Митничарите на психотест - при назначаване и повишаване

БСП и ДПС: Ще съкращават неудобни
11
Митничарите на психотест - при назначаване и повишаване
Снимка: архив, Ройтерс

При назначаване и повишаване в длъжност в Агенция "Митници" служителите трябва да имат положителен резултат от изследване за професионална и психологическа пригодност. Това предвиждат приетите на второ четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси промени в Закона за митниците.

Редът и условията за извършване на изследването за професионална и психологическа пригодност ще се определят с наредба на министъра на финансите.

Според депутатите от Коалиция Лява България и ДПС критерият за психологическа пригодност е нарочно добавен, за да могат по него да се съкращават неудобни хора.

Алиосман Имамов отбеляза, че повечето митничари носят оръжие и така или иначе преминават през психологически тест. След гласуване текстът остана в законопроекта, предаде БТА.

Депутатите приеха и промени, според които при служебна необходимост митническият служител може да бъде преместван да изпълнява временно друга или същата служба в рамките на митническата администрация.

Преместването се извършва със заповед на директора на Агенция "Митници" за срок не повече от шест месеца през една календарна година. Когато преместването е за по-дълъг срок, е необходимо писмено съгласие на митническия служител за това.

След критики от страна на опозицията, че митническите служители ще имат много повече разходи, ако работят на друго място, а не ползват командировъчни и това може да ги подтикне да крадат от хазната, комисията прие, че за периода митническите служители ще ползват командировъчни.

В 14-дневен срок от датата на встъпване в длъжност или постъпване на работа всяка календарна година най-късно до 31 май, и при прекратяване на правоотношението митническите служители са длъжни да декларират пред директора на Агенция "Митници" своето имотно състояние, включително имуществото, представляващо съпружеска имуществена общност, както и имотното състояние на ненавършилите пълнолетие деца с декларация по образец, предвиждат още промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
крум преди 8 години
"Митничарите на психотест - при назначаване и повишаване".А българските съдии и депутати - освен на психо-тест и на детектор,и от там - шут в задниците им курумпирани.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 G, NE STIGNAHA NA TEZI DEMOKRATI OT SDS,GERB,REF.,DSB, I OSHTE ZNAINI I NEZNAINI BOKLUZI--DA OGRABIAT NARODA.DOLU GERMANIA SAUZ S RUSIA.
8
1
 
1
 
! Отговори
келнер по морето преди 8 години
Венко , Венко червено и необразовано ***. Човека ти казва , че хората на Луканов са назначените капиталисти в държавата . Например 90 % от хотелите и ресторантите са на назначени капиталисти от БКП-БСП-ДС . Ама нали си от прекараните комунисти само псуваш и мизеруваш .
7
0
 
2
 
! Отговори
правда преди 8 години
Слухове много, но фактът е един: Богатите руски туристи в нашите Черноморски курорти като по команда масово се изпокриха по стаите си и залостиха врати и прозорци. # Алеите, плажовете и ресторантите обезлюдяха. # Ако наистина няма радиация това значи, че е налице московска провокация . . .
6
1
 
2
 
! Отговори
ВЕНКО преди 8 години
До политолог: ХОРАТА НА ЛУКАНОВ ОТДАВНА СА ПЕНСИОНЕРИ БЕ СИНЬО-ГЕРБЕРСКИ *** ! ВАШИТЕ ЛИКВИДАТОРИ- ДАЛАВЕРАДЖИИ СА ВЕЧЕ ОТДАВНА НАВСЯКЪДЕ И БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ПРОКОПСА ОТ 1989 Г. НАСАМ , ОТКАКТО Я ЛИКВИДИРАХТЕ !
5
1
 
1
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Правилно сте разбрали другари от БСП , всички ваши хора вън от държавните служби. Нали др. Луканов каза , ще правим капитализъм ама ние ще сме капиталисти . Ето сега се оправяйте другари капиталисти .
4
1
 
0
 
! Отговори
про кур ор преди 8 години
и пак грешка.не психо а банков тект е нужен
3
1
 
2
 
! Отговори
ZOLL преди 8 години
Какви Митничари с 9 месеца курс на обучение , само за информация в Германия обучението за Митничари е цели 2 години , така че тука всеки може да разбере какви кадри има в Българските Митници
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NA VSEKI NOVONAZNACEN MITNICAR OTVARIANE NA SMETKAV BANKATA 1000 000 EVRO I TAKA TE NIMA DA KRADAT
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То за митничарите добре,но кога ще се въведе закон преди избори да се изнасят данниза всички кандидат-депутати, министър-председатели и президенти:-тест за интелигентност-пълен медицински преглед-пълен психотест-тест за наркотици и алкохолНека преди избори само да се оповестяват резултатитеза да си правим сметка за кого да гласуваме и за кого не.