Ало измамниците с нова схема, взеха 4000 лв. от баба

Казали й, че гръмнала газова бутилка и пострадала дъщеря й
26 апр 2015 12:02,
37
Ало измамниците с нова схема, взеха 4000 лв. от баба
Снимка: Reuters, архив

Жена на 72 години от Шумен е измамена по телефона с 4000 лева по нов сценарий, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

По данни на потърпевшата на 24 април около 14.30 часа на домашния й телефон позвънил мъж. Представил се за д-р Маринов от болницата в Търговище. Обяснил, че дъщеря й е пострадала след взрив на газова бутилка и е настанена за лечение, за което са необходими средства.

Малко след това жената предала пред дома си на ул. "Владайско въстание" на непознат сумата от 4000 лева. По късно установила, че е измамена.

Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
До психологБоко
24
5
 
1
 
! Отговори
Марин преди 8 години
Ей това пенсиите са голяма работа. Осигуриха ни черно бъдеще, реват за високи пенсии, а имат повече пари от нас. Не изпитвам никакво съжаление. Комунизма ги архивира и 45 години дарвиновите закони нямаха ефект.
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак статия за ало измами ИМАТ пари пенсийте да не реват зле сме
22
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
moita maika e na sa6tite godini ama i raboti kompiutara,4akai da vzemat pari ot neq,taka 6te gi podredi,izmamnicite tarsqt predimno vazrastni xora s ateroskleroza
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внуците на бабите за замесени в историите!
20
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това бабче да беше вложила в нещо смислено парите! Не ми е жал за нея! Отращава ме!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха! Измамниците вероятно са имали предварителна информация за бабчето!
18
5
 
3
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
като учих "История на Стария свят" и из Месопотамия някъде написали закон , че ако те излъжат на пазара и се оплачеш срещу търговеца , получаваш 10 камшика , ЗАЩОТО на търговеца работата му е да те лъже , а твоята да си отваряш очите
17
1
 
6
 
! Отговори
dsadas преди 8 години
ТРЯБВАТ НАКАЗАНИЯ ЗА ТАКИВА ДЕЯНИЯ ...... Ако тъпата ни съдебна система беше на ред такива *** щяха да лежат в затвора за дълго време, а не да продължават да им минават номерата
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами бабичките са си виновни сами...колко пъти предупреждаваха по телевизията!
15
1
 
1
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Като ти звъннат в 1 след полунощ и те питат дали знаеш, че се е счупила крака, какво то остава? ... освен да и пожелаеш да си счупи и другия....
14
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Телефонните измамници са доста добре подготвени и са организирани в 2-3 групи.Имам чувството, че тези групи поддържат информация помежду си.Малко след новогодишните празници ми звъняха от "личен", т.е. скрит номер 3 пъти в рамките на един месец.И след като започнах да ги будалкам и номерът им не мина, вече не ми звънят - явно телефонният ми номер отпадна като вариант да ме излъжат.Така че - никак не са за подценяване, но все се чудя защо съответните институции не ги хващат?Могат, и още как!
13
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Аз не вярвам ,че това е станало бабата на 72 дъщерята трябва да е около 40г има семейство те трябва да я помолят за пари не доктора.Повечето от жалещите очакват,че държавата ще ги компенсира за измамата а те също имат вина дават подкуп.Ако е истина *** човек не го жаля.
12
8
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Според мене има много дъртаци, които скатават *** и после се оправдават с телефонна измама.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо все още никой от тези телефонни *** не хванат/осъден? Толкова ли е трудно? Явно те знаят кой възрастен живее сам, кой има дъщеря, кой има син, внук в чужбина. Значи имат достъп до информация от някой/някъде. Откъде черпят информация?Най-гнусното е посегателството над деца и върастни/инвалиди.Много *** не трябва да дишат...
10
2
 
23
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Даже и да си повярвал , че дъщеря ти е пострадала парите се носят в болницата , а не се дават на някой си . Отказвам да приема , че в 21 век има толкова елементарни хора да не кажа прости .
9
1
 
24
 
! Отговори
Разстрел преди 8 години
Ако вземат да разстрелят двама на площада, всички останали ще престанат да мамят!!!
8
5
 
9
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Дъщерята е паднала с асансьора. Била е вътре с газовата бутилка. От удара бутилката е експлоадирала. От вдишването на излязлата газ, дъщерята се е разболяла от Ебола. Това е за 4000 лв. Само за гръмнала бутилка повече от 2000 не давам.
7
1
 
15
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Пенсионери, стегнете се! Кога ще излезе статия със заглавие Баба взе 4000 лв. от Ало-измамнициЕто това е удар!Аз бих пробвал. Като се обадят за пари, първо да инвестират да речем 50% от исканата сума, пък после ще видим....Бабички, ето това е идея как да си пооправите пенсиите.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В кой свят живеят тези хора се питом за пореден път!!!