Янкулов за протестиращите в БНР: Малцинство са!

"И аз не искам да намалявам парите, но не се чувствам виновен"
22 юни 2015 11:36,
8
 Янкулов за протестиращите в БНР: Малцинство са!
Снимка: архив, Булфото

Съгласните с рестрикциите в бюджета на БНР са повече от протестиращите срещу тях – някъде 700 срещу 15, пресметна ги директорът на държавната медия Радослав Янкулов.

Протестите в БНР с искане на неговата оставка продължават вече повече от месец. Те започнаха заради орязване на хонорарите, на които разчитат повечето репортери от "Хоризонт", за да получават достойно възнаграждение.

Още по темата

Янкулов напомни, че на всички бюджетни организации, каквото е Националното радио, е наложена редукция с 10% на средствата за възнаграждения.

"В БНР това са 2.4 млн. лв. При тази ситуация взехме възможно най-доброто решение – да намалил хонорарите и допълнителното материално стимулиране и да се освободим от нещатните бройки", обясни директорът на радиото.

"Протестът е, защото бръкнахме в джоба на някои журналисти, на тази с най-високи хонорари", смята Радослав Янкулов и признава, че тези хора си заслужават хонорарите.

"И аз не искам да намалявам парите, но не се чувствам виновен", каза още шефът на БНР. Той е категоричен, че няма да подаде оставка, не се притеснява и от предстоящите проверки на АДФИ, НАП и Сметната палата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Служител в БНР преди 8 години
Голяма част от работещите в БНР не взимат изобщо или взимат малки хонорари. Аз не смятам, че един журналист е по-квалифициран и заслужава много по-висока заплата от един инженер, тонрежисьор, IT специалист и пр. Затова смятам, че трябва радикално да се качат основните заплати, а хонорари на бюджетни служители да не се дават! Още повече, че тези хонорари са правят основно в РАБОТНО ВРЕМЕ! За допълнителна работа трябва да се заплаща само извънреден труд!
7
0
 
4
 
! Отговори
Служител 2 преди 8 години
До Служител Ти колега си от 5 г. ,а аз съм от 36 г. и заплатата ми е 560 лв. Да, не съм журналист или репортер, но се считам за специалист в професията си която пряко участва в радиопроизводството. Хонорарите, които взимам са двайсет (20 лв.) на месец.Това може да се провери и докаже за 5 мин. и ми стана страшно обидно как г-н директора нагло излъга в ефир сутринта ,че средните заплати в радиото били 900 лв. Вероятно е имал предвид неговата и на управителният съвет.
6
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
До СлужителАми заради тия 2/3, дето "си клатят краката" заплатите на работещите са смешни. Мен ми е много чудно Волгин с едно предаване седмично, дето си кани едни и същи хора в него и им задава едни и същи въпроси - ляво дясно, Вова Путин велик ли е или още не, долу реформаторския блок и т.н., колко пари иска да взема
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да го закриват това радио, само смуче държавна пара!
4
4
 
4
 
! Отговори
Служител преди 8 години
Забравих да кажа, че според тоя *** директора, за да се запазели заплатите и хонорарите трябвало да съкрати 300 души поне. Не 300 души трябва да се съкратят, а 300 души трябва да останат да работят в това радио, за да е наистина най-доброто!!! И тоя *** и управителния му съвет са единствените в това радио, които не знаят, че 2/3 от служителите на радиото по цял ден си клатят краката и играят пасианси, или пък се наливат с алкохол. Но по друг начин освен с диктатура няма да станат нещата.
3
2
 
6
 
! Отговори
Служител преди 8 години
Истината е, че заплатите в националното радио не са смешно ниски, трагично ниски са. От 5 години съм там, я взема чисти 600 лева я не. Това за човек под 30-годишен си е самоубийство, но все се надявах нещо да се промени. Дъртите в радиото поне имат 30-40 години стаж, което им докарва 30-40% отгоре на заплатата по някакви остарели правила, но за млади просто не става. Радиото без основна реформа след 5-10 години няма да го има, просто защото никой няма да иска да работи там. И може би е по-добре.
2
2
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Всъщност що пък да не кореспондира, при положение, че Волгин е твърдо зад Сириза - неокомунистите, които викат само "дай" и "ние няма да правим това и онова". Отделно наште "леви", начело със Симов в опита си да представят Сириза с човешко лице разправяха напред-назад, че някой бил подвел обществото, че Сириза били радикали. Майтапът е, че СИРИЗА е съкращение от Коалиция на радикалната левица. Абе некомпетентна работа, както винаги
1
5
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Волгин що мрънка - всекиму според възможностите, всекиму според потребностите - неговите възможности не са особено големи, ама потребностите са му явно сериозни, щом издава списание, което струва 10 лв (ясно разбира се откъде заплатено). Никак не ми кореспондира с "твърдата" му "лява" позиция тоя протест за пари. *** пълен