Таксиджиите масово не внасяли данъци и осигуровки

Превозвачите печелели на гърба на шофьорите, твърди синдикалист
29 юни 2015 20:13,
18
Таксиджиите масово не внасяли данъци и осигуровки
Снимка: архив Булфото

98% от таксиметровия бранш не плащат осигуровки и данъци и от таксиметрова дейност в държавната хазна не влизат средства за това. Това обяви Димчо Иванов от таксиметровия синдикат „Авто -94“ - Варна, цитиран от „Фокус“.

Още по темата
Той разкри, че един превозвач прави месечни заверки на пътните книжки на шофьорите, като за това иска между 10 и 60 лева.

„Представите си, че превозвачът има 400 водача. Като заплатят 60 лева, това са 24 000 лева на месец. Това е най-чистият бизнес – без никакво капиталовложение, без никакви инвестиции, с един химикал и с един печат инкасират страшно много пари и това е години наред“, каза Иванов.

Той откри пропуски при приемането на Закона за автомобилните превози.

"Още тогава една шепа превозвачи станаха супер богати на гърба на таксиметровите шофьори. А те плащат единствено печата и лизинга на колата и абсолютно нищо друго, нито осигуровки, нито данъци. Те години наред не могат да ползват болнични, когато се разболеят, защото и здравни вноски не плащат“, каза още синдикалистът.

Той обясни, че на шофьорите не им оставали средства за нищо от всички плащания към превозвачите.

„Те нямат нито болнични, нито отпуски, те просто са роби, които работят така от много години – да мине ден, да дойде друг“, обобщи още Иванов.

Той прогнозира и че когато дойде време шофьорите да се пенсионират, те няма да получат пенсия и „ще трябва да ровят в кофите за боклук“.  Синдикалистът обвини за това всички правителства досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така аз като ви казвам че Мафията си има Държава наречена България Вие се цупите А бе я им спретнете в Софето едни яки стачки пред Парламента Да видите как ще ви обърнат внимание Тез пишмян Синдикалисти що не ви организират
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименVSICKI MAZNI,ZIGANI I SELIANDURI VAN OT TOZI BIZNES.ISKAME SAMO UBER.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EDIN TAKSIST V SOFIA--EDN MIRIZLIV *** V POVECE.TE TRIABVA PONE DA SE IZKAPIAT PONE EDIN-DVA PATI NA DEN.MIRISHAT,MIRISHAT NA POT I VKISNALO.
8
0
 
1
 
! Отговори
Румлян преди 8 години
Ши мъ убидиш .
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цъ цъ цъ. Каква изненада?
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да питам НАП,защо касовите апарати на такситата не са вързани с GPS,a само търговците?!Значи всички ще плащат,а бакшишите не така ли?!
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само убер, не се плащат бакшиши, цените са според време и джипиес, при най-малко съмнение си имат денонощна поддръжка и всеки шофьор си има рейтинг. това е бъдещето. мазните, смърдящи бакшиши изпадат. не може някакъв *** да ни рискува живота с някаква раздрънкана таратайка и да се чуди как да те излъже.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жива да не бях
3
0
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Тук нелегалните са два пъти повече от законните тактита!Отделно много бакшиши са монтирали "помпи" и жулят клиентите!
2
0
 
23
 
! Отговори
Кажи честно! преди 8 години
Както се пееше в една реклама: Goooooood morning, good moooorning... А да не говорим, че в по-малките градове е масова практиката да плащаш 2лв. без значение какво е разстоянието - апарат не се пуска, ДАИ услужливо спинка по молба на съответния кмет и всичко е ток и жица. И като видиш кола на ДАИ и ги питаш що не ги глобявате бееее и оня ти отговаря с пресипнал от алкохол глас и вид: Ми пускайте сигнали. Където бръкнеш - тумори.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я да го направят този номер в германия. Директно за 10 години в затвора като ще си издължи всичко което не е внасял.