Правителство и бизнес с консенсус: Без скок на тока

Обществен съвет ще наблюдава реформата в енергетиката
23
Правителство и бизнес с консенсус: Без скок на тока
Снимка: архив, БулФото

Цената на електроенергията за бизнеса да не се повишава. Общата позиция е била постигната на среща при премиера Бойко Борисов с участието на министри от кабинета, работодатели и синдикати.

Още по темата

Засега обаче от КЕВР не дават сигнали, че ще се откажат от намерението за поскъпване на тока за бизнеса. Утре депутатите ще обсъждат отлагане на скока с месец.

Обмисля се създаването на компенсаторен фонд, който да покрива дисбалансите в системата, съобщи след срещата вицепремиерът Томислав Дончев. Не е ясно към момента обаче откъде ще се пълни той.

Бизнес и синдикати се споразумяха с правителството и да се създаде Обществен съвет, който да наблюдава реформата в енергетиката

"Постигнахме консенсус и по отношение на това, че ако се установи на база проверките, които извършва агенция "Държавна финансова инспекция" на база решение на КЕВР, че имаме случаи на необосновано завишаване на инвестиция, това трябва да се отрази или в редуциране на цената, или директно отнемане на лиценз за особено драстични случаи", каза Дончев.

Бизнесът ще протестира в петък, като ще намали производствените мощности, но протестът ще е в подкрепа на реформата.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев уточни, че протестът ще е срещу всичко случвало се 25 години в енергетиката.

"Ние създаваме работни места, даваме заплати, искаме да плащаме по-високи заплати, да създаваме още работни места", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ISKAM DA IMA PARI ZA LUDOGOREZ-KIRIL DOMUSCIEV
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези се разбраха. А народът с кого да се разбере за цената на тока?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво си мислят т.н. управници но идна искра трябва и България ще рухне. Проблемите с миризливите и живота у нас който става все по-лош. Но едно е ясно, не могат, не знаят и не искат. Не ги ли изритаме ....колапс!
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Бойко !Само така - не пипай цената за бизнеса.А на тъпия материял му я увеличи с 500%.Той друго и не заслужава.Робът си е роб - до гроб.
10
1
 
7
 
! Отговори
вярно с оригинала преди 8 години
Р.ОВЧ, МАНЧЕВ - КЪДЕ СТЕ??? КРАДЦИ ЧЕРВЕНИ ТРЯБВА ДА ПУСНЕТЕ КРЪВ, ИНАЧЕ СТЕ АУТ. УТРЕ БАЦЕ ЩЕ НАПРАВИ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И "ИНВЕСТИЦИИТЕ " ЩЕ ПАДНАТ У КАНАЛА. ДЕТО КРАДАХТЕ С ГОДИНИ СЕГА БАЦЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ. ТЪЙ ЧЕ ПУСКАЙТЕ КРЪВ И СВАЛЯЙТЕ ЦЕНАТА ЩОТО ЩЕ ИМА ГОЛЯМ И ДЪРВЕН ...........
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
махнете посредниците и извадете американските ТЕЦ-ове, и нещата рязко ще се подобрят....
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Извадете частните ВЕИ и американските ТЕЦ от НЕК та само частни фирми да купуват скъп ток от ВЕИ и ТЕЦ. Пуснете само АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй в НЕК. Цената на тока ще се срине и заплатите в държавните фирми ще скочат като частните фирми ще трябва да вдигнат заплатите също за да оцелеят.
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САМО ЗАЩОТО ИДВАТ ИЗБОРИТЕ И БОРИСОВ ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ УМРЕ ПАДНЕ ЛИ ОТ ВЛАСТ!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЕЛЕКТОРАТА НА БУДАЛИСОВ Е СЪСТАВЕН ОТ НАЙ-ПРОСТИТЕ И БЕЗМОРАЛНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ КОИТО ИСКАТ ДЪРЖАВАТА НИ ДА УМРЕ!
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера имаше във Фрогнюз имената на бизнесмените с най-много ВЕИ-та - Вальо Златев, Прокопиев и Цветелина Бориславова на първите три места.
5
0
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Именно това е енергийната мафия, ти да не би да мислиш, че някъде другаде - в ЕРП-тата, които общо взимат под 1% от цялата далавера.Погледни кой колко % взима от цената на тока и ще ти стане ясно кой е и енергийната мафия.
4
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи прителчетата на Борисов - олигарсите и мафиотите пак остават под дебелата сянка, а материалецът, т.е. битовите клиенти ще бъдат изпържени отново.Някой да е изненадан ?
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахте ли хитрата игра на Буда? Сега той ще обере лаврите и заслугата, че е спрял поскъпването на тока в тежка борба с монополите и баламурниците ще го понесат като първомайски плакат и народен герой.
2
0
 
21
 
! Отговори
дд преди 8 години
До Аро:Ами, тя енергийната мафия е внедрена в споменатите от теб структури...Това е просто поредното перде пред хората, на което ще бъде прожектиран до болка втръсналия филм "Ние мислим за народа"
1
0
 
23
 
! Отговори
Apo преди 8 години
До кабинет , бизнес и КЕВРПитахте ли енергийната мафия дали е съгласна ????