400 лв. и ти слагат джаджа на електромера

Измамата обаче рано или късно се разкрива от полицията
27 юли 2015 10:16,
54
400 лв. и ти слагат джаджа на електромера
Снимка: архив Булфото

Ел. техници срещу заплащане поставят устройства на електромерите, с които се краде ток, разказа Нова телевизия.

Хората обаче, подлъгани от обещания за ниски сметки, рано или късно биват хванати от енергото и в крайна сметка плащат двойно или тройно за откраднатия ток.

Тарифата за поставянето на джаджата, с която се краде ток, варира между 400 и 500 лв.

Техниците свалят електромера, за да му постави системата за дистанционно манипулиране. Така той вече може да се спира и пуска дистанционно.

По думите на омбудсмана Константин Пенчев хората все по-масово се "възползват" от подобни услуги, а това говори лошо за обществото ни.

"Това е манталитет, това са почтени хора, които ходят на работа и имат доходи – не мога да си го обясня, но явно е масово", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 8 години
пенчев на тебе колко ти е ЗАПЛАТАТА ??
37
1
 
4
 
! Отговори
Крум преди 8 години
Взимам 400лв. на месец заплата и харча 100лв. за да платя тока, водата, храната и GSM. Кажете ми дали в тази ситуация ще рискувам да ми слагат такова устройство. Проблема е, че при заплата 400лв. се харчи много повече за тези ЛУКСОВЕ в живота.Изберете:1.Качвате заплатите на всички без де вдигате цените.2.Сваляте цените без да пипате заплатите.Като го направите няма да има много кандидати да въртят тези номера, а тези, който го правят може безцеремонно да бъдат осъждани.
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът ако не открадне, не може да заспи.
35
1
 
3
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
и таксата вече е 300лв
34
2
 
11
 
! Отговори
antiES преди 8 години
в статията е пропуснато да се каже ,че това са хора от енергото,а и това си е стара работа от години
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одавна писах,че електромерите се манипулират от техници на ЧЕЗ.В случая от бивш техник който срещу прилично възнаграждение ви ви намалява сметките колкото% желаете.А в моя случай,след смяната на електромер от по стар тип с нов,токът ми се увеличи 3 пъти при едно и също потребление.Това показва,че електромерът е предварително манипулиран,но не за моя сметка,а за сметка на ЧЕЗ.Моят въпрос към държавните органи е:ИМА ЛИ СЛУЖБА КОЯТО ДА НИ БРАНИ ОТ ЕРП-ТАТА И ДА ИМ ПРОВЕРЯВА УРЕДИТЕ ????
32
1
 
6
 
! Отговори
Терминал 5 преди 8 години
Има си хора от енергото във всеки град, които правят тези неща и е много отдавна. Идва ти пича с лаптопа и софтуера и ти прави електронния електромер така че да плащаш 30%. Когато започнаха тази далавера струваше по 2000 лева преди години - сега може и да е 400-500 лева. Но никой не ти отваря таблото и немогат да те хванат ;)
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Писна миАми защото на добрите, послушни деца така им се пада. Можеш да се гръмнеш ако не ти изнася.
30
2
 
11
 
! Отговори
Писна ми преди 8 години
Абе аз дето чинно и почтенно си плащам всеки месец сметките за ток,защо ми начисляват такса загуби-както за тока,така и за водата?Защо като до сега не съм пропуснал една здравна вноска в продължение на 15 г.,като отида при личния си лекар,все няма направления? Като ме крадат и обират за не знам кой си път,хванати пак няма..............Що ви не е***а мамичка ви крадлива аз? Даджи,маджи,машинки,маймунки , всичко ще слагам и ме боли фара-а-а-а-а-а-а!
29
0
 
12
 
! Отговори
Ленин преди 8 години
Това не е кражба,това е експроприация от експроприаторите!
28
5
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ДА КРАДЕШ ОТ КРАДЦИ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.КРАДЕТЕ КОЛКОТО МОЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ТОК ОТ ПРОКЛЕТИТЕ Е.Р.П. ТЕ НИ СЪДИРАТ КОЖИТЕ И ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА С ТЯХ.
27
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управлява ни един ритнитопковец и дребно бандитче което цял живот е живяло от далавери. Какъвто пример е дал така се опитва да живее народа. Да е направил нещо за повишаване на стандарта, да е отворил работни места, да провежда гъвкава политика за да имаме някаква полза? Лъже и краде, краде и лъже. Кво да прави простият народ, ами същото. А да не казвам за краденето от водата, парното и тока. Какво направи каратиста хората да почувстват справедливост? Едно тлъсто нищо! И всеки лъже и крадне.
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи те могат да крадат от хората, а когато хората крадат от тях това говорило лошо за обществото ни и клюна Пенчев не можел да си го обясни. От ток и парно, който може да си спестява от сметките, даже много хубаво прави и да продължава да го прави
25
2
 
11
 
! Отговори
Суека преди 8 години
до Константин Пенчев омбудсмана ли е пъпет на конци ли е него знам , но ако ЧЕЗ и другите ел.посредници не ни крадяха в цените на тока нямаше и българина да мисли за измами ! Просто и елементарно мислене което е самата истина ! Имам познат с имот още с електромер Сименс от ония от онова време и тока все си му е нормален като отчитане а ЧЕЗ постоянно крякат да го сменят защото при механичните от онова време нямаше да отчита ел.уреди които щом са включени в контакта даже и да не работят пак цака.
24
4
 
26
 
! Отговори
дрън-дрън преди 8 години
Електромера е собственост на ЕРП-тата и те носят отговорност за тяхната изправност.Каква е гаранцията , че самите те не слагат някакви джаджи за да надписват сметките?В съда глобите падат.
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хващат трънки, от 3 години плащам по 7-8 лева ток, зимата като се греем с климатика 15 :D Ще ме хванат за...
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали сега починът е енергоефективност! Значи тези електромери са по-икономични, да речем клас А++++. Кво му е лошото?
21
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АКО НЯКОЙ ГО ХВАНАТ И ЕРП-ТО МУ ИСКА ПАРИ НЕ ПЛАЩАЙТЕ А СЕ ОБЪРНЕТЕ В СЪДА ВСИЧКИ ДЕЛА СЕ ПЕЧЕЛЯТ ТИЯ КОИТО ОМАГЬОСВАТ ЕЛЕКТРОМЕРА ИМАТ ОРИГИНАЛНИТЕ ПЛОМБИ И АБОНАТА НЯМА ДОСТЪП ДО СЪОРАЖЕНИЕТО ИМ
20
2
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 8 години
Седим си с бажанака и си мислиме ако манем електромерат и турим един водомер да речем,немали са намалат сметките бе-тока на кубици кат земем го мерим горе доле по един и седемдесет кубика пак бива бе ама запънахме на работата как да го накъдрим та на кубици да стане и мен *** заболе главата от научни мисли и му викам-айде бажо да пийнем по една пресекана мастичка с айрян пък токът как си е връвял пак ша си връви пък тоз водомер да го турим на бъчонката с домашна мастика и там ша тръгне-да знайш
19
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова телевизия като е толкова голям защитник на енергото, да вземе да направи репортаж ЗАЩО "наши" хора още карат със старите електромери механичните и никой не ги бара за нищо. Значи уж било задължително всички да са на електронни, е да ама не. Не важало за всички а само за простолюдието.