Шефът на бюрото срещу корупцията - смел, почтен...

За служители в него ще търсят "млади и компетентни хора"
Обновена: 3 юли 2015 13:47 | 3 юли 2015 13:46, Веселина Йорданова
31
Шефът на бюрото срещу корупцията - смел, почтен...
Меглена Кунева. Снимка: БТА

Следващата седмица ще е първото заседание на Националния съвет по антикорупционни политики, съобщи вицепремиерът Меглена Кунева на дискусия за целите, предизвикателствата и добрите практики в превенцията и борбата с корупцията.

Още по темата
В рамките на форума бе представен опитът на Хърватия и Полша. Вицепремиерът изрази надежда съветът да даде тласък на реформите с антикорупционна насоченост.

Меглена Кунева открои сред задачите през следващите месеци приемането от НС на проекта на Закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности, определяне на директор на Националното бюро за предотвратяване на корупцията.

Вицепремиерът каза, че днес няма бъде оповестено неговото име, но изложи своята представа за профила му - "смел, почтен, с желание да работи и носи отговорност".

Кунева отбеляза, че е имало предложение в проектозакона да се включи изискването за конкретно образование - юрист или икономист, но по думите й това е ограничаващо.

Сред другите задачи тя посочи и назначаване на служители в бюрото, като от действащите органи ще останат тези, които са минали успешно проверката на интегритета, предаде БТА.

Ще се търсят млади и компетентни хора, чиито интегритет периодично ще се проверява, за да има сигурност за
тяхната независимост и компетентност.

По проектозакона вицепремиерът заяви, че той ще засегне всички, заемащи висши публични длъжности. Ще подаваме декларации, ще описваме имуществото си и това на съпрузи и партньори, с които живеем от години, ще декларираме повече от това, което сме декларирали досега, и ще ни проверяват, изтъкна вицепремиерът.

Тя изрази съгласие, че това е навлизане в личното пространство, но допълни, че в обществото има критична нужда от почтеност и честност. Кунева се надява депутатите да разбират добре това и да не смекчават закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
И най-важното- да е Б Е З С М Ъ Р Т Е Н ! Той и цалото Му БРП ! Възможно е зад гърба му да има и два хамерикански танка с пълно бойно снаряжение !
22
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
просто не са имали никога да са доблестни само това което знаят това знаят да правят да си голедат собствения интерес и с това за сажаление сам и израснал и затова сам и пренебрегнат а и омерзен като гледам в каква деиствителност живеем но за сажаление просто садба
21
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
самняваме какво ме накара да мисля така хора които не се променят нито с годините нито с образованието си докато има такива хора да мислят просто подмолно като тия които аз познавам за тия си години няма да се оправим и след 30 години какво ли сам констатирал това което просто знам живи и здрави да са както винаги и просто кам обикновенните хора нямат те нямат кам никого разбиране да са добре само те а за останалите кво ги интересува кои как работи просто няма да се оправим ама никога
20
0
 
2
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Kuneva pramova vse pive4e laji govori
19
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Г-жо Кунева,имаше период когато ви харесвах.Но г-жо почтения човек не постъпва мръснишки.В желанието си за власт вие постъпихте подло,подкрепяхте протестите срещу Орешарски и защо,какво ви беше направил,той не управляваше зле държавата даже по добре от сега.Но за вас властта беше по важна и я постигнахте с цената на всичко-дори с цената на хилядите лъжи които изговорихте от телевизиите.Какво все още мислите за Борисов?Така че думите изречени от вас за смел и почтен просто не минават- лъжа е.
18
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Не разбрах защо не харесват опита на Румъния , ами се занимават с Хърватия и Полша.Не че тази кукумявка не е част от корупцията , ама все пак.
17
0
 
3
 
! Отговори
Profiler преди 8 години
Профила на директора на Националното бюро за предотвратяване на корупцията : "смел, почтен, с желание да работи и носи".
16
0
 
2
 
! Отговори
истината преди 8 години
За служители в него ще търсят "млади и компетентни хора"...................................Мафията ще ги остави завинаги млади!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KORUMPIRANITE STE STANAT OSHTE PO-KORUMPIRANI.
14
0
 
6
 
! Отговори
Панаири панаири ! преди 8 години
Ха ся де корупционната(държавната) машина си направила бюро срещу корупцията :))
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакаме и се надяваме някой ден да се насочат заслужаващите към затвора за дълъг период от време.
12
0
 
10
 
! Отговори
Лъжи, Лъжи, Лъжи ! преди 8 години
Пръмовица пак ни баламосва. Откакто излъга, че няма да участва в правителство на Тиквата не мога да я гледам тази. И сега лъже !
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шефът на бюрото срещу корупцията - смел, почтенОзначавали, че досега сте назначавали ВЕФЧЕТА - СТРАХЛИВИ и НЕпочтенни?А вие от коя порода сте?
10
0
 
8
 
! Отговори
ОТ 10 преди 8 години
АКО НЕЩО НЯМА ДА СЕ ПОЛУЧИ-ЗНАЧИ НЯКОЙ НЕЩО НЕ Е ПОЛУЧИЛ....ХАХАХАХАХА
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА КРИВОУСТАКИС У ГАЗАКИС ДЕБЕЛАКИС КУРАКИС.
8
0
 
12
 
! Отговори
хахаах преди 8 години
"смел, почтен, с желание да работи и носи отговорност"- еми аз освен за Делян Пеевски, за друг с подобен профил не се сещам.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ИНТЕРВЮ-ВИЕ ВЯРВАТЕ ЧЕ КОРУПЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПОБЕДЕНА-ВЯРВАМ. НО МЕ ИНТЕРЕСУВА СЛЕДНОТО-ПО ВРЕМЕ НА КОРУПЦИЯ 1 ЧИНОВНИК ВЗИМАЛ ПО 1000ДОЛАРА РУГВЕТЮ ПО ВРЕМЕ НА НАЙ-СИЛНАТА БОРБА С КОРУПЦИЯ- ПО 2000ДОЛАРА. А КОЛКО ЩЕ ИСКА ТОЗИ ЧИНОВНИК КОГАТО ПОБЕДИМ ТАЗИ КОРУПЪИЯ- 3000 ДОЛАРА?
6
2
 
18
 
! Отговори
Смотан и олигофрен преди 8 години
Най-вероятно ще е поредния американски лабораторен робот(виж Митов, Дянков).Предпочитам умен и компетентен вместо силен и смел....Ало, тва да не ви е националния по борба?Вижте как времето се връща с обратен знак.Навремето комунистите-светло бъдеще,империалистическите сили от САЩ .Сега троловете-*** пишат същото за Путин
5
0
 
4
 
! Отговори
Почтен преди 8 години
Заради липсата на тази дума в закони и поведение сме затънали в мизерия.Я вижте какво пише в тълковния речник:Почтен - безкрайно предан на Партията....Това ли има в предвид Кунева?Надявам се не.Ще видим.
4
0
 
13
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Мегленче, захванала си се с неща, които не разбираш. Също както и с преговорите за присъединяване към ЕС.