Мъж почина на спирка пред "Пирогов"

От болницата се забавили с помощта, министерството започват проверка
Обновена: 28 юли 2015 22:20 | 28 юли 2015 22:14, Анисия Иванова
142
Мъж почина на спирка пред "Пирогов"
Снимка, архив Булфото

Мъж почина на спирка на градския транспорт пред "Пирогов". Според очевидци, медиците от болницата не са оказали навременна помощ на припадналия, съобщи bTV.

„Ние им казахме "Елате, лежи човек!", те се скриха вътре. Имаше поне 7-8 човека с престилки пушеха отвънка, веднага се скриха вътре. Няма такава държава”, коментира един от свидетелите. Инцидентът се е случил около обяд. Докато чака на спирката, възрастният мъж припаднал.

„Човекът почина, половин час беше адекватен тук на спирката, каза – „Зле ми е”, лежа, аз лично влязох вътре в болницата да повикам помощ. Полицаят ми каза, че те нямали право, трябвало да дойде линейка, за да го вземат, на ето, виждате, няма и 50 метра от Пирогов”, заяви очевидецът.

От СДВР казаха, че са проверили случая и че свидетелите на инцидента не са разговаряли с дежурния полицай, а със санитарите и с частните охранители на Пирогов.

„Очаквах някаква реакция - все пак това се случва пред болница, още повече пред Пирогов, най-голямата болница за спешна помощ в България”, коментира свидетелка.

Според ръководството на Пирогов, въпреки че не е в задълженията им, медици от болницата все пак са оказали първа помощ на пострадалия.

„Заедно с лекар са отишли на спирката, посрещнати от "будните" граждани с "малко ви бият". Персоналът на Пирогов работи на територията на Пирогов. На улицата, в градинките отговорността е на Спешна помощ. Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал”, обясни д-р Стоян Сопотенски.

От Министерство на здравеопазването съобщиха за bTV, че започват проверка по случая с починалия до Пирогов мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: Пироговспиркапочинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
до ивайло преди 8 години
Като не искат да дойдат компетентните лица и нещата са в твои ръце ще действаш бързо и разумно,не да се шляеш,като патица,а възможно най-бързо без да губиш ценно време-ДА ГО ПРЕНЕСЕШ ДО БОНИЦАТА.Там няма как да не го приемат вече.Приключвам.Повече не желая да си губя времвто с такива като теб.Успех и разумната.На всеки може да се случи да не може да реагира адекватно-особено в такива ситуации.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до ивайлоНе съм гледал как умира ***, а тичах до болницата да търся помощ и звънях на 112 да кажат какво да правим. Аз ли или компетентните лица дето бяха на метри от човека щяха да помогнат? Ако бях сеирджия щях да подмина и да оставя човечеца на плочките без да ме интересува. Линейката дойде на 14тата мин. без никой от спешна да се обади и да пита какво е състоянието му.
102
0
 
1
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Истината е,че се надлъгваме с лекарите.Ние ги лъжем,че им плащаме,а те,че работят.Традицията си е традиция-явно е много тачена.След като Мая Манолова я избраха за омбудсман,Делян Пеевски за шеф на ДАНС,а 20 годишна секретарка в НЕК взема заплата колкото 7 доктора,колко ли пък да работят докторите?Ами нали всеки българин работи колкото му плащат.Така и докторите ни!
101
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Искам да попитам тези,които говорят все за тая пуста Хипократова клетва.Вие господа знаете ли каква точно клетва полагат бъдещите медици.
100
0
 
1
 
! Отговори
до ивайло преди 8 години
И го гледаше умнико как умира човека.Сеирджия ли беше.Ами като не идва никой ако си сериозе и отговорен ще го пренесеш,а не да го гледаш как умира.Аман от такива,като теб,които все чакат някой друг да свърши работата.Като не идва никой ще го пренесеш на ръце до отсрешната улица мъжаго.
99
1
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
До анонименАнонимко , как да го пренесем като човека беше бинтован през корема????? От къде да знаем какво е състоянието му ако бяхме го изпуснали и станеше това което се случи 30 мин. след това ...... Ти умнико как щеше да се чувстваш ако беше там???? Имаше лекари на метри от него , хора които трябва да спасяват, не да се крият презглава.
98
2
 
1
 
! Отговори
Какво преди 8 години
Какво е човешкият живот пред всичките измислени правила и *** клетви ??? Човек умира вие за клетви и правила пишете. Смях в залата !!!
97
2
 
2
 
! Отговори
софиянец преди 8 години
Целия български народ чака кога ще пукне оядения *** Бойко Борисов че да настане спокойствие в държавата!
96
6
 
5
 
! Отговори
bez ime преди 8 години
Директорът е прав!!! Работя в болница в чужбина. Ако някой се почувства зле дори на 2 метра от болницата и не дойде на собствен ход до спешното отделение, никой от персонала не би отишъл да му оказва здравна помощ. За това си има "Бърза помощ" и парамедиците в линейките си знаят протокола. И тук се полага Хипократова клетва. Законите трябва да се спазват. А когато не се харесват на гражданите, то последните могат да си изберат политици, които да представляват интересите им чрез гласуване на нови
95
1
 
4
 
! Отговори
срам преди 8 години
Как не те е срам, Сопотенски???!!!! За подобен зловещо нагъл коментар навсякъде по света си вече уволнен! А тук дали ще бъдеш, нещастнико?! Срам!!!
94
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Измъченият лекар, учещ 10 години накрая за заплата от 400 лв., е лошият в обществото, поне за пишещите тука. Най-лесно е да обобщаваш след инцидент. Утре ще се срути сграда и айде архитектите са *** всичките до един. Тъжно...
93
2
 
9
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Ей, тия доктори се уляха! За да помогнат първо питат -Кой ще плати?
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докъде ни докараха за 25 години!!!! Такова бездушие и деградация ни тресат, че ако така продължава жив човек на тая територия няма да остане скоро. Да ни е честит либералния соросоиден капитализъм!
91
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Въпреки всичко нашият персонал, докато дойде спешна помощ, за да не се губи време, са отишли и са взели човека, и са го вкарали в шокова зала, където са му направили опити да бъдат възстановени жизнени функции, но е починал, обясни д-р Стоян Сопотенски." Какво значи "въпреки всичко" казано от устата на лекар, който е дал Хипократова клетва?!? Няма смисъл да разсъждавам върху това, Бог да прости починалия. Май в последно време много започнахме да го казваме това.
90
13
 
8
 
! Отговори
ужассссс Мислете!!! преди 8 години
Какво значи "от болницата Не са го взели"?!?! Върнат от там или какво ???Могли са стоящите отворковци да го пренесат до болницата! той не е бил със съмнение за травма ,за да е проблем пренасянето му......И освен това е непредсказуемо тежко събитие ,дори в самата болница има неспасяеми случай...Спомнете си ,че Дори Хипократовата клетва не задължава лекарите да осигурят безсмъртие
89
4
 
5
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
До 104Ей, анонимник, ти виждал ли си човек в тежко състояние? Знаеш ли че ако сбъркаш можеш да го направиш инвалид или да го убиеш? Гориш ли от желание това да се случи? Аз съм имал подобна случка с припаднал , целият в кръв човек в Гърция и трябва да ти кажа, че и там са същите мърди, но все пак пратиха полицаи (а защо не лекари е трудно да кажа) след половин час +. Може да се каже, че и той, а и аз като се замисля имахме късмет.
88
5
 
2
 
! Отговори
степен на осигуравка преди 8 години
В много от развитите държави се заплаща висока ставка на здравно осигуряване и с чип , / гривна -датчик/се следи състоянието на здравно осигурения във всеки един момент 24 часа в денонощието.....и при подобен инцидент санитарна авиация го намира и осигурява първата помощ и транспорт.
87
22
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А БУДНИТЕ ГРАЖДАНИ,КАТО СА ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ЧОВЕКA,ЗАЩО НЕ ГО ПРЕНЕСОХА ДО ПИРОГОВ???
86
14
 
10
 
! Отговори
sladurko преди 8 години
Проблема има много страни1. Какво търси този възрастен човек по обяд по най-големите жеги по пътищата и на спирките? Младите и силните не издържат на това време и на 40 градуса, а по-възрастните ...2. Наистина не е тяхно задължение, защото закона така е написан и утре може да ги осъдят, че са убили човека докато са се опитвали да му помогнат и спасят.3. Къде е Спешната помощ? Все идва след час-два. Мисля, че е време да я прекръстят на "Бавна помощ"
85
15
 
9
 
! Отговори
Of Маца от реалист преди 8 години
Първо вероятно охрата е пушела .Второ С Хипократовата клетва не злоупотребявайте!!! Това е свещен документ ,чието съдържание явно не знаете ,щом го използване в конкретния случай."Пирогов" е най- натоварена болница и то със спешни случай.Могат ли на всяко повикване да се отзовават и да си зарязват работата в момента?!?Случай е трагичен ,жалко за човека и ако е можело да се предвиди ,че е по- спешен от преглеждания в момента съм сигурен ,че всеки лекар би се отзовал!!!