАЩО И ПЕРСОНАЛЪТ Е ЛУД И ИЗВРАТЕН!
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болницата , отделението и шефът на отделението са безупречни .Там спасиха съпругата ми преди година.Други са виновните хората да "Изпушват".Примерно що е работила по толкова много.Защото не и стигат парите естествено , защо не и стигат ....Защото сме най бедната и корумпирана държава.
85
1
 
6
 
! Отговори
Georgieva преди 8 години
AKO СЪМ НА МЯСТОТО НА РОДИТЕЛИТЕ, БОГ ДА И Е НА ПОМОЩ, НА ТАЗИ ПСИХОПАТКА! ТАКЪВ СИНДРОМ ЩЕ Я ЗАТРЕСЕ,ЧЕ И КОЛЕГИТЕ И ЩЕ ЗАБРАВЯТ ДА Я ЗАЩИТАВАТ! НАГЛОСТ И ЦИНИЗЪМ Е ОТ СТРАНА НА БЛИЗКИТЕ, КОЛЕГИТЕ И АДВОКАТА И ОПИТА ДА Я ОНЕВИНЯТ ОСОБЕНО СЛЕД КАТО Е ПУСНАТ ВИДЕОЗАПИС ОТ КАМЕРАТА! ЗА ТОВА ГНУСНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ВИНА ТРЯБВА И РЪКОВОДСТВОТО ДА ПОНЕСЕ! ЗА УКРАСА ЛИ Е КАМЕРАТА -БЕЗ НАБЛЮДЕНИЕ И СЪОТВЕТНА РЕАКЦИЯ ОТ ТЯХНА СТРАНА?! @
84
3
 
9
 
! Отговори
Слави преди 8 години
Изследванията показват, че синдромът се проявява при почти всички професии - юристи, артисти или полицаи, А УЧИТЕЛИТЕ???Може и да е психотропно въздействие. Ние сме подложени на всякакви експерименти.
83
0
 
3
 
! Отговори
Balakov преди 8 години
Tova ne e parvi sluchaj.Kogato Cvetan Cvetanov predstavi podoben sluchaj v parlamenta ,vsichki skochiha sreshtu nego i v zashtita na lekarite.Eto go rezultata ot tarpimosta kam ***.
82
1
 
9
 
! Отговори
EVROPOL преди 8 години
Като дойде време за Съд какви ли не стават - психично болни почват да прихващат всякакви Марсиянски болести па даже от Юпитер и Сатурн
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая ако я срещна на улицата ще я пребия нищо че не е мое бебето
80
4
 
6
 
! Отговори
Велина преди 8 години
Аз родих за първи път в Софиямед. Раждането беше тежко. Детето беше много нервно и ревливо. Казах на акушерките, просто да го игнорират и само да го мият, хранят и преповиват. Изкарах 5 дена и не се случи нищо лошо!!!Въпроса ми е. Вие като раждате в частна клиника, нима мислите, че едно по-нервно бебе ще му пука от това и ще трябва да се държи като по холивудските филми?!? Само да гука и се усмихва????Бях свидетел как родилки се караха на акушерката, че бебето им плаче и ги побъркваха!!!!!
79
1
 
17
 
! Отговори
Stoyka преди 8 години
Щом е имало вече 11 жалби трябва да се търси отговорност и в управлението на болницата. Те също трябва да си понесат последствията.Извършилите проверката също изобщо абсолютно всички по редицата да не ги изреждам. За състоянието на бебето днес ВСИЧКИ ТЕ СА ОТГОВОРНИ не само акоушерката.
78
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената не е издържала психически. Кокто ние казваме "изпушила" е. Това ще става все по-често защото Рапона и слугите му не правят нищо освен да се крият и продължават да грабят народа. Отвлича се вниманието с драмите които са резултат от тоталната несправедливост резултат на зверското забогатяване и обеднявяне, от измамата в която е заврян народа която продължава. Рано или късно народа ще "изпуши" и тогава измамниците във властта ще усетят гнева на изпушилите. Ако си мислят, че ще им се размине,
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
''Тепърва ще се правят изследвания на бебето, за да се установи има ли последици от тежките травми, нанесени от акушерката. Неонатолозите от екипа на д-р Радка Масларска се борят да бъдат избегнати късните усложнения и рисковете за качеството на живот на детето, каза Боряна Маринкова от болница "Токуда". - пълни алабализми! и тия на Макаренко/Дроз..../
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще я изкарат луда и ще я пуснат, даже с охрана сигурно. В тази държава всичко опира до интереси!!! Винаги е било така, така и ще си остане! Мъка просто, че системата ни е толкова разбита, подкупна и жалка и на никой не му пука за нищо , освен за пари! Терминал две! И да върна времето назад, пак бих се качила на самолета!!!
75
1
 
15
 
! Отговори
баба ви преди 8 години
Начин на работа! Явно не е знаела,че има камера.Явно камерата е поставена,защото нещо се е случвало там и преди...Същото е и в детските ясли,мъничетата не могат да разказват простотиите,които им се случват.
74
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
каква е тази болница още не съм чела за нея къде се намира какво лекуванякой който е бил там да разкаже
73
0
 
6
 
! Отговори
Profesionalist преди 8 години
Sada 6te se opita da zamaze slu4aja za de ne sadat bolnicata I dazavata za kompensaci.A kolegite se pravat na udareni s mokar 4orap za6toto I te sa kato neja.Garvan na gavan oko ne vadi a se za6titavat.No ot tova dete pove4e 4ovek ne stave.Doktorite 6te zabluzdavat I lazat publikata za da ne stave kato s Pepi pri Kostov buntove.
72
2
 
17
 
! Отговори
Пепи преди 8 години
Някой замисли ли се и обърна ли внимание,че във въпросната болница детската акушерка работи без педиатър?Педиатър идва ако се налага и при раждане!Някой забеляза ли,че една акушерка обслужва на нощно дежурство сама родилки,прясно оперирани,бременни ,консервативни случаи и ако дойде жена за раждане тя е и там!Мисля,че трябва строг контрол АГ отделенията в часните болници!Не трябва да се стига до такива изстъпления и тогава да се вземат мерки!
71
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случаят е много показателен- работещият 24 часа без почивка може да озверее и да стане опасен.А колко ли години е работела така?А дали само тя??Защо за шофьор има изискване 4 часа да шофира 1 да почива после още 4 шофира и за днес край.Помнете ми думата,че ако не се сложи край на практиката да работят по 24 или повече часове ще се разкрият още такива случаи.А иначе имаме инспекция по труда и здравеопазването ни е приоритет.