Полицаите с ултиматум - оставка на Николов!

Иначе ще стигнат до Бойко Борисов
41
Полицаите с ултиматум - оставка на Николов!
Снимка: Булфото, архив

От Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ поставиха ултиматум на ръководството на ведомството, че ако до 10 юли не започнат преговори за състоянието на главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" /ГДПБЗН/, ще поискат намесата на премиера. Синдикалистите огласиха намеренията си пред журналисти на импровизирания си протестен лагер пред Народното събрание, съобщи БТА.

Ако до 10 юли разговорите по проблеми в ГДПБЗН не започнат, синдикатът ще ги прекъсне и ще поиска оставки на високите нива в МВР.

Най-големият полицейски синдикат, в който според ръководството му членуват над 6000 души, организира на 25 юли митинг. Той ще се състои независимо от хода на преговорите с ръководството на министерството.

От СФСМВР отново поискаха оставката на директора на противопожарната служба Николай Николов и показаха становище на подкрепящия го синдикат "Огнеборец", в което се посочва, че "в момента службата е заложник на некомпетентни администратори".


То е подписано от ръководството на "Огнеборец" след състояла се на 23 юни среща.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви, че до момента в министерството не е извършена административна реформа, а само "такава на парче".

От синдиката заявиха, че до 2014 година ГДПБЗН е платила обезщетения над 500 000 лева след загубени съдебни дела.

Разказаха и за случаи, при които Николай Николов устно разпореждал как да бъдат наказвани служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: Николовоставкапожарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
И аз бих напуснал.Полицаят в колата с камерата изиграва ролята на пилето в микровълновата фурна.За нищо на света не бих се облъчвал доброволно!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пожарникарите нищо лошо няма да кажа защото бабата дето живееше отдолу под нас се подпали и пожарникарите много бързо овладяха пожара.Да са живи и здрави.
33
0
 
2
 
! Отговори
наистина преди 8 години
Гледах клипове в YOUTUBE и наистина много клипове има с побои над протестиращи.И тогава и сега полицията е служела на БСП.Вие във вярност на партията сте се клели и хич не се учудвам,че сега са ви изкарали на протест.На мястото на министърката билх уволнил всички протестиращи.Бих съдил всички които биха протестиращи.Кадрите в YOUTUBE са позор за страната ни.И виновните за това трябва да бъдат съдени!
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,като беше Орешарски на власт тогава преядохте-платиха ви извъредните побои над протестиращите.Сега сте на диета!Вашата колежка дето преди няколко дни я изкарахте като лице на протеста тогава имаше клипове как бие протестиращи.Сега да не се прави на света вода ненапита.Искаме съд за побойниците на протестиращи.Има достатъчно снимки и клипове-въпреки,че бяхте тогава без баджове не сте толкова анонимни колкото си мислите.Вие сте слуги на Станишев и БСП,а не полицаи!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И не само полицаите трябва да са в тажи държава ултиматум.всички какво добро Ви си е случило до сега .Спокойно ли живеете .
30
0
 
6
 
! Отговори
замислете се преди 8 години
Замислете се кого ли от днешните управляващи пребихте по времето на протестите срещу правителството на Орешарски.Най вероятно сега той си ви го връща тъпкано!Откровено казано начинът по който пазехте депутатите тогава бе много грозен.Затова сега народът не е с вас.
29
0
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Много правописни грешки имаш бе човек.
28
0
 
4
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Тия стават само за ЗОО полиция.А повечето от тях може би и за това не стават.
27
3
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Не само на Николов. Оставка на цялото ръководство на МВР, оставка на цялото правителство
26
1
 
9
 
! Отговори
@@@ преди 8 години
Замислете се!КАТ и пожарната са галените деца на МВР,защото почти всеки един от нас сяда зад волана,или за всеки един строеж или дейност се иска подпис на пожарникар!Предлагам,пожарникарите,като не са доволни,да ги прехвърлят към "ВиК" или "Комунални услуги" да си доработват с миене на улици и чистене на ***,а не както до сега,в свободното си от наряд време да работят като майстори-зидари,бояджии,фаянсаджии и други такива.Във всяка една такава служба има цели строителне бригади???
25
1
 
6
 
! Отговори
firefighter преди 8 години
Такава реформа направи господина Николов, че докара пожарната до разруха, като остави на дежурство по 2-*** човека на смяна. Кой да гаси и кой да спасява хората.? За сметка пък на своето послушание и разпоредени реформи от всички министри, запази постчето си, снимаше се зад всеки министър чинно и изпълняваше. Поредната простотия да закрие спасителните групи към областите пак се дължи на този голям професионалист, но нали пък регионалните директори и казионния синдикат го подкрепят, че как иначе
24
0
 
8
 
! Отговори
Корупцията е навсякъ преди 8 години
Обаче сега намаля с камерите,скоро мой познат с ентусиазъм почна в МВР ивече иска да напусне!
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
policai,podlogi na oligarhiata pfy pozor.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко де що мърда емигрира, та дори и ромите, за да търси по-добър живот,само кияците корумпирани дремят и имат претенции. Напускайте бе рушветчии, щом не ви изнася, ама не смеете, като знаете колко ви е багажа. Само като в Грузия за корумпетата,всички вън и с нови хора, и начисто, то без това от тази банда нищоправещи некадърници няма полза.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И от какъв зор ще "стигат" до Боко Тиквата"? Тези измислените полицейски корифеи - социоложката и пъстрото птиче от снимката да не ги е назначавал някой друг? Не е ли по-добре да се вземе (точно да се ВЗЕМЕ, че най-великото НИЩО си е повярвало и няма да я даде) оставката на този, който 10 години ни разиграва и насажда омраза между хората? Ще Му позволим ли пак да ни излъже на изборите? Време е за излизане на улицата, организирано, целенасочено и с ясното съзнание, че няма друг изход!
20
8
 
5
 
! Отговори
Полцай да си на днеш преди 8 години
Полицай да си на днешно време,на всеки си виновен,длъжен,получаваш 600-700лв.колкото продавачка в хипермаркет,недоспиваш и сърцето ти лупа след петъчна смяна от недоспиване,копуваш си тениски,шапки,обувки,не можеш да пиеш едно пиене на спокойствие-в очакване на тревога поради пореден ромски скандал,изобщо прекрастно!И накрая получаваш някаква компенсация от килавите 20-заплати колкото струва да речем панелна гарсйонера в Перник!Да полицай да си на днешно време!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ББ така ще ви обърне внимание че..че нали точно той ги е сложил дя го слушат и ако е необходимо да жертва някой от тях че да не е виновен той..
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ченгеасарите вземат пример от гърчолята явно ,както за гърците може 300 млрд -пък после да не връщат ,така и наште мутрополюцаи искат -заплата ,социални придобивки,неплащане на осигуровки,пенсиониране на 45 год,20 заплати накуп ,така де -нали има *** които да ги издържат и двата вида ***... подкрепящите гърция да подкрепят полюцаите , ида с ибръкнат в джобовет -да плащат на невинните мили нуждаещи се хорица ....
17
0
 
4
 
! Отговори
Изход-болничен преди 8 години
Болнични!!!
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЛИЦАЙТЕ НИЩО НЕ РАБОТЯТ ЕЛАТЕ ПО СЕЛАТА В МОНТАНСКО ДА ВИДИТЕ КАКВО ЧУДО Е