Агитация на детска площадка: Кой нашари пейките с лозунги?

Според ЦИК това не е агитация, но според закона за закрила на детето е
Обновена: 22 май 2015 09:35 | 22 май 2015 09:29,
34
Агитация на детска площадка: Кой нашари пейките с лозунги?
Снимка: bTV

През годините сме виждали най-различни видове предизборна агитация – политически лица върху захарчета, партийни надписи върху хранителни продукти и пликове за пазаруване, политически лозунги в прослава на партия по време на час в училище. Ето и още един, поредният.

Детска градинка в столичния квартал "Дружба" се оказа боядисана с партийни емблеми и нашарена с лозунги. Тя е ремонтирана по инициатива на втората политическа сила у нас и това ясно си личи. Граждани разказват, че хора с костюми слагали новите пейки.

Сред лозунгите и емблемите личи името на Борис Цветков. Той е бивш общински съветник и депутат. Прочу се още с опита си да пробие окупацията на СУ от 2013 г. заедно с група яки момчета.

Според Цветков площадката била в много лошо състояние и активисти на партията се заели с оправянето й. Защо има лога на БСП обаче?

"За да се знае, че не общината го е свършила това (...) Защото това е инициатива, която беше в навечерието на 9 май, гласувана, подкрепена от районната организация в подарък на тук живеещия наш ветеран и наш герой - Стойчо Георгиев",отговаря депутатът.

Агитация на детска площадка: Кой нашари пейките с лозунги?

Според изборния кодекс подобна практика не е агитация.

"Изборният кодекс определя във своя параграф първи, точка 17 какво е предизборна агитация - а именно това е призив за гласуване за определен кандидат, партия, коалиция или независим кандидат при насрочването на избори, като съответно емблемите на партии или пък техните знаци върху предмети не представляват предизборна агитация...", подчерта пред bTV говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Нарушение все пак има, но на друг закон - този за закрила на детето. Според него всеки малчуган има право на закрила срещу партийни дейности. Въпреки това глоби не може да се наложат.

"Всеки може да сложи щампа, каквато и да била. Не мога да твърдя, че са хора на БСП. Ясно какво е пишело, но независимо кой е бил, не би трябвало това нещо да се случва и затова веднага, след като разбрах за случая, изпратих хора, които да пребоядисат", каза кметът на район Искър Ивайло Цеков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ НАМАЗА С ЛАЙ.. А ПЪСТРОЦВЕТНАТА ДЪГА?
16
1
 
9
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Агитация-излагация.
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли по-важно, че площадката е отремонтирана ?
14
7
 
2
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Браво поне веднъж да сси признаем че ние от БКП заедно с нашите прекръстени другари от ДПС ще се молим на аллах и ще искаме анадолско присъствие в Софияда живее корана и пут5ин най кор5ановата република русия и след нея турция да жиявеят корановите републики турция и русия
13
5
 
3
 
! Отговори
туркестан преди 8 години
ние нашарихме пейкитеда живее путин и ердогандпс и атака победааааа и най важното да живее майката партия БКПананъ сиктим дпсето местан уруспу чочук
12
4
 
3
 
! Отговори
майка преди 8 години
Какво се коркате бе хора ?! То и без това детските площадки са пълни с червени бабички. Очаквам да се появят и пейки със сфастики и площадките да се напълнят със скинари. Пък майките с малки деца кучета ни яли...
11
2
 
14
 
! Отговори
-10 преди 8 години
На БСП всичко им е такова - 3 летви върху два крака!
10
2
 
10
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Още ли има червени бабички да гласуват за БКП(БСП)? Колко години ще ги чакаме да гушнат букета?----------Докато измрат старите бабички се народиха много нови, които ги мързи и да учат и да работят - демек нови комунисти, които искат всичко да е общо и на всеки по равно да има, щото иначе за тях ич няма да има!
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-нагло от комуниста
8
1
 
6
 
! Отговори
Hiter преди 8 години
Ето защо се ражда НАРОДНИЯТ СЪД.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре Владо Живков издигнете,като търсите откачалки ,той е ПО другари от БСП
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, от тия имало още живи ...Тъкмо се бех уплашил, че ще трябва да водя детето в зоологическата градина да му показвам кво е комунист ...
5
2
 
9
 
! Отговори
Мижитурки преди 8 години
Най-култовото в случая е женицата, която каза: "Ами тука едни хора с костюми дойдоха да ги монтират".'Инвестират' хората :)
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щото *** е педофил,само за него да има
3
5
 
6
 
! Отговори
художника преди 8 години
Както винаги Социалистите агитират тези, които не могат да взимат адекватни решения: Децата, старците и*
2
5
 
5
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Щом почва възраждането на фамилията Живкови скоро ще гласуват Софиянци за БСП. Другари вие сте се побъркали , да издигате Жени Живкова за кандидат кмет на София . Остава и пияндето Тодор Славков да го издигнете . Смешници .
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже господи , другарите от БСП са изпушили окончателно. Кой луд в София ще гласува за БСП . Просто да забравят .