Москов даде месец АГ-то в Тетевен да се поправи

Дейността му се прекратява временно до назначаване на медици
18
Москов даде месец АГ-то в Тетевен да се поправи
Петър Москов. Снимка: МЗ

Здравният министър Петър Москов настоя в срок от 1 месец да се намери решение за спасяване на АГ отделението на общинската болница в Тетевен. Министърът отиде на място и се срещна с и.д. кмета на Тетевен Десислав Цветанов и директора на общинската болница д-р Ганева.

Още по темата

Реакцията му идва след случая с починалото бебе. В жалбата си младата майка твърди, че по време на раждането върху нея е била упражнена физическа сила и това е станало причина за смъртта на детето. Бебето, родено на 22 април в тетевенското родилно отделение, почина два дни по-късно в плевенската болница.

По случая Агенция "Медицински одит" и Етичната комисия на Българския лекарски съюз извършват проверки, а прокуратурата образува досъдебно производство. Според експертизата от отделението в плевенската болница детето е починало от травма по време на раждане.

Ако общинският съвет и ръководството на болницата не успеят да привлекат нови специалисти на мястото на напусналите след инцидента акушер-гинеколози и да върнат доверието на обществото, Министерството на здравеопазването ще бъде принудено да отнеме разрешителното на родилното отделение, уточняват от ведомството.

От понеделник временно се прекратява дейността на отделението до осигуряването на акушер-гинеколози.

Кметът на Тетевен е поел ангажимент да свика спешно извънредна сесия на Общинския съвет за търсене на решение. Дотогава РЗИ Ловеч ще координира и контролира оказването на медицинска помощ за бременни и гинекологично болни в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поради мизерните условия на труд и обидното заплащане кадърните лекари напуснаха държавата.Малцината свестни са по големите частни болници,управлявани от мафията.По провинцията останаха само неуки доктори.И като го закриеш АГ отделението помаците от Тетевен ,ще ходят в Ловеч.Голем праз.Вместо да прави *** реформи напушеният костовист,да се погрижи за квалификацията на лекарите в БГ.
8
1
 
14
 
! Отговори
Москов преди 8 години
Спешно се търсят акушер-гинеколог и анестезиолот за Тетевенската болница-заплата-562 лева на месец!
7
8
 
7
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Прочетохте ли доклада???? Тази *** др Байчева трябва да я разчекнат с 4 коня!!!! Да!!!! Точно като по времето на турското робство!!! Здраво, право бебенце, Момиченце, осакатено и УБИТО!!!!!!!!! НАЙ УСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДИТЕЛИТЕ!!!!!!
6
1
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Москов както сте тръгнали с назначенията, защо не назначите ветеринар за директор? Тогава може според вас да се и оправи болницата?
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Москов, няма как да превъзпиташ толкова много хора. Кротни се. То все едно да искаш да изпиеш Окена. не става. Иначе си прав, ама дали те разбират тия дето им говориш.
4
1
 
9
 
! Отговори
обективен преди 8 години
И би се наел да работа в тази невралгична среда???
3
7
 
10
 
! Отговори
ами сега??? преди 8 години
Раждането е най- най- физиологичния природен феномен. Нагласата ,че някой друг трябва да извърши раждането вместо самата родилка е само по себе си парадокс.Квалифицираната помощ и необходима и подкрепяща,но усилията са си от страна на раждащата
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За африканската заплата и мизерните условия, които се предлагат в селското АГ, нещата отиват към закриване. Скоро и в големите болници в големите градове няма да има доктори като се пенсионират мнозинството от възрастните кадри. А междувременно към и от гетата не спират да хвърчат линейки. Данъкоплатецът плаща да има социално здравеопазване за всякакви ***, но накрая не получава качествена услуга, а точно обратното. А тези *** само ползват равноправно, без равни задължения.
1
14
 
13
 
! Отговори
OCTABKA преди 8 години
И на тебе времето ти изтече отдавна ,ОСТАВКАТА си подай .