Бедните работещи българи – половин България

48% живеят в лишения, плащат сметките, но нямат за храна
3 май 2015 07:30,
215
Бедните работещи българи – половин България
Снимка: архив, Булфото

48% от 7,2 милиона души, колкото е населението на България, живеят в "материални лишени", определение, което означава, че не могат да си позволят адекватно отопление или месо всеки втори ден, разказва в свой материал Франс прес.

Статията на френската информационна агенция дава за пример семейство, живеещо в покрайнините на София – инженер-химик и художник, преквалифициран в охранител – представители на "бедните работещи" в най-мизерстващата страна в Европа.

"Заплатите ни са общо около 950 лева (485 евро) на месец", разказва Катя Колешева, която споделя със съпруга си и 24-годишния си син едностаен апартамент в Бухово, близо до София.

"Когато платим месечната вноска на кредита си и сметките, оставаме със 200-220 лева за храна. Това за трима ни", допълва тя.

Седем до осем процента от така наречените "бедни работещи" в България са като семейство Колешеви, работят, но се борят да покрият базовите си нужди, като всеки непредвиден разход е потенциално бедствие, коментира агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Робство преди 6 години
Пропаднала държава ,защото ни управляват мутри и ***, и връзкари
155
0
 
2
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
Всеки да си направи разчет и ще установи самата истина . Всеки ще прецени сам за себе си . Ще установите всичко .
154
0
 
1
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
Демокрацията е пагубна за държавата ни . Не можем да си погубим държавата заради нисши цели и идеали . Ще бъдем правова държава .
153
0
 
3
 
! Отговори
Благодарим на тази преди 8 години
информационна агенция за това, че е запознала западноевропейците с хала ни.Ще бъдем благодарни, ако същата тази или някоя друга агенция уведоми западняците относно следното:- какъв процент от населението на България са онези бедни, но здрави и нежелаещи да учат и да работят хора, които живеят на гърба на "бедните работещи българи";- колко милиарда дългове изплатихме за 25 г. и че тези пари са дадени от западни частни банки на овластени крадци, но банковата тайна се пази и не ги изобличават!
152
1
 
3
 
! Отговори
BG -Baj Ganjo преди 8 години
Ama kakvo stana s nai velikite Bulgari,kade i B,Dimitrov da ni obiasni kolko sme veliki.Sashtite carvuli sme bili i predi ,kakto i sega.Imalo e drevni plemena s kultura,no dosta predi konskata opashka da cafne po tezi zemi.
151
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 177Разсъждаваш напълно правилно.
150
4
 
8
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 8 години
Аз мисля,че Франс прес са рубладжии, подкупени от Путин, само и единствено да саботират правителството на Генерал Инженер Бойко Борисов! Друго няма каво да е.
149
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България най евтин е човешкият труд и живот, всичко останало си е европейски стандарт.
148
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай ***- Нане :ХАХАХААААА.... супер коментар!
147
0
 
11
 
! Отговори
УЖАС преди 8 години
48 % от 7,2 милиона души, колкото е населението на България, живеят в "материални лишени", определение, което означава, че не могат да си позволят адекватно отопление или месо всеки втори ден
146
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 141Ти си жалък..........
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До фактИстината!
144
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 136Приятно да се види, как такива малки и гнусни типчета като теб *** от безсилна злоба
143
0
 
11
 
! Отговори
Кайл преди 8 години
Да грабиш работещите за да задоволяваш излишните си и натруфени прищевки е престъпление. Какво ще кажеш когато се явиш на Божия Съд - ти който грабеше бедните? Наказанието на такива е жестоко, понеже те не показаха милост към ближния си то и за тях милост няма да има.
142
1
 
12
 
! Отговори
Кайл преди 8 години
Не се подигравайте на хората които работят и едва свързват двата края - не е тяхна вината, държавата им е лоша мащеха която толерира бандити и мошенници и тези които крадат от общото. И после крадците - тая най-недостойна *** се хвали и големее пред честните хора ка заслужено били бедни - не това не е така. Не може и не е редно ти като работодател да истискваш хората които работят за теб, да укриваш осигуровки и да им плащаш мизерни заплати обладан от алчност като проклет робовладелец.
141
1
 
19
 
! Отговори
Ози преди 8 години
Колко вярно!На всички, заслужаващи много по-добър живот способни и работливи българи, които едвам свързват двата края, бих помогнал само с един съвет - вдигайте си чукалата от тази държава и не поглеждайте назад.Говоря от собствен опит, моят и на съпругата ми, които бяхме точно такива "бедни работещи" кадърни инженери преди 15-тина години в прескъпата ни родина... Да го духат всички БГ мутри, мафиоти, пост-комунисти, прости връзкари, *** политици и всякакви такива подобни... !
140
2
 
8
 
! Отговори
Нане преди 8 години
Наздраве Бай ***. Наздраве Вуте!Ние сме, най големите щастливци на Балканите, защото така или иначе няма какво да загубим в кризата,защото нищо не притежаваме!Значи, че излизаме на кирия като печеливши от цялата игра! Нали Вуте?
139
1
 
14
 
! Отговори
Бай Ганьо- Нане : преди 8 години
Браво Нане! Разсъждаваш напълно правилно.Единственото, което може да загуби роба това са оковите, но затова са нужни истински мъже с топки между краката като гърците, а не като нашите плашливи и женствени тракийски гейчета, които празнуват на Гей парада и практикуват орфическите ритуали.
138
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
48 % е твърде пресилена оценка ,но тя най-вероятно е такава ,защото са включени и роми,и българи ,не искащи да работят . че има мизерстващи работни и кадърни хора,за това спор няма.но и заведенията са доста пълни.
137
0
 
26
 
! Отговори
до 155 преди 8 години
Не се подигравайте на човека бе *** дрогиран. Грамотните и можещите не ги взимат на работа, а вземат с връзки и подкупи нещастници в живота и некадърници. Затова България е толкова пропаднала държава.