Протестът днес: Бизнесът срещу цената на тока

Очаква се в София да се включат близо 6000 души
Обновена: 29 юли 2015 08:36 | 29 юли 2015 08:32,
17
Протестът днес: Бизнесът срещу цената на тока
Снимка: Булфото, ахрив

Над 1000 предприятия ще излязат на протест днес в цялата страна. Причината – очаквания скок в цената на тока. Този път протестът е подкрепен и от синдикатите. 

Най-сериозно недоволството ще бъде в София, където в протестното шествие се очаква да се включат близо 6000 души.

Именно в столицата се очакват и проблеми с трафика заради шествието. Затворен за автомобили ще бъде площад "Александър I". Протестиращите се събират в 11.00 ч. пред сградата на Министерския съвет.

Още по темата

От там ще продължат до сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране на булевард "Дондуков", а след това отново към Министерския съвет, за да достигнат по жълтите павета до Народното събрание.

Според хората евентуално увеличение на цената на електроенергията ще доведе до лоши финансови резултати. По думите им това ще се отрази и на заплатите на служителите – те или ще бъдат намалени или управата ще бъде принудена да съкращава хора. 

"Занимавам се с производство на съдове. За мен работят 55 човека. Увеличението ще рефлектира върху съкращаване на персонала и работната заплата. А работа има и не е нормално заради разходите за ток да съкращавам хора“, коментира един от протестиращите.

"Да допуснем, че се вземе това решение и след два, три месеца се констатира, че то води до срив, не само на индустрията, но и на икономическото състояние на страната, тогава ще се смени ли ръководството на КЕВР?, попитаха още те.

Шествия до областните управи ще има в десетки градове. Сред тях са Казанлък, Бургас, Русе, Пазарджик. В Стара Загора, където протестът и предишния път беше сред най-многолюдните, се очаква по улиците да излязат близо 4000 души, съобщи Нова тв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мен е много важно какво ще кажат нашите партньори от Брюксел,нашите евро-атлантически партньори от НАТОкакто и кмета на село Бюрен-Курен, област Бавария, Германиянамира се до Баден-Баден у лево.Мнението на бай Ханс от австрийското село Фикен Фикен е също важно
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изявление на Росен БлевнелиевВъв връзка с предстоящото увеличение на тока за бизнесаискам смело да заявя:- Увеличение за на тока на бизнеса не трябва да има!Това ще го направи неконкурентноспособен и не европейски.Ще отблъсне инвеститорите и ще намали техните печалби.Вместо това считам за напълно уместно ДА СЕ НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕЩИТЕ И ДА СЕ УВЕЛИЧИ ТОКА ЗА БИТОВИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИдокато достигне европейските нива.Това е съвсем закономерен процес имайки предвид европейския път, който сме поели.Това е моята твърда позиция и няма да отсъпим от европейските ценности.За
10
0
 
6
 
! Отговори
edy преди 8 години
Защо на никой не му прави впечатление, че на всички българи им повишават ел енергията с незнайно колко, 1-2% , или повече,Обявиха, че следващия месец ще има две цени във факторите на гражданите, а всички като *** в скотобойна мълчат, никаква реакция .Ей , хора, събудете се !
9
0
 
8
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
Само 6000 не са в сивия сектор.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо от задължение към обществото са освободени износителите на ел. енергия? Те друго общество ли са?
7
0
 
15
 
! Отговори
Манипулация на елект преди 8 години
Забелязвам че днес НЕ се афишира СИМБИОЗАТА на :работодателисиндикати ?! То това само в България може да го има де ;-)Защо ли ? Защото хората вече не са толкова заспали и знаят че това води до МАФИОТСКИ структури и последствия ?"Работодателите"(мутрите с бели якички) не се реформират ТЕ -ЕФЕКТИВНОСТ се постига с инвестиции в ефективни производства ! С инструментариум от к.ера няма резултати и ЗАПЛАТИ !!!Но има вили,дворци,хотели в бетонни джунгли и мрачно бъдеще за ост.в Б-я будали !
6
1
 
11
 
! Отговори
Манипулация на елект преди 8 години
"евентуално увеличение на цената на електроенергията ще доведе до лоши финансови резултати. .. това ще се отрази и на заплатите"Значи работодателите( голям процент са в сивия сектор) искат пак мерцедесите си ,ТЕ НЕ СИ реформират ЕНЕРГОЕМКИТЕ производства и искат да се случи НЕИЗБЕЖНО -приватизация и ТОГАВА В пъти по висока цена на ТОКА ? -ня-КОЙ- ще си купи еФтини активи и хоп още една вила на Лазурния бряг.БЕЛЕНЕ,Ю.поток,ВЕИ и т.н -ОПИМИЗАЦИЯ - ДА !! Още точат пари КЪМ политици и мутри
5
3
 
10
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Индивидът със жълтата фланелка пак ще вдигне кръвно и мюфтията ще го успокоява.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако може да стесним обхвата "Задължения към обществото на собствениците на ВЕИ и ТЕЦ - овете "Марица изток".
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица дупедавците, като на шега измежду всичко друго прокараха и преференциалното изкопуване на ток от биомаса.Сегашният състав половината са собственици на соларни и веи инсталаци сега останалите сигурно ще развиват производство на ток от биомаса.Така де да няма сърдити.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко са 6000.Майтап протест. И с шествие не става, а с блокада!!!!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
smeshna raota 2.5 milionen grad izlezli 6000 4oveka smetnete kolko procenta e tva jalka raota smeshna koi she uplashite taka :D