Цените по морето се сринаха - до 20% по-евтини нощувки

Хотелиери предлагат безплатни легла за деца до 14 години
Обновена: 22 май 2015 14:04 | 22 май 2015 07:00, Камелия Цветанова
132
Цените по морето се сринаха - до 20% по-евтини нощувки
Снимка: Булфото, архив

Лято с достатъчно туристи, но с минимум или нулева печалба очакват хотелиерите по Северното Черноморие. Дори луксозните бази на първа линия са свили цените от 10 до 15% и все още имат вакантни стаи за топсезона заради очаквания масов бум на заявките last minute на ключови пазари като Русия и Украйна, пише в. "Труд".

Още по темата
"Още от зимата някои колеги рязко смъкнаха цените, а и вече масово увеличават възрастта за безплатно настаняване на деца от 11-12 до 14-15 г., за да са конкурентни на офертите от Гърция и Турция. Така че дори на финала на сезона някои да отчетат леки ръстове на броя нощувки, приходите ще са значително по-малко", коментира Илко Запрянов, търговски директор на "Св. Св. Константин и Елена" АД.

С пищно тържество, цветен базар и курбан вчера дружеството откри официално летния сезон в едноименния и най-стар български морски курорт. Засега хотелите на холдинга отчитат само 3,3% по-малко заявки от същия период на миналото лято, тъй като опразнената от руснаците ниша е била почти запълнена от множество по-малки алтернативни пазари. "След 10 години застой се връщат французите. Нови договори имаме с туроператори от Иран, Ливан, Кувейт, Израел, Белгия, а и поляците ще са повече. Който не е потърсил отрано алтернативни пазари, ще изкара инфарктно лято", прогнозира Запрянов.

На Златни пясъци цените на почивките също са понижени, потвърди председателят на Съюза на хотелиерите в курорта Георги Щерев. "В различните обекти поевтиняването е различно, но най-общо варира от 10 до 20%. Въпреки това, въпреки ръстовете на някои други пазари и очакванията за масови заявки в последния момент, няма как да се компенсира отлива на пазар ОНД", категоричен бе Щерев. Според него голяма част от хотелите в комплекса действително са вдигнали възрастовата летва за безплатен престой на дете. Преди година-две максимумът за тази екстра бе 11-12 г., а сега е 13-14 г., от което неминуемо се намаляват приходите.

На Слънчев бряг обаче отстъпките вече са само за оферти last minute. Те стигат до 25% от редовната цена на пакетите. Големите бонуси са били при ранните записвания, които вървяха до 30 април. При тях цените били с до 30% по-ниски, каза Елена Иванова, шеф на Съюза на собствениците в Слънчев бряг.

Тя допълни, че в цял свят възрастта на децата, за които почивката излиза без пари, когато са с двамата си родители, е до 6 години.

"В Турция също е така. В Слънчев бряг, както досега, максималната възраст за настаняване на дете безплатно е 12 г.", обясни Иванова. Летният сезон в Слънчев бряг ще бъде открит официално на 12 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдее тръгваме и без съпруги. Ще си намериме за почивката колкото щем на Черно море има място за всички
88
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Хвалите Гърция, но там е много скъпо. Щом не искате чалга и ***, защо ходите на Слънчев бряг? Има все още къде да се почива и в България.
87
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано да им фалират всичките хотели за да се научат нашите ненаситни мутри.
86
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На нашето вече мръсно море и без пари да ме карат не отивам, да си ходи там Бойко, Станишев и другите мутри от парламента ама да не са луди да се тровят.
85
2
 
30
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Мутроморието се гаврътва. Музика за моите уши. Дано никой не се връзва на лъжите на тези циреи и кръвопийци.
84
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще им кажа как ще стане:Всеки 3 от 4 хотела се събарят. Всичко под 50м от пясъка се събаря. Тотална забрана на шума от Какао. Тотално прочистване на проститутките. Всяко градче, селце и курортче със собствена пречиствателна станция. Махане на платените шезлонги по брега. Ако някой иска плаж на концесия - да плаща по 2000лв/кв.м. на сезон. Тотален контрол за спазване на законите за: строене, шум, цигари, алкохол и малолетни, паркиране, джетове. Тогава може и да отида на БГ море!
83
2
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Догодина и хотели да затварят,а още по-добре и да ги събарят един по един!Амин!
82
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, ще има ли кой да се хване на тази въдичка, че има намаление. Свикналите ***-псевдомутри на тлъста печалба всичко ще направят за да излъжат отново и да лапкат. Но срива започна рязко още миналата година а тази ще е удар по лакомията и простотията.
81
3
 
46
 
! Отговори
гост преди 8 години
Лъжат , надули цените яко, свалили ги малко и реват! Факт е, че плачът е крокодилски, гушат се яко , лоша храна , лошо обслужване! Черноморието , особено северното е хоспис за старци от Германия .
80
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно в тази поръчкова статия се говори за нулева печалба на назначените капиталисти от БКП-БСП , а от къде са тези яхти и фолкаджийки , сигурно от извънземните. Ай сиктир бе мошеници .
79
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече направих резервация в Гърция за 800 лв. 4 човека за 1 седмица.Къща с 2 спални,кухня и хол пълно обзавеждане на 300 метра от морето.Някои от нашите хотели да предложи по-добро оферта...
78
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
300 лв за бензин до мръсното море , а дрането от хазяите си е друго на ръка- по-добре на палатка на язовир или на Халкидики
77
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъжат яко :) Сега народа ще се юрне да ходи с идеята, че е по-евтино и пак ще яде дървото. Номера е да изглежда все едно са много зле нещата. "нулева печалба очакват хотелиерите" - това става за виц :)
76
3
 
55
 
! Отговори
Bobby преди 8 години
Заслужават го. Защото едно време като цвъкаха хотели, не мислеха. Ако, да кажем, Сл. Бряг си беше запазил облика и концепцията от преди 15-20 години, нямаше да ни се налага да търсим туристи от не-знам-къде-си, но всеки *** с пари реши че това е на хляба мекото и че хотел му гарантира безгрижни старинни. Обаче за да си бизнесмен трябва и да мислиш и да предлагаш нови неща. Пожелавам фалит на некадърниците. Разрушиха нещо, което някога беше красиво.
75
2
 
11
 
! Отговори
Lora преди 8 години
До 75Ако има къде да го ползващ Щот на плажовете по българското черноморие няма. Така беше заселено в миналите години, когато още се опитвахме да почиваме там.
74
3
 
3
 
! Отговори
75 преди 8 години
До ТОНЧОЩе си купиш за 10 лв. един и ще го ползваш 10 години.
73
2
 
38
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Че дори и с 30% да са смъкнали цената на нощувката, ако преди е било 60-70лв сега ще бъде 40-50лв, което за мен е много. Миналата година бяхме в бунгало с 4 легла - 30лв за цялото бунгало за ден. Излезе ни по 7-8лв на човек нощувката. Без климатик, но с телевизор, хладилник и печка.По-миналата година отседнахме в къща за гости - 12лв нощувката. Чиста стая, хубави легла, при това с климатик.Всяка жаба да си знае гьола - аз 40-50лв за нощувка не давам.
72
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, а след 5 години какво ще е Бетономорието? Празни и ограбени бетонни мастодонти пълни с лястовички и гълъби, обрасли басейни пълни с шума и храсталак. Кой ще ги купи е въпроса? А мургавелите през зимата ще къртят за джелезо. Светло бъдеще!
71
5
 
55
 
! Отговори
Дизгъстед преди 8 години
А ние резервирахме отдавна в Гърция. Не се кефим на бетон, просто.Тиририрам.
70
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е лъжа - не им вярвяйте !