Акушерката, удряла бебето, обучавала родители

Лекарите се борят да елиминират евентуални усложнения при бебето
Обновена: 25 апр 2015 07:34 | 25 апр 2015 07:34, Елка Василева
139
Акушерката, удряла бебето, обучавала родители
Снимка: Нова тв

„Първи грижи за новороденото“. Така се казва практическата лекция в Училището за родители на УМБАЛ "Софиямед", която е изнесена на 14 януари. По ирония на съдбата в демонстрацията участва Емилия Ковачева, печално позната от четвъртък на цяла България като акушерката, която преби зверски бебе, пише „Стандарт“.

Още по темата

В лекцията тя запознава бъдещите родители как да сменят памперси, какви са правилните позиции за кърмене, оригване, къпане и масажиране на бебето и други тънкости.

Три месеца по-късно Ковачева е в ареста. Тя е привлечена като обвиняема в опит за убийство на новородено бебе в столичната болница "Софиямед".

Все още не е ясно какво е отключило агресията у опитната и описвана като добродушна акушерка. Днес съдът ще гледа мярката й за неотклонение. Прокуратурата ще поиска постоянен арест за 40-годишната акушерка.

Пребитото бебе вече е в стабилно състояние, диша само и животът му е извън опасност. "Ще остане в интензивното, докато трябва, а след това ще бъде под наблюдение", съобщи за "Стандарт" Боряна Маринкова от пресцентъра на болница "Токуда". Според нея неонатолозите правят всичко възможно, за да елиминират или минимализират евентуални бъдещи усложнения. Момиченцето е прието в 20,30 часа на 18 април в тежко състояние, с черепно-мозъчна травма, мозъчен кръвоизлив и голям оток. Първите 48 часа били критични, но положението вече е овладяно, твърди Маринкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 8 години
има много точни пси-профайлъри, детектор на лъжата (да не забравяме че вече се приема за достоверно свидетелско показание). защо се занимават с врели не кипели ?
56
2
 
0
 
! Отговори
Друг анонимен преди 8 години
До АнонименСериозно?!! Мога да ви дам личен пример с държавна столична болница при заплатен избор на екип, ВИП стая единична, помощ от страна на медицинския персонал нямаше никаква, но така беше по-добре, като гледах как се държат с бебетата и родилките /като с животни/, просто исках да не ме закачат въобще!
55
0
 
10
 
! Отговори
84 преди 8 години
До Анонимен 83Да не мислиш, че повечето убийци изглеждат "лоши"? Нищо подобно, повечето им познати не могат да повярват, че са били способни на подобно нещо. И как, моля, ще удряш и душиш бебе НЕнарочно?!!
54
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жената не изглежда лоша. Не вярвам да го е направила нарочно!
53
7
 
15
 
! Отговори
Сериозен преди 8 години
СМЪРТ ЗА ТОЗ ***, каквито са повечето акушерки и лекарки в родилните, не са хора това бе, само искат да лапат и няматнищо човешко в тях! СМЪРТ за тази или аз ще я убия!!!!!
52
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 8 години
веднага след 9 септември 1944 г. 2000 български офицери, репресирани веднага след връщането им от фронта.220 000 души, преминали през концлагерите в Белене, Слънчев бряг, Скравена, Богданов дол. 2000 горяни, повечето разстреляни без съд и присъда. 11 000 души, съдени от Народния съд, от които 1500 вече след като са били убити и 300 изпълнени смъртни присъди. Насилствена македонизация на 310 000 българи в Пиринския край. Унищожаване на опозицията и обесването на лидера й Никола Петков.
51
2
 
6
 
! Отговори
до наблюда преди 8 години
Около 30 хиляди българи са били убити или обявени за безследно изчезнали в първите 42 дни след 9 септември 1944 година. Този червен терор продължава около 100 дни до края на 1944 г. Без съд и присъда е избивана интелигенцията на България - лекари, съдии, свещеници, банкови чиновници, журналисти, кметове, учители. Още на 9 септември 1944 г. се отварят вратите на затворите. Покрай чисто политическите затворници и антифашисти, които са били една десета част, оттам на улицата излиза една огромна армия от 7800 криминални престъпници. Те заливат столицата и страната с престъпления.Започва масово
50
6
 
8
 
! Отговори
До наблюдател преди 8 години
А сега като имате обработваема земя защо ядем турски домати и китайски чесън???? По онова време ако такова нещо се бе случило, властите нямаше да се мъчат да и вникват в душата ами без каквито обяснения щяха да я пратят да копае камъни. Къде си Тодоре, къде си Живков....
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дори нямам сили да го изгледам, представяйки си , че това можеше да е моето бебе. Директора на ЧАСТНАТА болница също за затвор! К'ви са тея камери щом никой не ги гледа?! Тая *** във всяка държава със смъртно ще я убият по бърза процедура публично. Но виж, тук в бг, където си плащаш да раждаш уж в по-добри условия, може да се размине с годинка условно. Ха на бас, че и на работа ще я върнат в някоя болница.
48
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нета върви подписка петиция: Доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева пребила Никол"! Подписвайте братя и сестри....този изверг трябва да си получи справедливото наказание!
47
1
 
18
 
! Отговори
Бяс преди 8 години
До АнонименТе като я освободят тогава ще си намери майстора, нали показаха лицето и??? Що за живот мислиш, че ще има от тук нататък?????????????? Това не е човек, хора.......Господ да пази децата ни!
46
1
 
41
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Бавна и мъчителна смърт за тази ***! Не ми трийте коментара моля! Исках да напиша много пояече, но се самоцензурирах. Гледах видеото снощи, още не мога да си намеря мяато.Здрав-прав мъж на 34 съм и баща на 3 деца. Тази не заслужава живот!
45
0
 
29
 
! Отговори
до 72 преди 8 години
Днес е събота,но може ида има отворена оптика,*** и си купи най големия диоптър.Какво да му доказват,цял свят вижда какво прави една акушерка,и трябвало да доказват.Ти нормален ли си?
44
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато няма присъда се въздържам от коментар КОЙ ОТ ВАС може да гарантира какво е станало ако се докаже да се НАКАЖЕ но не по рано
43
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бие новороденото бебенце, защото в това време дежурния неонатолог СПИ и ще бъде събуден неовреме !!!Всъщност кой е бил ДЕЖУРНИЯ неонатолог в тази вечер ?! Все пак това е неонатологично отделение и къде е СПАЛ ???
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано само лаете по форумите. Защото по думите на така наречените "нормални" хора, тя трябва да бъде убита с камъни, обезглавена на площада и т.н. Не я защитавам ни най-малко. Заслужава да получи много тежко наказание. Много е вероятно да е съсипала живота на това дете и неговите родители.
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишете си каквото искате и се възмущавайте.....съдът днес решава дали да освободи акушерката....и ще я освободи! Все пак да не забравяме, че това е България!
40
1
 
27
 
! Отговори
6786 преди 8 години
въпростът е ,ч е трябва да се търси отговорност и от болницата , как се допускат 24 -ови смени ???Дано бебето се размине без трайни мозъчни увреждания
39
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да рано или късно престъпната комунистическа диктатура се отразява на всеки, но хората все още гласуват за неяи нейа ги избиват
38
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз гледах видеото... Не проумявам тази жестокост, тази злоба. Тази "жена" е за линч. Горките родители, да родиш живо здраво дете, а някакъв садит да го пребие като куче! А родителите не могат да пипнат новородените от страх да не им навредят, тази жена го мята, бие с юмруци по главата... Нямам думи, това не е човек, не искам да е истина, но се страхувам, че това не е изолиран случай :(Горкото бебе, дано се възстанови напълно, и горките родители дано не са изгледали видеото :(