Планинските ни спасители готови да помагат в Непал

Могат да заминат заедно с обучени кучета на БЧК
9
Планинските ни спасители готови да помагат в Непал
Снимка: Булфото, архив

Планинските спасители, заедно с обучени кучета, на Българския Червен кръст /БЧК/ са в пълна готовност да заминат за Непал, съобщиха от организацията.

Към момента няма официално искане към БЧК за участие в спасителните операции след земетресенията в Непал, но спасителите могат незабавно да се включат при осигурени възможности за изпращането и приемането им на летището в Катманду.

Още по темата

Неговият капацитет е ограничен и това налага спасители от цял свят да изчакват в съседни държави, за да бъдат приети в Непал.

Затруднено е и разпределението на хуманитарната помощ, която е от жизнена необходимост за пострадалото население.

БЧК е в постоянна връзка с Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, чиито екипи правят оценка на нуждите на мястото на бедствието.

Дарения за пострадалите от земетресенията в Непал могат да се правят по банков път:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG23UNCR70001519676152;
BIC: UNCRBGSF;
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
/За пострадалите от земетресението в Непал/

Дарения могат да се правят и чрез изпращане на SMS на номер 1466 към всички мобилни оператори, на стойност 1,00 лев, както и онлайн на интернет страницата на БЧК - www.redcross.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
0
 
! Отговори
boris преди 8 години
Horata izmryaha, nashte bili gotovi da trugnat.Trabvashe da ste tam dosega.
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ха ха ха смешници, има ли един трезвен да нахрани кучето? Те тук не си вършат работата а искат на разходка в чужбина с чужди пари. Нещастници ха ха ха помагайте им с пари повече им дайте.
1
3
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Искат, разбирам ги - това са истински хора! Ами правителството защо не спретне "Спартана" или "Боинг" и не ги изпрати незабавно, никой няма да ги върне! С малко палатки, одеала, ликарства!Навремето, при обругавания соц, когато стана земетресението в Спитак, Армения, незабавно изпратиха с Ту-134 спасители с кучета и имаше спасени от тях хора! Пак никой не ги беше молил.Седнали да разправят глупости - Русия, Франция, Китай, Индия и други страни изпратиха веднага помощ!