От "Софиямед" сами сигнализирали за битото бебе

Предприети са бързи и навременни действия, съобщават от болницата
Обновена: 25 апр 2015 21:27 | 25 апр 2015 21:20,
28
От "Софиямед" сами сигнализирали за битото бебе
Снимка: Архив Булфото

От болница "Софиямед" разпространиха съобщение до медиите по повод битото бебе от акушерката Емилия Ковачева.

Превеждането на бебето от болница "Софиямед" в болница "Токуда", налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април. Поради липсата на специализирана неонатологична реанимация, УМБАЛ "Софиямед" и болница "Токуда" са партньори по договор за сътрудничество. На 22-ри април болница "Токуда" е сигнализирала полицията поради съмнение за причините за здравния статус на детето, пише в съобщението "Софиямед".

Още по темата

Паралелно, на 20-ти април,  управителят на УМБАЛ "Софиямед" назначава специална Комисия за осъществяване на вътрешна проверка и разпорежда проследяване на видеозаписите за периода на пролежаване на бебето, с оглед установяване на причините за влошеното му здравословно състояние, уточняват от здравното заведение.

От болницата информират, че след извършения преглед на видеозаписите на 22 април комисията е уведомена чрез доклад за резултата. Тя от своя страна заключава извършването на грубо посегателство върху живота на бебето, установява самоличността на извършителя и незабавно, още същия ден, сигнализира компетентните органи.

Надяваме се, че предоставянето на яснота относно фактическата обстановка, последващите действия по сигнализиране и предоставяне на цялата налична информация на разследващите органи, ще отстранят съмненията относно бързата и навременна реакция на УМБАЛ "Софиямед", пишат още от болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само в началото на скандала се спомена, че акушерката е карала втора поредна смяна. Болницата да си понесе цялата отговорност, освен това да ги глобява съответният специализиран орган и да ги съдят за огромно обезщетение. Ако трябва и да се закрие, заедно с всички частни болници, които политиците направиха за източване на здравната каса. Иначе се закриха доста държавни и общински болници, но ако видите статистика на броя на медицинските заведения ще видите, че са станали два пъти повече!
21
1
 
2
 
! Отговори
Милан преди 8 години
Не знам аз кой какво е направил, но тази история е изключително смръдлива! Да се разследва всичко! Токуда, Софиямед, родителите, акушерката и близките й! Да няма камък необърнат! Не да ми се съсредоточават върху лудости и синдроми, че по-лесно! Тука става дума за персонала, който се грижи за БЕБЕТА!
20
3
 
2
 
! Отговори
Руди преди 8 години
Но ми се струва, че акушерката не е изперкала, няма логика , като се има предвид, че има много опит. Струва ми се, че е взела пари за да направи лошо име на нейната си клиника. Нито заплатата и е била голяма нито нищо. И с малко премерена агресия ак може да си изкара пари. Ама все пак не сме някъде из Африка.
19
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
Държавата със закон да забрани работата на 2 и повече работни места да заплаща достойно трудовото възнаграждение , а не да се гаври с труда на хората. Преумората си оказва своето влияние и резултата е на лице.Стига с тези собствени клиники/ а чий са парите?/
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата да спре дейността на тази болница. Има ли Лекарски съюз, Министерство на здравеопазването, какво е мнението на специалистите там? А може би ще защитават собственика, защото са обвързани? Сега ще разберем имаме ли държава или не! Б.Борисов защо мълчи, ако беше негово внуче или близко дете? Записът на камерите е напълно ясен, да видят и от предишните смени на тази жена, ако ръководството не ги е унищожило /нищо чудно, като гледам поведението им/.
17
1
 
6
 
! Отговори
мп преди 8 години
Е то оставаше и да скрият и да не вземат мерки !ГОЛЯМО геройство! СРАМ и ПОЗОР !!
16
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
незабавно да се вземе лиценза на тази болница нямала такова отделение ималадоговор с друга болница прокурорите да изгледат всички записи от деня до който сазапазени ако не са унищожени вече и какви са тези двойни договори на акушеркатаразбирам тежкото и положение но сега виждаме резултата от необмислени практики
15
2
 
11
 
! Отговори
Идевъзмездие преди 8 години
¨Предприети са бързи и навременни действия, съобщават от болницата¨...не просто алчни престъпници -нагли алчни престъпници, ИЗИСКВАМ арест и на шефката на смяна , охраната и шефа на болницата НЕЗАБАВНО!Болницата се е опитала да СКРИЕ инцидента, това е СЪУЧАСТИЕ!!!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В нашия квартал имаше подобен случай - в казино обират някакъв чуек, той протестира, охраната му тегли един як бой и го пращат в един по-добър свят.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От "Софиямед" сами сигнализирали за битото бебе -също така сами са го били.Комплексно обслужване демек!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах го записа. Да ти се смрази кръвта. По лошо е и от филм на ужасите. Ще има ли наказание? Какво ще е? Дали пък няма да я изкарат невменяема и да отърве затвора?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бойте се, частникът е добър стопанин.
10
1
 
13
 
! Отговори
mm преди 8 години
А болницата има ли позиция защо зависим от нивото на издръжливост на средния персонал? Къде е доктора? ЕДНА акушерка разполага с живота на минимум пет бебета!
9
2
 
9
 
! Отговори
Потребител преди 8 години
А родителите,майката .Кога и какво е видяла.Защо никой не чува и пита тях.Мотива защо е към това дете.Има и др дразнещи и плачещи бебета в стаята.
8
1
 
20
 
! Отговори
Хронология преди 8 години
Бебето е със спукан череп и мозъчен кръвоизлив в резултат на топлите грижи на акушерката през нощта на 17 т.м. На 18 от Софиямед търсят помощта на Токуда-значи отлично са разбрали в какво състояние е детето. Мълчат и кротуват 2 дни, до 20-ти, когато свикват комисия да търсят причините и да проследят видеозаписите, вероятно алармирани от лекарите на Токуда. Последните, виждайки контузиите, се обаждат в полицията на 22 т.м. Едва тогава и"Комисията" се обажда на органите. Браво, Софиямед!
7
2
 
28
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
И така до следващия инцидент.Да видим дали някой ще потърси отговорност от софиямед за грубото неспазване на кодекса на труда. Какви са тия 24 часови смени.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала за камерите!!!!!!!Но сигнала в полицията е стигнал чак след като са видели, че бебето изглежда добре бушонирано :D :(
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нито една "медия" не попита ръководството на тази болница по колко часа на месец работят акушерките както и останалия персонал на болницата???? И има ли хора от персонала,които работят на две места? Какви са заплатите в болницата? Как се прави подбор на персонала? Жената е за сурово наказание, но освен това нещо трябва да се промени за да не се случват в бъдеще подобни неща
4
3
 
33
 
! Отговори
Решено е ! преди 8 години
Софиямед - една болница, която със сигурност няма да използвам !
3
4
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Вината на ръководството на болницата е по-голяма от тази на акушерката-садист.Причината е в ръководството, а деянието на акушерката е следствие на нередностите и неспазване на изискванията и разпоредбите за този вид дейност.Наравно с акушерката трябва да бъде осъдено и лицето от болницата, допуснало такова извращение.Няма контрол на дежурствата, както и на записите на камерите, които явно са поставени там само за заблуда.Няма начин никой да не е усетил притеснителното поведение на акушерката