Ламбо: Не е лесно, не е лесно... да си сам със себе си!

Стефан Данаилов за наградата "Аскеер" и за живота си
25 май 2015 09:52,
12
Ламбо: Не е лесно, не е лесно... да си сам със себе си!
Снимка: Булфото, ахрив

Любим на поколения българи, Стефан Данаилов бе отличен с наградата за цялостно творчество "Аскеер".

Пред bTV знаменитият актьор споделя: "Аз винаги съм бил привърженик на наградите и когато съм имал възможност, съм давал такива награди като министър. От години фестивалът, който правя в Пловдив - "Сцена на кръстопът", винаги има и награда за моите колеги актьори, както и за спектаклите.

Наградата е хубаво нещо, защото това е признание. Вярно, не очаквах, че толкова бързо ще са минали годините за този тип награда за цялостно творчество, но за мен е по-важно това, че в периодите... Първият "Аскеер" го получих в един много труден за мен момент в живота ми. Това беше 92-а година. И сега се случи така, че получавам пак в един тежък момент за мен – няма какво да крия. Първия път "Аскеер"-ът ми подейства много положително. И се надявам и втория път да се получи същото", допълни Ламбо.

Попитан дали все пак е преживял този тежък момент в живота си, Данаилов сподели, че като при всеки човек трудностите се преживяват.

"Разбира се, преживявката не се знае докога ще трае, но не е лесно, не е лесно. Особено когато се налага да бъдеш сам със себе си. Тъй като поради заболяването на очите ми, не можех и да чета и сега доста трудно чета. Една телевизия. По някой път тя ти дотяга, но самотата, която и аз търсех, тъй като много мои приятели ме търсеха, искаха да се срещнат с мен, да ме изведат, студентите ми от всички випуски и т. н. Но имах нужда от едно уединение. Това е и трудният момент, разбира се. Но пък от друга страна не е било нещо, което да ме е навело на някакви страшно мъдри мисли за живота и какъв беше. Вървят и добрите спомени, и тъжните", разказа актьорът.

На въпроса дали е направил равносметка на живота си, Данаилов отговари: "Аз не съм свършил с тази професия, така че равносметката може би ще предстои някога".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
ГХЯ преди 8 години
Какви са тия минуси на въпроса (номер 7) :Защо не се оперира в Москва, а ходи до гнилия капитализъм в Париж? Защо не се довери Ламбо на руско-*** лекари? Въпрос only. И още един: Клоунът ще се вози ли на трамвая със Серьожата?
10
1
 
12
 
! Отговори
Отвратена преди 8 години
Неописуема е злобата, която се излива от коментарите. Точно за това няма да я бъде българската нация - не умеем да тачим дори хората, които са дали нещо на тази страна. Всичко мерим с партии и партийни пристрастия. Изкуството няма нищо общо с партийната принадлежност - на сцената е не партията, а актьорът. Много от коментарите си личи, че са от хора с нереализирани амбиции,които няма какво друго да правят освен да злобеят.
9
9
 
2
 
! Отговори
оф, отврат преди 8 години
Оплакването е национален спорт на бившите пиявици, които са смукали цял живот от най-сладкото от тая държава. Отвращават ме всички подобни бивши "величия"
8
9
 
2
 
! Отговори
ДА, АМА НЕ преди 8 години
ТИ БЕШЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ХРАНЕНИК .... ТАКЪВ СИ И ОСТАНА .... НЕ МОЖЕ ДА ИСКАШ НИКАКВО СЪЧУВСТВИЕ И УВАЖЕНИЕ
7
10
 
2
 
! Отговори
BESEPETO преди 8 години
Абе, Стефчо Километров, защо ходи да се оперираш в Париж? Да беше отишъл с Москва или Ленинград при савецките лекари.
6
1
 
22
 
! Отговори
7 преди 8 години
ЕЙ ,НЕДОНОСЧЕТА Стефан Данаилов както всички първо е човек,след това е голям,ама много голям артист и след това е член на партия.Борисов ,както и много членове на ГЕРБ са бишвши членове на БКП.тАКА ,ЧЕ ЗЛОБАТА КЪМ ТОЗИ ЧОВЕК Е БЕЗУМИЕ.
5
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ami sssega kak he kara tramvay
4
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партията си отива той не!
3
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво не му е лесно пък на този? Храненик на партията. Цял живот е живял леко.
2
9
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
ох много ми хареса снощи Ламбо....излизам на представление....а гласът един слаб - нямаше тогава километри. Аз един неуверен, едва се чувам. как да е - изкарах текста. почва второ Представление. да знаете - всяко второ представление е по -лошото премиерата недей те ходете на второ представление. Аз гледам по едно време - хората са със затворени очи. И не един двама, а амаас народ. викам си - леле, ламбо ти ги приспа. А то сме имали договор със слепите........
1
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как сам?! нали Партията е него!