Бащата на Вероника: Боя се, че убиецът ще се измъкне

Родителите искат промяна в закона за рецидивисти
Обновена: 4 юли 2015 11:57 | 4 юли 2015 11:51, Веселина Йорданова
29
Бащата на Вероника: Боя се, че убиецът ще се измъкне
Бащата на Вероника. Снимка: Нова тв

Бащата на зверски убитата 23-годишна студентка Вероника се притеснява, че убиецът на дъщеря му ще се измъкне от максималното наказание. 

Ако Илиян Здравков признае вината си, има възможност максималната му присъда да бъде намалена. И каква справедливост ще има тогава, попита Трайчо Трайков пред Нова телевизия.

Още по темата
Вероника не е първата жертва на Илиян Здравков. През1993-а година той убива възрастна жена, но понеже няма навършени 18 години, се разминава със строгостта на закона.

Оттогава многократно е осъждан за грабежи. Когато убива Вероника, е трябвало да бъде в затвора за нападение от миналия юни над друга млада жена – Кристина, и пак заради дамската й чанта. 

„Затова искам да се обърна – да бъде изменен законът за такива доказани рецидивисти. След като има налице няколко престъпления, да не могат да им бъдат намалявани присъдите”, добави почерненият баща.

„Не е справедлива присъдата, не сме само ние така", каза и майката на убитото момиче - Надя и изрази надежда политиците да ги чуят. Родителите настояват за доживотна присъда без право на замяна.

Адвокат Ивета Анадолска коментира, че апелът на родителите има смисъл при сега действащия закон. Осем тежки престъпления е прекалено, но съдът няма възможност да откаже при сегашния закон, коментира юристът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ако бях на бащата щах да искам 1-2 години да лежи в затвора и да знам кога точно и откъде ще излезе от там. Щом няма смъртно наказание - ще му го приложа лично. Ще го режа парче по парче, докато умре от болка и/или загуба на кръв. След това щях да му смъкна скалпа и да го занеса на гроба на момичето. Всеки *** трябва да знае, че ще има възмездие в тази скапана държава. Полицията пази политиците и . Последните гласуват за плащащите им политици.
20
0
 
18
 
! Отговори
Някой преди 8 години
Това е РЕЦИДИВ НА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО С ГРАБЕЖ !!! За какво намаление на присъдата може да става дума, такива трябва да ги РАЗСТРЕЛВАТ !!!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За този тип затвора ще бъде като петзвезден хотел, дори не е пресилено да се каже, че е осъществил мечтата на живота си-да лежи цял живот и да бъде хранен от държавата(данъкоплатеца). И нещо повече-докато младото момиче ще изгние и никога няма да създаде поколение, този има пет деца
18
1
 
2
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Uvajaemi zakonite se kovat po suvest dadena ni ot Boga i,ako zakona protivorechi na obshtestvoto i predstavlyava opasnost,momentalno se promenya v cyalata mu strogost za nakazanie podhodyashto na izvursheno prestuplenie!!!!Ako ne,togava v suda licata kovyashti zakona da se smenyat.Zakona tryabva da sluji na choveka,a ne choveka da sluguva na zakona!!!!!!
17
1
 
29
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Ами да го използваме и ние тогава този закон. Чакаме, дебнем депутати, трепем ги и казваме "Да, аз бях" и ни дават 3 години. При добро поведение и работа излизаме след година и половина. Е тогава като почнем да ги избиваме, тогава ще се сетят да променят закона с доживотна присъда за убиец............
16
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трайчо, аз си купувам огнестрелно оръжие и оня като излиза от съда го застрелвам, ако ще после мен да ме убият ченгетата на място след това- даже ще ме отърват от панделата.
15
0
 
22
 
! Отговори
нагласени закони!!! преди 8 години
Той може след всяко следващо престъпление да се признае за виновен и съдът бил длъжен според нашето кривосъдие да му намали присъдата с една трета. Нямало никакво ограничение колко пътио може да си признае. Една трета по-малко затвор, не е ли прекалена щедрост от депутатите към криминалите? Бих казал подозрителна, съмнителна проява на щедрост? Айде три месеца от пандиза да му опростят при признаване на вината! Ама това една трета какво е? Ами да му опростят тогава половината или цялата присъда?
14
0
 
18
 
! Отговори
нагласени закони!!! преди 8 години
До ХТе изобщо не са ***, а напротив. Много са хитри и законът нарочно е направен така, ако те самите нещо сгазят лука да си "признаят" и отърват затвора. А нашите съдии раздават индулгенции на криминални престъпници и убийци, въпреки, че индулгенция за извършено престъпление има правото да издава само папата в Рим.Това е добре отработена схема за измъкване на бандити от затвора, Адвокатка обясни тая сутрин, че убиецът на Вероника може неограничен брой пъти да се признава за виновен.
13
0
 
36
 
! Отговори
Х преди 8 години
Самопризнание е когато веднага след извършването на престъплението ,да речем до 2 часа,се обади в полицията и се предаде.Не може да го търсят с месеци и като намерят доказателства срещу престъпника,той си признава.Това е най голямата глупост измислена от 240 ***!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това *** НЕЩО няма как да се попражи и интегрира следователно трябжа да го Храниме Заключено до края на Дните му, така и така го храниме поне да виси в Затвора... поне да не Убива
11
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
не може от тоталитарна държава да се превърнем в демократична държава25 години видяхме какво стана суровите закони не трябваше толкова бързода се отменят хората на балканите не са толкова демократично мислещи
10
1
 
30
 
! Отговори
saki преди 8 години
Според мен бащата трябва лично да приключи убиеца. Длъжен е да го направи, според албанските, турските и кавказките традиции.
9
1
 
4
 
! Отговори
odessa преди 8 години
nai tejkoto nakazanie bi triabvalo da byde obiaviavane izvyn zakona, zatakiva specialno
8
0
 
12
 
! Отговори
Шарлот преди 8 години
Дори законът да се промени, този деец ще може да се възползва. Това би било за бъдещи престъпления.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ ОЩЕ НЕЗНАЕ КЪДЕ ЖИВЕЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ МИНАХА 25 ГОДИНИ ОТ КАКТО МУ ДОКАРАХА ДЕМОНИ.КРАЦИЯТА И СЛОБОДАТА. ЧОВЕКО ТИ ОЩЕ ЛИ НЕ СИ РАЗБРАЛ ЧЕ МУТРИТЕ СИ ИМАТ ДЪРЖАВА? ЧЕЛ ЛИ СИ СТАРИЯТ ЗАВЕТ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СИ ЧУВАЛ ЗА НЕГО? ЗЪБ ЗА ЗЪБ ОКО ЗА ОКО ГОВОРИ ЛИ ТИ НЕЩО?
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6А какво стана с ***, дето наръга трима пред дискотека в София, изруси се и изчезна? Същата свинщина
5
3
 
14
 
! Отговори
www преди 8 години
И според мен законодателството ни е достатъчно сурово, но няма кой да го приложи. Напълно споделям мнението на Анонимен 3! Другият притеснителен момент в такива случаи е дали точно този е убиецът. Малко странно ми се вижда човек със "стаж в затвора" да бъде хванат от камера на банкомат. Същите приказки преди време се редяха и за клошаря Пламен който "убил" млада жена в Борисовата градина. После лежа по арестите. Даже журналистът Мартин Карбовски намери свидетел срещу него! А се оказа, че е друг.
4
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво стана с онова келешче дето уби момчето в парка в София?Нищо, нали? Срам и позор, в центъра на София посред бял ден да те убият и убиеца да се измъкне.
3
0
 
42
 
! Отговори
nona преди 8 години
С пълно основание има такива притеснения.... за съжаление не само той!
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе то си има закон за рецидивистите, ама няма кой да ги прилага!