Плевнелиев призова да помним Ботевия път

Огънят да бъде съхранен за поколенията, пожела президентът
153
Плевнелиев призова да помним Ботевия път
Снимка: Булфото, архив

Осъзнатата саможертва на Христо Ботев и неговите четници издигна високо знамето на българската свобода, заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в тържествата във Враца по повод на 139-годишнината от подвига на Христо Ботев и на празника на града.

Държавният глава призова винаги да помним доблестта, патриотизма и саможертвата на знайните и незнайни българи, благодарение на които България се нареди сред свободните и прогресивни нации на Европа.

"Днес даваме отговор пред себе си и пред дедите ни дали сме готови да поемем по Ботевия път, да дадем всичко от себе си, дори и живота си, за род и родина", заяви президентът Плевнелиев.

Държавният глава посочи, че Ботевият огън трябва да бъде съхранен и предаден на бъдещите поколения, за да са те достойни и справедливи стопани на българската земя.

Във Враца президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на представителните части на Българската армия, на студенти и на ученици.

На тържествената заря проверка в град Враца присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, народни представители и членове на Европейския парламент, представители на изпълнителната и на местните власти, дипломатически представители и хиляди граждани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А теб с какво да помним? С продадените национални интереси, с неуместните изказвания, със закрилата на определени етноси, с послушанието ти на Боко тиквата? С какво да те запомним? Може би с лобирането за Иво Прокопиев или платените протести от миналата година?
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава да хваща кораб за Крим, заедно с 200 гербери, да акостира и да се бори за украинската свобода на Крим.
60
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Г-н ПреЦедент, тръгнем ли по Ботевия път трябва да се скриете много, ама мноооого добре.....
59
0
 
13
 
! Отговори
кк преди 8 години
А, Вие, г-н Президент, помните ли го ????
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите помним Ботевия път и го славим! Но този така наречен президент ни води по пътя към САЩ и европейските "ценности". Как не му е неудобно въобще да говори за Ботев.....
57
0
 
19
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Ботев ще го помним, но Плевнелиев вече сме го забравили!
56
0
 
17
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Той да внимава какво говори, защото спомним ли си Ботевия път, той и всички политици ще бъдат изметени от България с дебелата сопа!
55
0
 
9
 
! Отговори
акула преди 8 години
нещо за тероризма да кажете?
54
0
 
15
 
! Отговори
огт преди 8 години
оффф, милия за съжаление е . сега неговото ведомство ще пуснат снимка на сайта на някой американски самолетоносач с който БОТЕВ е пресякъл Дунав и е бил дарение на революцията от УСА
53
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сравнете Ботев, Левски, Кочо Честименски, П.Волов, Балканджи Йово и хилядите истински Българи с Борисов, Доган, Местан, Станишев, Симеон, Иван Костов, Цецка Цачева, Плевнелиев и останалата ***. Какво ще кажете? ***, страхливци, крадци, предатели, продажници, подлеци и каквото се сетите. Как искате с тези мизерабли да се развиваме и да сме уважавана нация? Само простащината на Борисов е достатъчна да ни смятат за недостойни хора. И докога ще търпим това???
52
0
 
21
 
! Отговори
Дядо Пейо преди 8 години
Ботев е бил свободен човек. Анархист. Чист във убежденията си и вярващ в народа си, който за жалост не го подкрепя пазейки вехтата си покъщина от ятагана на султана. И сега няма такива хора като Ботев. За да постигнеш велики дела, трябва да се отделиш от колективното овче мислене и да се опълчиш сам срещу вълка, пазейки дори овчарското куче зад себе си! Поклон на свободният човек!
51
1
 
15
 
! Отговори
MRAWKA преди 8 години
EDIN NACIONALEN PREDATEL NI PRIZOWAWA DA BADEM PATRIOTI?
50
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огънят вие ,продажници долни вече го изгасихте !
49
1
 
30
 
! Отговори
азе преди 8 години
Плювналиев,дори и името ти не тябва да се споменава редом с името на великия Ботев!По би ти подхождало да се изтипосаш до Кончита Вурст или Соломон Паси,*** гейски
48
36
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Плевнелиев е пич и преди всичко Държавник, бранещ националните интереси... - заради него и Митов сега *** пикае газ пропан - бутан...
47
7
 
12
 
! Отговори
Ботев преди 8 години
Ботевия път не включва надупване пред саВецките окупатори !Казах !
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Плевнелиев призова да помним Ботевия път"Да помним и враговете на Ботев, нали така, Роска? Я ни припомни кои бяха те, че нещо напоследък все ти убягва споменаването им... Ех, пуста му памет, с годинките изневерява...
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България ще пребъде!
44
0
 
3
 
! Отговори
Do 117 преди 8 години
Izcheznaliat si ti..no ne go osaznavach..drebna duchichka si.
43
7
 
3
 
! Отговори
100 % turk преди 8 години
Жалки създания ! Забравихте ли ? За умрели хора да се говори така е грехота. Няма значение кои са.