Все повече се жалват от дискриминация

Хората с увреждания са най-честите жертви
9
Все повече се жалват от дискриминация
Ана Джумалиева. Снимка: Комисия за защита от дискриминация

Увеличава се броят на жалбите, постъпили в Комисията за защита от дискриминация, съобщи във Велико Търново доц. Анна Джумалиева, председател на комисията, цитирана от БТА.

По думите й до 28 юли постъпилите жалби са 465, по тях са образувани 311 преписки и са взети общо 286 решения.

Най-голям е броят на жалбите, постъпили в комисията от хора с увреждания, свързани с дискриминация на работното им място, отбеляза тя.

Следват ги жалбите, свързани с правото на труд. Жалбите на етнически признак са на трето място.

Джумалиева смята, че дейността на комисията набира популярност заради работата между неправителствени организации и регионалните представителства на институцията.

Данните бяха изнесени в рамките на форума "Икономически фактори и инструменти за социална интеграция на ромската общност: добри български практики", организиран съвместно със Съюза на икономистите в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 8 месеца
Защо се подигравате с нас? Не пожелавам на никого да живее такъв живот като нашия. / 78 % ТЕЛК /. Няма значение дали си образован или не, с ТЕЛК ли си, вратата хлопва пред теб.От 2014 се опитвам да си намеря работа с която работодателя да се съобразява с здравословното ми състояние но ......... . В момента съм вече една година без никъква работа и е отвратително отношението на работодателите към инвалидита а и вече сме и дърти.
6
1
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
господа преди да влезем в ес беше много лошо .а сега станаи полошо.500г бяхме машала 45г бяхме хорошо-добре.и то многодобре.сега сме в ес- гут.а като станем самостоятелни тогава ще се мре.това е нашият девис..ес увеличи ни пенсионата възраст а вие искате инвалидна пенсия.пенсия българина няма да види-а товае девиса на ес
5
2
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Защо се подигравате с нас? Не пожелавам на никого да живее такъв живот като нашия. / 72 % ТЕЛК /. Няма значение дали си образован или не, с ТЕЛК ли си, вратата хлопва пред теб.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е по всички възможни начини да се отвлича вниманието на материала от скорошното повишение на цената на тока.
3
3
 
0
 
! Отговори
Койчо преди 8 години
И аз съм дискриминиран. Не знам каква е тази дума, нито знам от какво съм дискриминиран, но пак казвам: дискриминиран съм. Дайте пари за климатик, и за златни пирони на дъщеря ти, че е паднала и си е счупила крака на три места.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Най- добрата" българска практика - те ни мародерстват и живеят на наш гръб с мълчаливото съгласие на всички институции! Много са "дискриминирани" горките!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRASIVA BIALA ROMKA--ZASHTITNIK NA ROMITE.