Полицаите спират протеста. Засега

Компромис няма - искат оставката на Николай Николов
30 юни 2015 09:09, Александър Попов
6
Полицаите спират протеста. Засега
Снимка: Булфото, архив

Полицаите няма да излязат на протест днес, след като най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, се отказа от намерението си на празника на министерството отново да излезе на улицата.

Причината са започналите от вчера преговори с ръководството на министерството.

Ако резултат от преговорите няма, протестните действия ще бъдат възобновени. От СФСМВР ще удължат присъствието си в палатковия лагер пред Народното събрание, тъй като исканията им по отношение на планираната пенсионна реформа в сектор "Сигурност" все още не са удовлетворени.

Исканията за оставките на членове на политическото ръководство на МВР не са актуални, с оглед започналите преговори, но синдикатът настоява за тази на директора на националната пожарна Николай Николов. От СФСМВР са категорични и заявяват, че не са склонни на компромис.

МВР и най-големият полицейски синдикат създават обща комисия, която да провери условията на труд и други проблеми по българо-турската граница. Това е било договорено на среща между синдиката и заместник-министър Цвятко Георгиев.

Министерството е поело ангажимент за уеднаквяване на отчитането на работното време на командированите служители и по точно - времето за пътуване, разказаха участвали в срещата.

Извозването на полицаите за наряди ще става с 28 високопроходими автомобила и 56 професионални шофьора на военното министерство, а от август започва изграждането на още 58 км ограда по българо-турската граница. В Елхово и Смолян ще бъдат назначени близо 200 души, които след курс за първоначална подготовка ще започнат работа през януари. Предвижда се преструктуриране на щатове в Гранична полиция.

Работна група се заема с текстовете в закона, по които сега се отчитат отпуските, отчетните периоди, смесването на продължителността на работните смени, както и отказите за от полагане на извънреден труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: протестполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
10
 
! Отговори
Т. Георгиев преди 8 години
Предлагам полицаите да се пенсионират на 25 години, защото тези *** освен да цоцат от държавата и да защитават престъпниците нищо полезно не вършат.
4
4
 
15
 
! Отговори
Мързелива сган преди 8 години
"Екип на Нова телевизия откри джебчиите, които МВР не успя"Това е една от новините по Нова телевизия вчера. Смятайте колко добре си вършат работата полицаите, щом една журналистка успя за 20 минути да намери мошеници, които се издирват от 10 000 полицаи.
3
4
 
9
 
! Отговори
мноо ясно преди 8 години
Идва юли, идва август трябва на моренце да се иде, а септември пак са там
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дс разтурят бивака, той прайда мина.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При наличието на Гранична полиция защо трябва да полицай от вътрешността на страната да се извозват за наряди? ГДГП осигурява гранична сигурност.Охранява държавната граница и контролира спазването на граничния режим;Открива и задържа нарушители на държавната граница, издирвани лица и транспортни средства и ги предава на компетентните органи, не допуска преминаването през граничните контролно-пропускателни пунктове на лица със забрана за влизане и излизане от страната;Осъществява граничния режим и контрол на преминаващите през границата на страната лица и транспортни средства;Пр