Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола

По случая тече проверка в МВР
Обновена: 4 юли 2015 13:01 | 4 юли 2015 07:45, Веселина Йорданова
124
Полицай със 145 км/ч по "Цариградско" с крадена кола
Снимка: bTV

Кола, която трябва да се пази в полицията като веществено доказателство, се оказа използвана от служители на реда. Собственикът на автомобила установил това, а по скандалния случай тече вътрешна проверка в МВР, съобщава bTV.

В средата на май колата на Красимир Дин е открадната във Видин. Той звъни до 112, но междувременно успява сам - с GPS-a в автомобила, да го открие преди полицията. Оказва се на улица в София.

Колата била без щети, единственото, което крадците били сменили, били табелите.

Колата, вероятно готвена за продажба в чужбина, веднага е иззета от разследващите като веществено доказателство.

На следващия ден GPS-ът на Красимир показва, че тя е в движение - с непозволена по закон скорост от 145 км по „Цариградско шосе”. А зад волана са служители на МВР, които я прекарват до паркинга на жандармерията.

При разследването е решено случаят и всички доказателства да бъдат прехвърлени във Видин, където е извършена кражбата, но това не се случва около месец.

"Отговорът на служителката, която трябваше да ги изпрати, беше, че няма удобен плик, с който да изпрати доказателствата и документите", казва собственикът.

Дни по-късно Районната прокуратура във Видин решава да върне случая отново в София.

От МВР отказаха коментар, но обясниха, че вече тече вътрешна проверка по случая. От Софийската районна прокуратура казаха, че отговор на поредната молба на Красимир би трябвало да има до три дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До edinПрестъпление е това общественоопасно деяние (действие или бездействие), което е извършено виновно и е обявено от закона за наказуемо." Ако това,че съм запознат със закона и се съобразявам с него,когато излагам мнението си,ме прави "многознайко",нямам нищо против!
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От над 25 години се знае,че организираната престъпност в БГ се ръководи от т.н. правоохранителна система!Има ли още българи, които да не са убедени в това?Дори "демократите" от ЕС и САЩ го знаят и настояват- поне формално- положението да се оправи!Или ако и за това не пишат така наречените "журналисти"- същество "жополизци" - няма за какво друго да пишат?Какво друго освен цирк в парламента,престъпления по улицата и простотии в икономиката се случва в милото ни отечестно?
90
1
 
9
 
! Отговори
edin преди 8 години
Престьпление по време на служба- как ще коментираш,многознайко!?!?
89
0
 
12
 
! Отговори
Уаят Ърп-Шерифа преди 8 години
Ами познайте от първият път,...Кой е откраднал колата?
88
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много прости селянчета и комплексарчета дават мнение по този въпрос!
87
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полиция ли? Няма такава в България! Хората с униформи са просто пиявици.
86
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** *** видяло чужда кола и айде... газ до ламарината. Каква комплексарщина....
85
0
 
6
 
! Отговори
В Америка са 33000 п преди 8 години
Ама в Америка да си бръкнеш в джоба без разрешение ще те застрелят!
84
11
 
8
 
! Отговори
прост милиционер преди 8 години
така 1. до долния пост - управлението на мпс с превишена скорост не е престъпление, а админидтративно нарушение. образовай се, за теб си е. 2. единственият проблем тук е, че автомобилът се е движил с превишена скорост. но тъй като gps-ът не важи в съда, санкция не би трябвало да има. 3. мпс, предмет на престъпление се съхраняват на паркинга на жандармерията. ако някой мисли, че може да пренесе до там автомобил на гръб - да заповяда. ще му услужа с моя, да не търси, а след като го пренесе
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема не е толкова,че са премествали вещественото доказателство от едно място на друго,а че е шофирал с 145км по Цариградско и е застрашил живота и здравето на много хора.За това престъпление,трябва да му се отнеме шофьорската книжка,да му се състави акт и да бъде уволнен от МВР.С какво този милиционер се различава от престъпниците?Защо е извършил престъплението?Защото *** ченге знае,че колегите няма да го спрат,той е защитен от закона и от Бойко,който защитава престъпленията на ченгетата.
82
1
 
33
 
! Отговори
Ера 3 - БНРП преди 8 години
Ако разрещат пушките на селяните за самоотбрана и пистолети на гражданята за самотбрана, може спокойно да намалят броя на полицията. Просто всичко ще си дойде на мястото. Малко напрежение началото, но после ще е спокойно.
81
0
 
0
 
! Отговори
До @@@ преди 8 години
Не ти се получава
80
0
 
46
 
! Отговори
уе преди 8 години
Родната полиция пази крадците от българският народ...
79
1
 
8
 
! Отговори
Tiramisy преди 8 години
До @@@И решил да тества радари и камери по пътя ли?
78
0
 
16
 
! Отговори
народопсихолог 6 дан преди 8 години
Селяни не могат да градят държава- за тях само дърво!
77
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мой близък преживя нещо подобно. Преди няколко години му откраднаха фордчето. Негов приятел му се обади веднага, с приятелите му се организираха и намериха колата. Понеже бяха подали сигнал към полицията, му я иззеха като веществено доказателство. Когато му я върнаха, беше в трагично състояние. Липсваха доста неща, които на 100% щяха да се намерят по колите на разни куки или техните приятел/к/и.
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До @@@Не съм "от полицаите",но се мъча да разсъждавам трезво и безпристрастно!
75
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гражданинЗавистта е присъща ни нискочелите,неуспели поради собствената си,осъзната некъдърност индивиди!Мразите лекари,учители,военни,полицаи,държавни служители,мразите бизнеса,мразите всички,които ви хранят,мъчат се да налеят малко мозък в празните глави,лекуват ви или ви помагат тогава,когато не можете сами да свършите нещо!Мразете,няма лошо,но тези срещу които сте,са си устроили живота за разлика от вас,така че им дреме на шлифера!Продължавайте,но се замислете! Да сте живи и здрави!
74
1
 
14
 
! Отговори
До @@@ преди 8 години
Явно си от полицаите. За репатрак взима 30-50 лева, а в КАТ София има 2 паяка - не общинските, а на любимото ти МВР
73
2
 
5
 
! Отговори
ъц преди 8 години
"Ich bin Bulgar, ich bin Bulgar беее еййй!!!!"Бай ГаньоАл. Константинов