Приватизацията на болниците ще повиши качеството

Доц. Спасов: Това ще стабилизира системата
Обновена: 1 юли 2015 15:03 | 1 юли 2015 14:30, Анисия Иванова
25
Приватизацията на болниците ще повиши качеството
Снимка: Bulgaria On Air

Поправката в закона за лечебните заведения, която би позволила приватизацията на болници у нас, вероятно ще доведе до повишаване качеството и обема на услугите в лечебните заведения. Това каза пред Bulgaria On Air доц. Спас Спасов, бивш директор на "Пирогов".

Според него това ще стабилизира системата. Тези лечебни заведения затъват в дългове, защото, според тях, извършват непечеливши дейности от социална гледна точка, обясни той.

"Затова трябва да разделим платеца на услугата от собственика и извършителя", смята доц. Спасов.

 

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Ти не си ли разбрал,че в България управлява Мешерето?Ето ти малко факти-ромите не плащат вода,ток,данъци,здравни осигуровки.Ако ром реши да кандидатства бза студент му дават стипендия.Ако бъде приет-стипендия и наставник който да му помага в ученето.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При почти милион неосигурени,а с право да се лекуват и при още милион деца чиито майки и бащи не са внесли и стотинка за здраве не знам кой ще купи болница.
19
0
 
1
 
! Отговори
ей преди 8 години
Ей тая здравна каса,ех тая крива болница и тоя куц вол.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да както повиши качеството на завод балканкар след като го приватизираха. такава приватизация му направиха че изчезна безследно. ***.енецето ви да го на.утам у мутрите.
17
0
 
0
 
! Отговори
Жена! преди 8 години
Министър Москов и Премиерът хубаво го мислят, но не ще да е в полза на народа! Кое е това учереждение в България, което след приватизация да е демонстрирало мисъл за обикновеният човечец или да е вкарало приходи в хазната от данъци. Само разграбване и надяване на хомота, това ще е! Здраве Ви желая г-н Москов и на Вас г-н Премиер и сие, че да се радвате дълго на постиженията си!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България където влезе частник цените растат качеството пада.
15
0
 
2
 
! Отговори
Крезо преди 8 години
Проблемът в случая е, че дори и да ги приватизират, здравната вноска няма да намалее, демек пак ще ни взимат парите, но после ще си платиме и на болниците. Аз подкрепям приватизацията на болниците само ако намалят със съответния процент и здравната вноска.
14
0
 
3
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Тя, Българийката, вече е приватизирана, ние се тревожим за болниците. Скоро ще я продадат и нея окончателно купувачът е известен.
13
0
 
3
 
! Отговори
Homer преди 8 години
Революция Братя, иначе загиваме!!!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
АМА преди 8 години
ТОЯ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА,СЛЕД КАТО ДОБРЕ СЕ ОБЛАЖИ ОТ "ПИРОГОВ"?!
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавните болници са зле защото директорите се назначават от крадци новоназначените трябва да крадат и се отблагодарят за поста. Нищо ново под слънцето в България.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, ще има пак народен съд ...
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НедковНямаш представа колко грешиш. Наплашени сте защото днес само част от народа плаща а ползват и роми и държавници без да плащат. Частника няма да го позволи освен ако мафиотския държарен апарат не го задължи държавни служители и роми да бъдат обслужвани за сметка на работищети както е в момента. Затова болниците са в окаяно плачевно състояние, особено към малките общини където проверките са рядки и кражбите са 100:100
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато болниците станат частни ще се наложи на дъжавните служители и ромите свикнали по комунистически на аванта лечение, да плащат здравни вноски всеки месец. От частното трудно се краде. По тази причина пр отхвъзлят приватизацията на болниците.
7
0
 
10
 
! Отговори
от Израел. преди 8 години
Те и сега са приватезирани. Докторите използват служебните кабинети за частни прегледи Същото е и в болниците. Неграмотните тъмнокожи пациенти които никаде нищо не плащат подписват неизвършени процедури и се превръщат в най желаните пациенти на Болиците. Чрез тях точат касата. Чрез тяхните барони и праителствата обират народа.Всички болници трябва да са частни и да работят със здравните каси.Да няма гражданин без здравни осигуровки. Пари от всички още преди да са ги полуили. Първо трябва ЗАКОН
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови и нови престъпления против народа.
5
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
кой ще плаща инвестициите на купувача ако остане болница а не мол
4
2
 
12
 
! Отговори
Недков преди 8 години
Платени, мазни гнусари, продажници на България.Когато една болница стане частна, тогава край със здравеопазването на българите. С какви пари ще се заплаща лечението? Или това е прехвърляне на пари от здравната каса към частни джобчета.Големи некадърници сте.
3
1
 
14
 
! Отговори
Oleee преди 8 години
Даааа бе спасов, да беее! А с какво ще плащаме - с въшки ли ? То и за тока беше същата песен - ама ни качеството се подобри, ни инвестиции има. Само че цената скочи 10 пъти! А защо до оня ден купувахте скъпа апаратура за държавните болници и ги ремонтирахте>? Долни *** !
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В конституцията пише че трябва да ме лекуват безплатно ,затова че хич не ми дреме :) !