Машинки за 20 лв. ловят кръшкачи

Флашка и миникамера дебнат за изневери и нелоялни работници
39
Машинки за 20 лв. ловят кръшкачи
Снимка: Ройтерс, архив

В интернет пространството процъфтява търговия с шпионски устройства, посредством които ревниви съпрузи могат да следят половинките си дали им слагат рога, мнителни работодатели да контролират лоялността на служителите и бизнес партньорите си, съкооператори да узнаят кой от комшиите им краде крушките във входа,,или „доброжелатели” просто да спретнат компромат на някого.

Джаджите се продават на съвсем достъпни цени, като някои струват едва около 20 лв., пише в. "Монитор".

Така например всеки може да се сдобие с USB устройство, чрез което да разгадае паролата на половинката си за Фейсбук, електронната поща или Скайп, след което да проследи цялата й кореспонденция с виртуалните й приятели в негово отсъствие. Нещо повече, апаратчето записва на текстов файл всяка команда, подадена от клавиатурата на компютъра.

По този начин лесно се разбира кои сайтове са били посетени и какво точно е написал седящият пред екрана.

За проследяването на сърфирането в нета е нужно единствено устройството да се монтира между клавиатурата и самия компютър. За целта флашката с вградена памет има USB гнездо в единия край, в което се пъха накрайникът на кабела на клавиатурата, а в другия е жакът, който се забожда в порта на компютъра.

Програми като Revealer Keylogger вършат същата работа, без да е необходимо монтиране на допълнително устройство, а само да се инсталират на компютъра. Освен това чрез тях може да бъде закачен за следене и лаптоп. Повечето от тези прикрити програми обаче са платени, а който реши да си спести 80 лв. и да качи кракната версия, рискува да зарази с вирус компютъра си и всички пароли и други конфиденциални данни да попаднат и при недоброжелатели.

Най-елементарният начин за подслушване също става посредством софтуер и стандартния микрофон на компютъра за кореспонденция. Необходимо е само да се стартира програмата Audio Recorder в Windows и да се включи запис.

За да не издаде намеренията си, този, който е прибегнал към този метод, трябва да се отърве от индикациите на екрана, че програмата е включена, включително на т.нар. task bar. Това става чрез друга програма - Win Hide Harsh. Предимството в случая е, че микрофонът улавя случващото не само в помещението, в което се намира компютърът, а покрива доста по-голям периметър. Недостатъкът от друга страна е, че след записването на звуковия файл чрез прикритата програма на компютъра, се губят часове в прослушването му за някой компромат и е необходима твърде голяма памет за съхраняването му. Освен това компютърът с микрофона не може да бъде скрит под седалката на колата, за да закове кръшкача.

 За това пък в интернет магазините за шпионска техника вървят като топъл хляб аудиорекордери във вид на флашка.

След като се поставят на желаното място, те дебнат от засада.

Устройствата, които вървят по 40-50 лв., се включват и започват да записват едва тогава, когато засекат звук от 65 dB. Така се пести от паметта им, позволяваща записване на разговори, от около 70 часа и от енергията на батерията, която има капацитет за около 15 часа записи. И не на последно място се пести време за преслушване на записите впоследствие, тъй като се съхраняват само провелите се наоколо разговори.

Сред хитовите джаджи са и GPS предавател, който издава местонахождението на „мишената”, електронна шпионка, която заснема всеки посетител, слънчеви очила, с които се вижда всичко отзад, както и миникамера, прикрита в дистанционно за аларма на автомобил или в очила, шапка, ключ за осветлението, електрическа крушка, детектор за дим, картина, закачалка, стенен часовник, запалка, химикалка, пръстен и дори в колан или копче за риза.

Цените на очите под прикритие, дебнещи за компромати, тръгват от 20-30 лв.

Недостатъкът при по-евтините модели е, че батерията им издържа едва около 1 час в режим на запис.

Срещу петдесетина лева отгоре обаче всеки може да се оборудва с аналогичен модел, който записва с далеч по-добро качество, а батерията му издържа много повече. Всички устройства разполагат със сензор за движение, който при режим на изчакване активира камерата само когато е необходимо. Това позволява джаджите да се използват и като своеобразна аларма, която да известява за неканени гости в дома или автоджамбази.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Ispolin4eto преди 8 години
Колко да ми е широко около врата?! Важно е човек да прецени за себе си как иска да живее - тормоз с любимите същества или спокойствието на самостоятелния живот. А децата - те порастват и си гледат своя живот. Аз също съм дете на нещастно семейство. Като влязох в пубертета взех да умолявам майка ми да се разведе и да сложи край на тормоза, който търпяхме и тя и ние с брат ми, но не би! Не че това не ми е увредило психиката. Истината е, че родителите страхливци само се оправдават с децата си и търпят тормоза на половинката, а накрая се жалват по форумите!
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рекламата на разни безмислени джаджи да започне СЕГА!Да бяхте написали поне "Платена Реклама" та да се знае.............
25
0
 
31
 
! Отговори
у дисяткътъ преди 8 години
я че ви кажем от бодлива крава и е..лива жена спасение нема,оно жената е като ръждата тръгне ли спиране нема
24
0
 
34
 
! Отговори
Сашко преди 8 години
Важно!Дръж очите си широко отворени преди да се ожениш и полузатворени след това !!!
23
15
 
22
 
! Отговори
яко преди 8 години
любовта е първите 2 години , после остава уважението и общия план за живота , деца , дом ,приятели , прознавам ного хора които си имат секс извън брака , но това със нищо не им пречи да си продължават общия проект
22
0
 
16
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Oфффф, тези стари трикове!Ками, някои хора са ползвали кейлогъри когато ти си била в девствения поглед на баща си!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво беше едно време с тези телефони. Сега от както жена ми има GSM си е само в къщи
20
2
 
8
 
! Отговори
Анти преди 8 години
Колко глупав трябва да е човек, за да използва или да се остави да му пробутват такива неща?
19
0
 
12
 
! Отговори
ko40 преди 8 години
iskash jena mi, nqma problem. napravo ti q prashtam s dvata kufara.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велика мисъл!"За да бъдеш щастлив в любовта, не трябва да бъдеш сляп,но трябва от време на време да си затваряш очите". М.Ашар
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умението да разбираш другия,да го подкрепяш.Не да го ревнуваш във въображеми я си свят на "розови каки".Едно 90% от разводите и разделите са измяна и ревност.Много е обидно да бъдеш тероризиран,че изменяш,когато не го правиш.В един момент го правиш,поне да знаеш за какво си бил/а набеден.Обидно е да знаеш,че човека до теб ти няма никакво доверие.И още по обидно,че с нищо не заслужаваш,подобно отношение.Някои са болни на тема ревност.Ревнуват и от въздуха.
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До опаренБрака,партньорството,приятелството не е недоверие,дебнене,измяна,предателство.Това е подкрепа,уважение,обич и в най-трудните ти моменти от човешкото ти съществуване.Идеята е не да не си вярвате.Идеята е да си имате доверие.И да вървите напред и нагоре в съвмесното си съжителство и съществуване.Да бъдете тандем в живота.Това става с разбиране,доверие,любов,уважение.Има ли миг съмнение,това не е на добре.Липста на доверие поражда много неприятни моменти и случки.Ревност,кофти...!
15
1
 
8
 
! Отговори
Жорко преди 8 години
До опаренАз съм така от 20 години. И аз имам деца. Навремето бях решил, че ще се махна/разведа в момента, в мойто децата станат съзнателни и знаят кой е баща им, а не да съдят само по думите на шантавата си майка. Проблема е, че това поведение и характер се предават на тези същества, и ако не са достатъчно съобразителни могат да станат и те такива "чудовища" - затова съм там до край. И аз съм се тормозил много, но истината за мен е, че това е човека до мен и друга не ща.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До опаренИнтересно! Но,когато говориш с кръшкач.Казва,че не може да понесе, ако партньорката му измени.Той си има любовница от години в която е влюбен.Това поведение,какво е? Двоен стандарт,така ли? За едни е възможно,за други не.
13
0
 
11
 
! Отговори
опарен преди 8 години
До ЖоркоОбичах е, но в момента не съм съвсем убеден в това. Не става, а и няма как години наред да бъдеш обвиняван в неща, които не си ги правил, да си следен и да обичаш. Просто навик може би и задължение към децата, които безкрайно много обичам и не мога да си представя да не са до мен. Тя го вижда това и го използва по този долен начин. Как да е заведа на лекар, като тя не иска? Пък и пред лекаря ще изиграе такъв тетър, че ще излезе не тя, а аз болния и кръшкача. Абе луда работа...
12
1
 
7
 
! Отговори
12343455 преди 8 години
Obache puk tezi djadji vurshat strahotna rabota sreshtu "CHESNITE" slujiteli na KAT!Shte vzema az da si natupcha kolata s vsqkakvi brumbari i togava nqma da se pritesnqvam na vuprosa "A mi sega k'vo praim....?"A shto se otnasq do izneverite mejdu horata....To monogamiqta e za mashinite....
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes.bg пак откри топлата вода. Достъп до такива устройства и софтуерно следене на компютри има от 15-тина години...
10
0
 
21
 
! Отговори
опарен преди 8 години
До Ispolin4etoЯвно още ти е широко около врата и за това не знаеш защо. Преди да се оженя ме майтапеха приятели да не го правя, че съм луд и др. подобни. Не ги послушах. Любов, какво да правиш. В началото, всичко беше ок., но после се *** яко. Що съм с нея ли? Две деца малко ли са? Ако си тръгна, нали се сещаш при кого ще останат. Съда почти винаги ги дава на майката. Освен това купихме къща и е изплащаме. При раздяла, банката взема къщата и всички на улицата. Не се жалвам, а само споделям.
9
0
 
14
 
! Отговори
Жорко преди 8 години
До опаренИмам аналогична ситуация, но както подозирам и ти си обичаш жената, и тази нейна "ревнивост" като че и е единственият и дефект. Ако е така, просто си живей живота. След като нямаш от какво да се срамуваш, не си кръшкач и т.н. Нейното поведение е породено от липсата на доверие, и най-вероятно не само към теб. Възможно е да е преживяла предателства, вкл. и от най-близките си роднини. Поговорете, а може и на лекар да я заведеш, особено ако и тя страда от това.
8
7
 
8
 
! Отговори
Ispolin4eto преди 8 години
Чудя се на вс мъже, които са писали по-долу и се жалват от параноидно-шизофренното поведение на половинките си. ЗАЩО СТЕ С ТЯХ, БЕ,ГОСПОДА? Мазохизъм ли е, какво ли? Колкото повече ги държат под контрол и ги излагат пред хората жените им, толкова повече си мълчат. Луда работа!!!