Оръжейниците във ВМЗ-Сопот готвят протести

Искат незабавно възстановяване на производството в Иганово
26 апр 2015 18:43,
11
Оръжейниците във ВМЗ-Сопот готвят протести
Снимка: Dnes.bg

Работници от ВМЗ - Сопот започват предупредителни стачни действия. На 29 април те ще блокират за 1 час подбалканския път София - Бургас. Оръжейниците настояват за незабавно възстановяване на производството на площадка Иганово.

Розопроизводителите от Иганово са готови на стачни действия заради ограничения достъп до земите им. Те настояват в най-кратки срокове  да започне разчистване в забранената 3-километрова зона от мястото на взривовете с боеприпаси на ВМЗ – Сопот, разказа пред Dnes.bg Пенка Кирезова, която е розопроизводител от района Иганово.

Още по темата

В момента земеделските производители изчисляват загубите, ако до седмица не влязат в розовите масиви.
Месец след големите взривове в Иганово производствената площадка на завода все още е затворена. Разследването също се бави, а това обрича работниците на безпаричие.

"Много голяма част от колегите ни са с кредити, започват трудностите с изплащането на кредитите, започват притеснения от банки”, твърди Петър Михайлов, който работи във ВМЗ-Сопот.

Работниците настояват да се ускори разследването, за да може да се върнат по-работните си места.

„Готови сме да блокираме главния път София-Бургас”, разказа синдикалният лидер на КТ "Подкрепа” във ВМЗ-Сопот Димитър Атанасов.

Оръжейниците твърдят, че ако до края на месец април работата в Иганово не бъде възстановена, ще обявят безсрочни стачни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: протестВМЗ - Сопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде на лов за ***
5
3
 
9
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
И ДА СТАЧКУВАТЕ И ДА НЕ СТАЧКУВАТЕ НИЩО НЯМА ДА ПОСТИГНЕТЕ. ТЕЗИ ОТ КОИТО ЗАВИСИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ЕДНИ ДРУГИ ЗАПОВЕДИ КОИТО СА В РАЗРЕЗ С ВАШИТЕ ИНТЕРЕСИ.В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ БИВА ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА! ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ ВНИСА.ТОВА СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НА КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ РАДВАТЕ,А НЕ ДА СТАЧКУВАТЕ.ВСИЧКИ ВИЕ СИ ИЗБИРАТЕ ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ВЕЧЕ 26Г. КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ СТЕ ДОВОЛНИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.КОИ КАКВОТО СИ Е НАДРОБИЛ ТОВА ЩЕ КУСА!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ако заводът (взривеният)беше частен, щяхте да ревете тука?Банда крадци и некадърници се е подслонила в държавния сектор и смуче парите на данъкоплатците.Ревете за тях,те да не умрат от смях само...
3
2
 
21
 
! Отговори
средногорски преди 8 години
какви протести и простотии ви гонят произвеждате ракетки пуснете 5 6 към софия ще клекнат докатоа долетят
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнайно защо се пренебрегва икономическата изгода от възраждането на българският военно-промишлен комплекс. През 80-те години (точно когато соц икономиката почна да рухва) за всеки вложен 1 лев в производството възвращаемостта в този сектор е била 2 - 2.20лв. А тогава един лев е бил 1 долар. ВПК може да влива 1-2 милиарда в националната икономика, а един оръжеен завод е сериозен работодател. Нужна е и пряка държавна намеса в собствеността. Ех, мечти мечти..
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оръжейниците във ВМЗ-Сопот готвят протести. АМА НОСЕТЕ СИ И ОРЪЖИЯТА!