Ваучери за почивка – най-рано догодина

От МФ обяснили, че не са предвидени пари в бюджета
25 май 2015 16:52,
20
Ваучери за почивка – най-рано догодина
Снимка: архив, БулФото

Идеята за подпомагане на българския туризъм и летуването на българите по родните курорти с ваучери от работодателя е отхвърлена от Министерството на финансите.

Причината е, че бюджетът за тази година вече няма как да бъде променян.

Председателят на комисията по икономическа политика и туризъм в парламента Петър Кънев посочи пред bTV, че отговорът на финансовото министерство е бил отрицателен заради липсата на допълнителни средства за подобна инициатива.

От икономическата комисия в парламента се надяват ваучерите за почивка да бъдат предвидени в бюджета за 2016 г. Едва ли обаче сумата ще бъде повече от 60 лева, колкото сега са талоните за храна, коментира Кънев.

"По-скоро ще се мине за догодина с варианта да има ваучери за храна и почивка, т.е. един и същи ваучер да важи и за двете неща", каза Петър Кънев.

Хотелиери очакваха чрез ваучери да компенсират отлива на около 160 хиляди руснаци от Черноморието ни този сезон.

От бранша определят отхвърлянето на идеята като загърбване на туризма. Те настояват всеки работник да има право на 3 минимални работни заплати, или 1080 лева, освободени от данъци и удръжки.

"Стои въпросът дори не за промяна на закона, а за две редакции на два члена в двата закона", посочи Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Хотелиерите са категорични, че смесеният вариант не ги устройва. И уверяват, че битката за талоните за почивка тепърва предстои.

Още новини за туризъм четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ваучери за околомръсното ще има ли? И там се трудят труженички!
11
0
 
4
 
! Отговори
гаф преди 8 години
е то за какво са предвидени пари в тоя бюджет.. хахахах
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха хааа..... отвратителните мутренски хотели са празни и сега трябва да ги пълним за да имат печалба "хотелиерите". Егати плоските глупости. Да си заврът хотелите отзад.
9
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Ами с начина ти на мислене най-вероятно ще те накара, понеже си склонен да го направиш. Зашо мен не ме накарат?!? Мисленето позитивно, целеустремено и отстояването на позиция никога не е било приоритет в тази държава. Докато си кон ще имаш 100 човека който ще ти турят седлото и ще те яздят - *** манталитет. Мрънкането и хейтването е по лесно обаче.
8
0
 
11
 
! Отговори
az tam преди 8 години
До 4И тия 1080 лева кой ще ги даде ... да не ги печатам.
7
1
 
14
 
! Отговори
az tam преди 8 години
Искам ваучер за Бентли, че не ми стига печалбата на фирмата.А сериозно - процедурата е една и съща: Продуктът ти като е ***, фалираш или го правиш какъвто трябва да е.
6
15
 
6
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Дано догодина да имаме ваучери за почивка и да са на подобен принцип като ваучерите за храна в момента. Хората у нас имат нужда да им се помогне да ходят редовно на почивка и с ваучерите това може да стане. Всеки месец да се събира една сума, например по 100лв. на човек и да е освободена от данъци както тази за храната. И веднъж в годината ти се дава ваучер за 1200лв. за почивка у нас, кеф ти на Черно Море, кеф ти на планина у нас, по избор на хората. Дано да тръгне схемата през 2016г.
5
3
 
1
 
! Отговори
от 4 преди 8 години
До ДО 4Това е съвсем друга тема. Никъде не съм казал, че някой е длъжен или пък, че ще се възползва да замени ваучерите с които може да си купи храна, да иде на почивка по нашето море.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе всеки - става въпрос за хотели на ***! остава и ваучери за *** да пуснат!
3
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз съм противПоне се запознай за какво се говори и така коментирай!!!Невежестовто и хейтването е сериозен проблем в тази държава!!!Говори се за 1080 лв ОСВОБОДЕНИ от данък - а не да ти вземат парите и да пратят някого на почивка, разлика правиш ли? Тук се има предвид, че има фирми които могат да си позволят да предоставят ваучери за почивка на служителите си като социална придобивка, като сумата ще бъде освободена от облагане.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ааааа... мутрите "хотелиери" искат държавата да им пълни скапаните хотели. Ясно.
1
1
 
17
 
! Отговори
Аз съм против преди 8 години
данъците ни да отиват за услуга която никой не я ще. По добре да отидат за облагородяване на курортите и обучене на персонала туристите сами ще дойдат.