Поход на надеждата: Да помагаш е окриляващо!

Стотици подкрепиха днес похода срещу рака на гърдата
Обновена: 25 апр 2015 15:31 | 25 апр 2015 15:30,
8
Поход на надеждата: Да помагаш е окриляващо!
Снимка: Dnes.bg

Надежда за живот. Това усещане витаеше във въздуха над стотиците жени и мъже, които подкрепиха днес окриляващия поход на Avon срещу рака на гърдата.

Усмихнати, лъчезарни и облечени в розово хора, преминаха от площад "Княз Александър I Батенберг" до паметника на Съветската армия, за да покажат, че по тежкия път на болестта се върви по-леко с подкрепа и съпричастност.

Кампанията "От любов към живота", заедно със смелите жени от фондация "Една от 8", дариха чиста любов и лъч надежда на всички жени, които се борят с коварната болест.

Койна Русева, Поли Генова, Драго Симеонов, Ива Екимова, Юлияна Дончева, Мария Гроздева и куп други лица от екрана бяха облекли окриляващи тениски, за да се превърнат в посланици на добрина и обич към ближния.

С насълзени очи, Нана Гладуиш представи смели свои приятелки, които от години се борят срещу болестта, но никога не са губили надежда. Тя изведе и страшната реалност, че в България над 48 000 жени са чули страшната диагноза.

"Но аз ви моля да не мислите за мен и моите приятелки като за статистика. Искам да мислите за нас като за жени с лица, като за жени със семейства и деца, жени с мечти и надежди", сподели още тя.

Нана откровено разказа, че от момента, в който са й поставили диагнозата рак, не е спряла да мисли за него и всеки ден се страхува той да не се върне. Но в същото време всеки ден благодари на Господ, че е жива, че има възможността  да бъде до мъжа и детето си.

На събитието присъстваше и заместник-кметът на Столична Община Албена Атанасова, която обърна внимание на ранната диагностика и призова всички жени навреме да проверяват гърдите си.

„Искам да ви поздравя от името на госпожа Йорданка Фандъкова, която бе възпрепятствана днес, но всички знаете, че тя се пребори със същата тази коварна болест, именно защото не бе сама в тази борба", допълни още Атанасова.

„Дойдох тук днес, защото имам  близки хора, които са с диагнозата рак на гърдата. Искам да подкрепя  тези жени в борбата им. Шапка им  свалям! Аз самата най-вероятно нямаше да имам сили да се боря, ако бях на тяхното място", каза за Dnes.bg Милена Коларова, една от хилядите жени, дошли да подкрепят каузата срещу рака.

Походът завърши с концерт, на който Вики Терзийска, звездите на от X-factor Михаела и Славин, Орлин Павлов, ДесиСлава, Дара Екимова, Поли Генова, Маги Джанаварова, Литър Джак, Били Хлапето и Невена зарадваха публиката с хубава българска музика.

И така напомниха, че да помагаш  е окриляващо!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Олииии- РАК на гърдата! А като си слагате силикона- не мислите, нали! Той е напълно безвреден, казва чичо доктор и ви прибира паричките. После ОЛЕЛЕ. Марширувайте, бре. Какво лошо. Хем да се понадишате на автомобилни газове. Хем да си покажете новите цици.
4
0
 
1
 
! Отговори
ЕХО, преди 8 години
а аз питам-всички тези звезди,които са пели и звездите,които са участвали в похода,получили ли са хонорара си,който няма нищо общо с минималната заплата,или са се явили там без да им се заплаща.Ще каже ли нвякой истината?!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5 Абсолютно вярно!!!! И в същото време няма пари за онкоболните и за лекарствата им. И ако нямаш пари да си платиш операцията също си отписан. Колко "хуманно"!
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На *** да помогнеш е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу човечеството.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мадам Белчева, тези скрити рекламки на Avon се опитвайте да ги пробутвате някъде другаде!