Търговци: Корупцията от БАБХ не си тръгна с Моллов!

Инспектори рекетирали и млекопроизводители
Обновена: 25 май 2015 21:12 | 25 май 2015 21:11, Камелия Цветанова
22
Търговци: Корупцията от БАБХ не си тръгна с Моллов!
Снимка: Булфото, архив

Смяната на Пламен Моллов като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) не означава, че корупцията там е спряна, защото много служители на различни нива участват в корупционните схеми.

Още по темата

Около това мнение се обединиха две фирми от хранително-вкусовия бизнес и председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите Богдан Борисов.

Аладин Харфан, основател на "Аладин фуудс" ООД , която подаде сигнал срещу Агенцията по храните и лично срещу Моллов за искана "такса спокойствие", рекет и тенденциозни проверки, отново каза, че във фирмата му не е имало нарушения, които да я поставят в графата на високорисковите предприятия.

Фирмата щяла да сложи камери за проследяване на производствения процес в предприятието си, зарече се изпълнителният директор Александър Блажев, цитиран от БТА.

От хранителната фирма са подали сигнал до прокуратурата и настояват освен уволнението му Моллов "да бъде разследван, съден и осъден". Те обявиха, че продължават борбата с корупцията в Агенцията и апелираха към всички засегнати от рекета фирми да ги подкрепят в тази борба.

Аладин Харфан каза, че ще има днес среща с новия изпълнителен директор на БАБХ д-р Дамян Илиев, за да му посочи хората, които извършват рекет. Това били служители от централното управление на БАБХ в София и от регионалната дирекция в Пловдив.

Богдан Борисов посочи, че фирми, членуващи в Националната асоциация на млекопреработвателите в Разград, Шумен, Търговище и Силистра също са се оплакали от такса спокойствие, изисквана им от служители на БАБХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
12
 
! Отговори
Dr. Dulital преди 8 години
Иска ми се да информирам аудиторията тук, че това е най-зле платената структура на държавната администрация. Ветеринарни лекари със стаж от над 20 години получават по 500, 600 и в най-добрия случай 700 лв. заплата, без ДМС-та, без купони за храна, без медицински прегледи, т.е. без всякакви социални придобивки. Не искам в никакъв случай да оправдавам корумпираните служители, дори напротив, нека си получат заслуженото, но да не се поставят всички служители на агенцията под общ знаменател.
20
1
 
8
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
Това не е вярно.В България корупция " няма".
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре ми сложите минусче (18ти коментар).Само че това си е факт :)
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заведение на Аладин в центъра на Стара Загора трябваше да се затвори отпреди 2 години. Незаконно му е сменено предназначението. Мина през съдилища, община и къде ли не делото, но заведението си работи. Мият се тавите с маркуча в задния двор на кооперацията, мазнините текат в градинките. Продуктите се карат с обикновени бусове, не хладилни. Разтоварват се на плочките, после се местят.Явно много му е дошла таксата спокойствие. Иначе определено я плаща. Или просто още един се е наредил на опашката
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ако има нарушения трябва да се налагат глоби,ама такива огромни рушвети са недопустими.Администрацията трябва да помага с предписания и после да глобява!А щом до такива размери е корупцията вече,не само директора,а цели отдели трябва да се уволняват и то дисциплинарно и да не могат да работят на дързавна работа вече!
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
a dali te ne se otchitat po nagore...ribata miriche ot glavata
15
3
 
16
 
! Отговори
инсп. ДюДю преди 8 години
Обикновено, да не е и никога - шефът (изп. директор и т.н.) не може да контролира на 100% подчинените си дирекции, звена и отдели. В един момент и той се явява бушон и необходимото зло за медиите, но (може би) практиките и мишлетата ще останат да мишкуват и след него? Нека помислим и върху това? А защо да не се впрегне ДАНС да нагледа мишлетата с едни малки камерки и зрънце за примамка?
14
9
 
12
 
! Отговори
Любо преди 8 години
Всички скачате като ужилени от случката с дюнерите , а защо не се сетите за онова дете където се натрови с натриева основа от сокче в стъклено шише. Или за многото случай на намерени пирони , *** , мухъл в БЪЛГАРСКИ уж продукти. Или за на СаМИ - М фабриката с 1000та нарушения...Този случай е тенденциозен и цели дестабилизация на цялата индустрия с дюнерите в България.Защо не се замислите в един хлебозавод , какви нарушения може да има ? Или ви е страх да си представите ??
13
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вулгарите са много наивен народ.Кой от къде дойде все ги лъже.Не случайно в началото на прехода никой не се интересуваше от медиен бизнес защото е ТОТАЛНО ГУБЕЩ сам по себе си, но след 1997 стана задължително олигарсите да си напазаруват медии за да облъчват стадото което не спира да БЛЕееее.Това стана поради осъзнаването на наивитета и глупостта на плебса.
12
2
 
26
 
! Отговори
Мдам преди 8 години
Аре сега някой да направи връзка между фамилията на новия директор на БАБХ и фамилията на оная,дето се разголи по цици на протестите против Орешарски...А рекетьорите от ЦУ на БАБХ си имат именца-и първото е Николай ЛИЛОВ...
11
5
 
28
 
! Отговори
инженер-пенсионер преди 8 години
Мога да ви посоча предприятие , в което и 100 инспектора да отидат не могат да намерят кусур . Това е предприятие в София за шоколадови изделия . Вътре е като аптека . Защо те не се оплакват от проверки , защото са изрядни .
10
4
 
12
 
! Отговори
111222 преди 8 години
Самият закон за храните е написан така че, да се злоупотребява с него. Доста объркан е самия той.
9
2
 
25
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Не знам кой крив кой прав в този случай , ние четем какво пише в медиите . Това ми прилича на КАТ-аджийските истории. Шофьора прави нарушение полицая му иска рушвет и хоп корупция , ама защо правиш нарушение , отговор няма и т.н. Така , че за тази корупция няма невинен .
8
5
 
27
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Кой кого рекетира не знам , но със сигурно знам , че е..........а страна сме ние. При цена на кашкавала 16 лв. , на сиренето 12 лв. кой кого рекетира , или това им се полага на т.н. мандраджии . Хайде малко по скромно . А скоро ще чуете как предприятието на арабина е затворено поради драстични нарушения . Арабин и хигиена , ай бе .
7
5
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
БАБХ рекетират всички. Бойко обаче се разтича да уволнява, когато му се оплака дюнерджията Аладин ...Сигурно е усетил, че националната ни сигурност е под заплаха ...Все пак преди време премиерът каза, че нас от атентат ни пазят ... дюнерджийниците ... :)
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Част 1"Отнемат имоти за 190 бона на данъчен измамник"Част 2"Чиновници ще летят в бизнес класа"За какво плащаме данъци идържавата събира пари??Отговор: За да лети Тиквата с частен самолет а чиновниците бизнес класа.
5
2
 
12
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
шуробаджанащина има навсякъде по света , не сме я открили ние , проблемът идва от това ,че у нас са големи "сигънки" проверяващите . На Запад говорим за суми с много нули , а в БГ " Дай 5лева дай 10 и си ги искат така нагло ,че ти иде да ги зариташ към изхода
4
1
 
25
 
! Отговори
Момо преди 8 години
#1 поне за едно е прав. Трябва всички проверки на инспектори от каквито и да било агенции да бъдат филмирани, за да няма после оправдания и увъртания.
3
1
 
15
 
! Отговори
ПАК ЧУЖДЕНЕЦ преди 8 години
ТР. ДА ИЗРЕВЕ, ЧЕ ДА СЕ СТРЕСНАХ ДЪРЖАВНИТЕ ОХЛЮВИ! ДА РЕКЕТИРАТ! ТО ОЩЕ МАЛКО НЯМА ДА ОСТАНАТ И МЛЕКОПРЕРАБОТВАТЕЛИ!
2
4
 
29
 
! Отговори
кiki преди 8 години
Номер 1, ти да не си някоя държавна мижитурка та дрънкаш идиотии.Едно е сигурно.Никога не си имал свой бизнес,за да усетиш колко проядена от корупция държавица сме....