Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"

Отрече, че ще пътува до Москва
195
Симеон II скочи срещу "жалките политически игри"
Снимка: Булфото, архив

Бившият премиер Симеон Сакскобургготски излезе с официална позиция след разразилите се дебати през последните дни.

Припомняме, че Светият Синод обяви, че той ще бъде задължително споменаван като цар на българите в литургиите във всички български църкви и манастири. Решението бе взето по предложение на пловдивския митрополит Николай.

Още по темата

"Нека не позволяваме да ни манипулират с конспиративни теории и жалки политически игри, които нямат нищо общо с решението на Светия Синод", призова Симеон.

В съобщението се припомнят думите му при връчването на ордена „Свети Иван Рилски”: „Така, както съм служил на Църквата и на Република България, възнамерявам да го правя и занапред”.


По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "смехотворно коронясването на бивш български премиер точно преди очакваното му посещение в Москва на 9 май".

Кобургготски обаче отрече, че ще бъде в Москва.

"И във връзка именно с тези конспиративни теории, ще отбележим, че в програмата на Царя не фигурира пътуване на 9 май до Москва, както бе публикувано в някои медии", пише в официалното съобщение.

Срещу решението на Синода се изказа и президентът Росен Плевнелиев. Според него може да се създаде разделение сред християните на монархисти и републиканци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
3
 
! Отговори
православен преди 8 години
Днес на 9 май, след като беше посрамен и разобличен, Симеон Кобурга се отказа да го величае Църквата като цар! С едно фалшиво писмо, което лъже че е написал на 6 май дадено вчера, продължава да лъже че е бил миропомазан от Църквата за цар! Всъщност той е бил обикновен мирянин, без да е коронован и миропомазан, а е отстранен от престола без да е встъпил на него защото е бил малолетен. Днес отново вкарва Църквата в лъжа като кара митрополитите да лъжат с него, че са го миропомазали! Срам и позор!
158
4
 
6
 
! Отговори
Народе???? преди 8 години
Да вземем да му повярваме на този възрастен човечец - щом се представя за републиканец и ще служи на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ?!? Шизофренното решение на синода да си остане за негова сметка и най-вече на николай... Нали така. А ние, обикновените християни, верни на Правата Истина Вяра в Бог Отец, Светия Син Божи Исус Христос и Святи Дух да се молим под открито небе, а те да си "споменават" каквото си щат в църквите! Докато се освестят да търсят близост с християнския народ, а не да го отблъскват!
157
6
 
4
 
! Отговори
Станчев преди 8 години
Какво толкова скочихте, бе хора , че щели да споменават Симеон - като цар български по време на литургии? Е, това ли е най-голямата вреда за България, това ли ще ни попречи да "вървим напред"? Вие какво - искате да се зачеркне историята, ами нали Симеон е син на Българския цар Борис ? Трябва да се борим против съвременните "царе" , те пречат на България - стига сте отричали дадености от миналото, те не могат да се променят, да се борим за бъдещето !
156
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
действщщите на смяна двама ''царски ***'' да си засилят дейността по минусите ,айде моля ,симеончо ви гледа и ви праща няколко чашки и 2-3 чипа .СКОТО ПЛАНИРА ДА ВИ ПРАЩА ЗА ДЪРВЕСИНА
155
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
левски е единствения достоен човек в историята на Бълагрия през последните 2 столетия,а този жалък пор на снимката ,със зачервена мутра на пиян немски *** -става само да му бърше обувките
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дърт грозен козел ,а г*золизците му са още по жалки
153
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До в2царят е свинар крадлив дърт грозен козел .Ако си събере окол о себе си жалки плазмодии -кат о теб -може да види няко й да м у се кланя
152
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 151ако е жив щеше да напише -а ти спомни си НДСВ -''царя'' има шанс да управлява -доказано не става -единственото нещо което иска от Бг е да краде за да си поддържа жизнения стандарт
151
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
този човек не разбра ли че не е желан в българия няма и 40 дни от смъртта на сина му и той довтаса в софия да гони имотите за мен синодът е псевдо такъв така че не ме интересувакого ще споменават и кого не
150
8
 
8
 
! Отговори
в2 преди 8 години
Царят си е цар.Жалките Плевналиевци и Къневци са свинари.
149
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ynotaа ти искаш да кажеш че кардливия козел не беше министър -председател -отНДСВ,,-и той е от ВЕЧЕ УПРАВЛЯВАЛИТЕ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ.Сам оче показва характера си -готов да продаде майка си ,да си смени вярата ако трябва -за пари.Дъщеря му омъжена за арабин,хасан,подлагала се на пластрични операции -грях-суетност,неговите грехове са ясни -хазарт ,лъжене,крадене,та такъв човек -църквата няма право да дава за достоен пример .Царе -могат да са достойни заводачи хора.А И СМЕ МОДЕРНА РЕПУБЛИКА- ..
148
3
 
3
 
! Отговори
БРАННИК преди 8 години
Жалки сте сите до един и мястото ви в историята е отредено, националните предатели и тяхното лицемерие. Без да се усетите ще се обърнат нещата, а тогава що ще чиниш ти зимъска, когато кръв запръска? Робите на бунт!
147
0
 
5
 
! Отговори
дарвинопоклонник преди 8 години
До гКаноните и те от хора са писани,през вековете да укрепват светска и църковна власт.Ти какво предлагаш,като талибаните да се придържаме към шариата(в случая архаичните норми на църквата)Ми те твърдят,че не е имало динозаври и светът е създаден преди 4000г.
146
4
 
1
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До Анонименnishto drugo , osven BRAVO!
145
4
 
3
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До АврамовiIskash da kajesh , 4e BG zaslujava pove4e monarha ot BANKIA, tcaria na tikvite li !???
144
4
 
4
 
! Отговори
баламурници преди 8 години
В момента *** и мистър" КОЙ",извършват скрита приватизация на активи за над 5млрд евро,вие тук се дърлите за празни работи.
143
5
 
2
 
! Отговори
г преди 8 години
До ДаниелЩо не прочетеш малко от каноните,че после да пишеш глупости?
142
5
 
7
 
! Отговори
г преди 8 години
Защо се месим в дейности ,за които хал -хабер си нямаме? 70 години всички правителствата полагат огромни усилия да ни откажат от църквата, от вярата, да ни направят невежи и за съжаление се справят добре.Кой от нас е добре запознат с каноните на църквата?Кой от нас е добре запознат с ритуалите свързани с християнските празници? Само шепа хора.Останалите вървим като овце.
141
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте плюли бе. Царят си е цар, щото е роден такъв. Имотите си взе, щото си бяха негови. И не е ***, като управляващите днеска. Но има огромна неизкупима вина, че докара Милен Велчев и цялата му банда срамежливи крадци, особено майката на Кой.
140
4
 
3
 
! Отговори
ynota преди 8 години
До илкоA dolnite kradtci ot poslednite 26 godini , imat li miasto v BG ???