Патрулка без камера? Ами рушветите!

Ще бъдем безкомпромисни, ако засечем рушвет, казват от полицията
1 авг 2015 21:56,
166
Патрулка без камера? Ами рушветите!
Снимка: Булфото

Вече стана ясно, че пълният контрол по пътищата се завръща. Патрулите отново ще могат да спират без да са оборудвани със средства за видео или аудио записване. Заповедта на бившия вътрешен министър Веселин Вучков за заснемане на всяка проверка е отменена, пише Нова телевизия.

От полицията разказват, че тязи мерки се заради многото катастрофи и жертви от началото на годината. Инцидентите с автомобили за последните 6 месеца са почти 4000. 370 души са загиналите. Затова от полицията обещават да бъдат безкомпромисни срещу всички, които не спазват закона.

Столичен пътен патрул дебне за нарушения на пътя. Двамата полицаи забелязват отдалече угасналите светлини на автомобил и го спират. В патрулката им няма нито камера, нито устройство за запис на звук.

"Понеже бях на бензиностанцията и не се съобразих да включа фаровете и да сложа колана", разказва Росен пред телевизията.

Шофьорът не възразява за глобата, която ще отнесе, а по-скоро обяснява случилото се като моментно невнимание. Така или иначе санкцията е неизбежна.

Още по темата

"Това, което констатирахме е липса на включени светлини, за което се налага санкция по фиш в размер на 20 лева”, обяснява младши автоконтрольор Красимир Станков от Сектор "Пътна полиция" при СДВР.

Досега спирането и проверките по този начин бяха незвъзможни. Миналата есен МВР се опита да ограничи взимането на рушвети по пътищата като задължи патрулите да заснемат всяка своя среща с шофьорите.

"Тогава се разреши на служителите да работят само с автомобили, в които има монтирани системи за аудио и видеозапис”, обясни гл. инспектор Стойчо Константинов от ГД "Национална полиция".

Връщането на стария режим, при който полицаите са с по-големи правомощия обаче се налага, заради ескалирането на войната по родните пътища.

Сега пътните полицаи ще могат и ще трябва да се намесват, когато не сме поставили колана, пренебрегваме червен светофар, не даваме предимство на пешеходец или пък караме в насрещното движение.

"Това са нарушения, които създават предпоставка за произшествия. Водачите трябва да са сигурни, че ще се взима отношение веднага, на място”, добавя гл. инспектор Стойчо Константинов от ГД "Национална полиция".

А дали това ще развърже амбициите на някои полицаи да искат рушвет? От МВР обещават здравата ръка на закона да важи и за пътните патрули.

"Ако бъде установено такова нарушение или престъпление, ще бъдем безкомпромисни към тях", казва гл. инспектор Стойчо Константинов от ГД "Национална полиция".

В противен случай битката с нарушителите е немислима. Именно възможностите за рушвети пристесняват всички шофьори в този момент. Да се надяваме, че звената в МВР, които инспектират и контролират това наистина ще бъдат безкомпромисни, както към нарушителите шофьори, така и към полицаите, позволили си да искат пари под масата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Потресен съм. Пред министерски съвет двамата полицаи ги мислех за хора с морал и достойнство. Да ама не. Спряха пред очите ми един човечец с баничка и с цялата си наглост му взеха 20лв.рушвет. Тези там ги смятах за честни. Едното ченге кара БМВ 3 сиво комби
108
0
 
10
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Явно корупцията е предпочитан от правителството начин за увеличение на полицейските заплати,а и не само на тях!!!
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А СЯ КВО ПРАИМЕ?!!!! ДРУГАРКО БЪЧВАРОВА ЛИ СИ КАЦАРОВАЛИ СИ ЗАЩО ВРЪЩАШ РЕКЕТА НА ПЪТЯ?
106
1
 
0
 
! Отговори
CD rom преди 8 години
Незнам но във Враца за последното денонощие хванатите пияни водачи се утрой ,така че си водете изводите сами .
105
1
 
14
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ВСИЧКИ ОБЯСНЕНИЯ СА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ. НА ЧЕНГЕТАТА МОЖЕ ДА ИМ СЕ ВЪРНЕ СТАРИЯ РЕЖИМ НА ПРОВЕРКИ САМО АКО ВСИЧКИ СЕ ИЗГОНЯТ И СЕ НАЗНАЧАТ НОВИ НЕКОРУМПИРАНИ. НЕВЪЗМОЖНО Е КОРУМПИРАНО ЧЕНГЕ ДА СТАНЕ ИЗВЕДНЪЖ ЧЕСТЕН ЧОВЕК.
104
0
 
2
 
! Отговори
bic nali v sofia преди 8 години
korupciata pochva ot direkciite na policiata pa kvo stava za tia dai 20 leva che sega pochvam ako niama sledvashtia pat kato minesh otyka da mi gi dadesh ,ai be deset niamash li ,niam bre zaredih benzin ,ai ama nali znash da ne zabrash...tva e
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аиде старата песен на нов глас.Секнаха приходите и започваме по старо му.Иначе статистиката си една и съща.-С отварянето на повече магистрали и разширението на пътищата намаляват жертвите.Еха от толкова много приказки и съобщения се чудя коя година сме сега - 2011 или 2015? Изглежда пак ще дойде февруари 2013, а пък физиците казват, че времето не върви назад...
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KRADE BOIKO.KRADE GERB,KRADE PRAVITELSTVOTO, A ZASHTO POLIZIATA DA NE KRADE?
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камери е истината, иначе този вади карта, друг прокурор.....ясна работа.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Prasni prikaski 26 g i vse edni i saschti Mutri milioneri agenti tapi bogataschi
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огладняха шумкарите и пробиха отбраната. Пак ще протегнат ръце за помощ. Но, каквото и да стане, малко му е на този робски народ. Той е свикнал да търпи всякакви издевателства.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако партиата и пражителството са известни с корупциата и силовото присвояване защо да не се пусне малко и на полицията
97
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLIZAITE SA PROSIAZITE NA PATIA--DANO GOSPOD UDARI DEZATAIM,ZASHTOTO POLIZEISKITE DEZA RAZPOLAGAT S PARI ,A TOI VZEMA MOITE--ZNACI NA DEZATA MI.
96
1
 
19
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
През лятото се крият под дебели сенки. Рекета започва отново. Компенсация за пенсиите.
95
1
 
15
 
! Отговори
Кат преди 8 години
Те като са с камери пак си искат. В държава където всеки си прави каквото си иска, едва ли някой е чакал нещо различно. Сами няма да се справиме с корупцията, Европа обаче са заети с Гърция, не ги боли за нас.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да се приеме закон който да предвижда за катаджия поискал рушват да му се конфискува имуществото и това на близките му до 9-то коляно...Ще видите ,че изведнъж ще секне мерака да работят в КАТ или МВР!
93
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да вземат ЗАПЛАТИТЕ на тия дюмбели и с парите могат да се ремонтират и автоматизират (сигнализацията) на всички пътища в БГ дори и тези в ГОРНО НАНАДОЛНИЩЕ.
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не Ви ли е срам. В Европа такава да те спират рушветчии по пътищата няма. Оставка на г-жа Бъчварова- връща ни в годините на соца (поне с милиционерите де). Ако искаме да сме в Европа тия просяци да се махнат от пътищата.
91
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да живеят рушветите! Много по-добре е да си решиш проблема на място, като при това помогнеш на конкретен човек, а да не даваш пари на скапаното подобие на държава
90
0
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не разбрах ,безкомпромисни към нарушенията или към рушветите,т.е.приемат се всякакви рушвети