500 като един: Като няма разбиране, има протестиране!

Полицаите отказват повече да са "крепостни селяни"
222

Снимка: БТА

Над 500 служители на МВР се включиха в протеста против промените за пенсиониране в сектора, предложени от социалния министър Ивайло Калфин.
Още по темата
По-рано днес синдикатите се срещнаха с Калфин и вътрешния министър Румяна Бъчварова, но не се споразумяха.

Според предлаганите реформи от догодина служителите на МВР и надзирателите ще се пенсионират на 52 години и 10 месеца, като всяка следваща година възрастта трябва да расте с по 2 месеца, докато стане 55 години.

Полицаите са недоволни от липсата на гратисен период, който ще позволи пенсиониране по сегашните условия.

Калфин обаче отсече, че няма да се отложат промените, свързани с пенсионирането на полицаите.

„Няма как за една група от обществото да има изключение, защото тогава няма да имам аргумент да обясня на друга защо трябва да приеме промените. Няма как да отстъпим от правилото за възраст", отсече социалният министър.

По-рано днес вътрешният министър също даде да се разбере, че приема исканията на синдикатите за невъзможни за осъществяване.

Тя заподозря, че готвените протести имат за цел да атакуват новото ръководство.

В крайна сметка в 17 часа, както бяха обявили, полицаите се събраха  в градинката пред църквата „Свети Седмочисленици“ до сградата на МВР.

Протестът започна с националния химн на България, а след това служителите почетоха паметта на загиналите си колеги с минута мълчание.

Председателят на СФСМВР-Валентин Попов заяви, че повече не могат да бъдат крепостни селяни.

Иван Петров, председател на Синдиката на служителите на затворите се обърна към събралите се граждани със въпроса: „Ще позволим ли да бъдем смешни? Докога ще трябва да се молим за това, което ни е право по закон”.

След това недоволните тръгнаха на шествие към парламента като преминаха през бул. „Цар Освободител” и спряха движението по ул. „Г. С. Раковски”.

Протестиращите надуваха вувузели, свиреха на свирки, биеха на барабани, носеха плакати „Като няма разбиране, има протестиране”.

Служителите на МВР се спряха и пред сградата на Министерството на финансите, като започнаха да освиркват финансовия министър Владислав Горанов, защото според тях той също участва в проблема им.

Протестът днес приключи около 19 часа, но полицаите ще изразят недоволството си и утре, а в неделя протестиращите ще градят палатков лагер пред Народното събрание, където ще дават дежурства по график цяла седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
4
 
11
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Винаги могат господата полицаи да си подадът оставките да започнат собствен бизнес и да си клатят краката и да събират паричките в чували..Няма такъв филм господа Милиционери,ще си траете и ще си работите съвестно.И когато дойде време за протести се замислете малко когато вдигате палки срещу протестиращите,дали те не протестират и заради вас и дали когато дойде вашият ред да сте на паветата и пред парламента както сега някой ще ви подкрепи.Сами си изпросихте народната злоба.
125
0
 
1
 
! Отговори
Вярно преди 8 години
До Анонимен, 163Това, което сте написал/ла, без точка 2, да бъде валидно за целия парламент, правните органи и управляващите
124
1
 
8
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Кви превилегии кви 5 лева, кви увеличения на заплати искат? ... Аз можеби ще се пенсионирам на 70 така като е тръгнало с тая реформа.Работя като печатар взимам 500 лева и бъхтя по 8-10 часа по 5 дни в седмицата без да мога да седна през това време...На ден през ръцете ми минават по 1 тон и отгоре материал,работя на машина от миналия век,от мен винаги се изисква максимално качество на изработка,и когато поискам по голяма заплата шефа казва"Пари няма действай".
123
3
 
14
 
! Отговори
tsotsomanski53 преди 8 години
Вицовете за полицейската простотия ми звучат все по-правдоподобно. Повечето от тях са хора, които не са способни на каквато и да било друга работа. Просто ще бъдат заменени от хора, които искат да работят при тези условия.
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да спретнем и ние едно протестче, че не искаме да хрантутим армия от търтеи и рекетьори?Някой може ли да ми разкаже поне един случай, когато полицай е свършил полезна работа?
121
2
 
0
 
! Отговори
до 164 преди 8 години
Многото удивителни са ясен признак за душевно смущение. Тери Пратчет. Ама не вярвам да знаеш кой е.
120
0
 
1
 
! Отговори
ДО 155 преди 8 години
МЕЧТИ,МЕЧТИИИИИИИИИИИИИИИ!ХА,ХА,ХА,ХАААААААААААААААААА!НО,ЧЕ СЕЛЯНДУРСКИТЕ МУ ЛАПИ СА КАТО ЛОПАТИ,ГО ВЯРВАМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПОЗНАЙ ЗАЩО?!
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По важно от пенсионирането е въвеждане на:1/ Система за ежегодна атестация, оценка на резултатите и съответно бонуси/санкции.2/ Ежегодно покриване на нормативи за физическо състояние.3/ Ежегоден тест на полиграф за лоялност към обществото и държавата.
118
0
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 8 години
Точно това искам да кажа, че ако повечето хора бяха като теб държавата ни щеше да изглежда по - приятно място за живеене. Но не е нормално вчера в работно време по форумите да е пълно с коментиращи които обясняват как другите не работели.
117
1
 
4
 
! Отговори
До 160 преди 8 години
Аз работя в производството и по време на работа нямам време да се изпикая и след 8ч. работа нямам сили да седя седнал за да се нахраня.А полицаите често работят на 12ч., а пазачите в затвора на 24ч. значи работата им е малко, не втора - четвърта категория да им направят роботата.Влез тук и вижраhttps://google.bg/search?q=%D1%81%D0%BF%D1%8F%D1%89%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B8&biw=1280&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB4QsARqFQoTCInEjKrJjMYCFQboLAodRWwOs
116
5
 
1
 
! Отговори
до 156 преди 8 години
Значи смяташ, че в тази държава само полицаите спят така ли? А защо не се замислиш колко получават те спрямо тези в другите държави? И за съжаление това важи за всички сфери. Сравняме се с другите европейски държави, а по какво точно приличаме на тях?
115
2
 
17
 
! Отговори
идея преди 8 години
Да им забранят да работят след пенсиониране или да не им дават пенсиите ако работят- сами ще започнат да молят за вдигане на възрастта за пенсиониране.Тогава и на 70 ще могат да гонят престъпниците. А между другото колко човека са видяли полицой да бяга - само малко по бързо вървят към банкоматите.
114
0
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
До до 8И КАТО КАКВИ СЕ РЕАЛИЗИРАХА-КАТО КЛОЗЕТОЧИСТАЧИ ИЛИ МИЯЧИ?!ВЯРВАЙМИ,НЕ И КАТО ПОЛИЦАИ!МОЖЕ И ДА ЛЪЖАТ ПОЗНАТИТЕ СИ В БЪЛГАРИЯ КОЛКО СА ДОБРЕ ТАМ,НО ИМ КАЖИ СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ ОТ АРМЕНСКИЯ ПОП
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до перфектните а защо престъпността там е по малка защото полицаите на спят а гонят престъпниците и когато со на 60г.
112
7
 
1
 
! Отговори
до 14 Иван преди 8 години
Иване, мисля си че няма да искаш да срещнеш мъжа ми. Полицай е 195 висок, атлетичен колкото искаш, не спира да тренира и да поддържа форма. Само ако му видиш ръцете и ще напълниш обувките
111
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само един *** и неграмотен, трайно некадърен човек би правил разделение на браншовете между лекари, инженери, военни, полицаи, мед. сесстри или какъвто и да е бранш. Или да му е платено да подстрекава ***. Равни условия, честен и достоен труд и заплащане на всички работещи българи!
110
0
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 8 години
Ами защо не излезете да протестирате срещу политиците тогава? Или е по лесно да се пишат коментари за това, че все някой друг е виновен
109
5
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Мнозина го направиха, заминаха на Запад и се реализираха добре. Стари, изпечени и калени полицаи. Стотици ще ги последват. На тяхно място дойдоха тези с оскубаните вежди и обръснатите крака. Кой губи от цялата работа- губи единствено държавата, губят и честните хора чакащи качествена полицейска услуга
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е най-бедната държава в Европа не защото народа е мързелив а защото политиците в БГ са най-крадливи на Света Е в Румъния крадливите политици ги вкарвт в занданите в България такива ни се хилят парите са у тях и всичко могат да си купят
107
4
 
6
 
! Отговори
8 преди 8 години
ДРАГИ МИ ,ДРУГАРИ ПОЛИЦАИ,НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ИМА ТЕРМИНАЛ 1 И 2.БЕГАЙТЕ НА ЗАПАД ОТ ТРЪН И НА ДОБЪР ЧАС!ТАМ СА ВИ ЗАГРАШИЛИ И ВИ ЧАКАТ НА ПАПУНЦИ!НАЛИ ВИЖДАТЕ КАКВО ПРАВЯТ ЛЕКАРИ,СЕСТРИ,АКУШЕРКИ,ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ТЯХ! А,АКО НЕ ВИ СЕ ЛЕТИ,ОСТАВАТЕ В БЪЛГАРИЯ СТАВАТЕ ЛЕКАР ,СЕСТРА,АКУШЕРКА,ШОФЬОР.......................