От тази есен – и в шести клас целодневно на училище

За целта МС дава допълнителни 27 млн. лева. на общините
Обновена: 3 юни 2015 14:23 | 3 юни 2015 14:20, Веселина Йорданова
17
От тази есен – и в шести клас целодневно на училище
Снимка: Булфото, архив

От тази есен и за шестокласниците ще бъде създадена целодневна организация на учебния ден, реши правителството на редовно заседание днес.

Това ще се отнася и за всички ученици от първи до осми клас на средищните училища, включително непътуващите.

За целта Министерският съвет одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общини в размер на над 27 млн. лева.

Като мотив за решението се посочва намаляване на броя на отпадащите от училище деца и повишаване на качеството на обучение. Очаква се да бъдат обхванати над 9100 шестокласници и над 105 000 ученици от средищните училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: МСцелодневно обучение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
ми да бабите да могат да бистрят клиуката по добре пред блка ето давам пресен пример една баба тука доде не обходи цялата улица не може да спи иска дамата да знае и може с пак тя е номер 1 из махалата
14
1
 
0
 
! Отговори
Деян Янакиев за 14 преди 8 години
Отнасяше се за 9 ти коментар
13
1
 
0
 
! Отговори
Деян Янакиев преди 8 години
Нещо не се вързва. Значи хората са еднакво умни. Революционно твърдение.
12
1
 
4
 
! Отговори
експеримента преди 8 години
До vdchда, аз бях от 6 годишните с целодневно обучение и към класните стаи имаше спално отделение....Не си спомням някой от родителите ми да се занимавал с мен след у-ще, докато сега аз прод. да помагам на сина ми с ученето, за да е научен
11
1
 
1
 
! Отговори
Финландия преди 8 години
Финландците казват: "Или ще се подготвят за живота, или - за изпити. Ние избираме първото." Затова изпити във финландските училища няма. Контролни и тестове - само по преценка на учителя. Има само един задължителен стандартен на тест в края на средното образование, но учителите не се отчитат пред никой за резултатите от теста и децата не се готвят специално за него - каквото стане.
10
2
 
7
 
! Отговори
Финландия преди 8 години
* Държавата гарантира 100% безплатно образование. Това включва обучение, учебници, тетрадки, пособия, храна и транспорт до училище. Всякакво събиране на допълнителни средства от родителите за каквито и да са цели, са забранени.* Всички учители в Финландия трябва да имат магистърска степен, която се субсидира от държавата.* Учителите се подбират от 10%-те най-добри от завършилите.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4В повечето случаи след т. нар. губене на време тип "занималня" точно родителят по късна доба тепърва се залавя с проверки, препитвания и помощ. Понеже до тогава е бил на работа, да отбива редовната си трудова повинност.
8
1
 
6
 
! Отговори
Финландия преди 8 години
* Всички деца, умни или не, се обучават в едни и същи класни стаи. Разликата между слаби и силни ученици тук е най-малка в света.* 30% от деца получават допълнителна доброволна помощ от учителите -"частните уроци" са забранени.* Рядко се дават домашни, няма класни и контролни, само при завършване на средното образование има стандартизиран тест* Няма елитни или посредствени училища - всички имат еднакво оборудване и пропорционално финансиране.
7
1
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
Пази Боже, дано и малкото ми дете има късмета да не го карат да си губи целия ден в училище. Че иначе ще трябва да търсим алтернативни форми и/или да напускаме и ние скоропостижно тази клоака.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
* 93% от финландците завършат средно образование.* 66% от учениците се приемат в университетите (най-висок процент в Европа).* Въпреки високите резултати, финландските ученици прекарват най-малко време за учене.* Междучасията в началното училище са цели 75 минути.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vdchТова е поредното копиране от 'големият брат' Детето ми учи по този начин- часовете са по час и половина астрономически почивки по 1 час а на обяд- 1 и половина. Отделно - вниманието не може да бъде заето непрекъснато за толкова време затова даскалицата им отпуска свободно време. Отделно ползването на тоалетната е също по всяко време. На ден имат 4 ученически часа. Какъв е материала и какво са научили- оставям на вас да си представите. Така че- дръжте се- демокрацията идва и ще ви сгази
4
5
 
4
 
! Отговори
аз преди 8 години
аз съм за защото точно в тази възраст горе долу почват да се занимават с просотиии нека да са заети в училището пък дали учат качествено или не е по малкото зло от това да са заети на улицата да станат хулиганчета наркоманчета и прочие престъпници
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е безсмислено. Всеки родител знае много добре какво се случва на така наречената "занималня" след учебните часове - нищо освен отбиване на грижата на родителите да помагат за домашното.
2
3
 
20
 
! Отговори
vdch преди 8 години
Тази идиотия първи Александър Фол я измисли. Бяха даже сложили легла за децата като в детската градине Добре, че не ме засегна, иначе не мога да си представя 8 часа в училище. Някой ако е бил част от този експеримент да пише
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
количеството качество ли е ?