Пенсия на 65 г.? Ще й се радвате малко над 10 г.

Шефът на НОИ: Все повече хора ще имат трудности с пенсионирането
Обновена: 1 авг 2015 11:27 | 1 авг 2015 11:26,
71
Пенсия на 65 г.? Ще й се радвате малко над 10 г.
Снимка: НОИ

Средната продължителност на живота над 65 г. при мъжете е 14 години, а при жените 17 години. . "Така че, ако един човек се пенсионира сега на 65 г., това би бил срокът, в който ще получава пенсия". Това обяви управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков пред ”24 часа”.

Още по темата
Данните са на НСИ за периода 2012-2014 г

Все повече хора ще имат трудности със стажа за пенсиониране, предупреди Петков.

"Все по-голяма част от новите пенсионери имат проблем със стажа, който решават по два начина. Единият е, ако не им достигат много години, да изчакат по-високата възраст и да се пенсионират с т.нар. непълен стаж. Той е 15 г. действителен стаж и не се променя в новите текстове.

Другото решение на проблема е при по-малко недостиг да си закупят до 5 г. недостигащ стаж", каза Петков.

Според данните през 2014 г. всеки пети пенсионер се е пенсионирал при недостигащ стаж на по-високата възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: възрастноистажпенсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами защо не вземете да вдигнете Прагът На СОЦИАЛНИТЕ ПЕНСИЙ КАТО В ЕВРОПА КОЙТО СЕ РАВНЯВА НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТАДОКАТО В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ Е 70леваГоспода Министри Демократи
49
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какъв народ сме ние, ***-бандюга е премиер, като го водят и ще му излижат подметките. А си води политика на геноцид и дори има които пишат, мачкай Бойко. Да, смачка всичко което малко бе читаво. Калфин, цял живот по канцеларии, нямащ и идея какъв е живота на обикновения българин. Имате ли представа какво става след 50 години, а след 60, от 10 8 са със сериозни заболявания. Кой ще издържи на идиотския живот у нас да работи до 65? И колко ще живее след 65? Има няма 4-5 години.
48
0
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До До 46Нека да се види в скалата..бройка мъже на 40г. .бройка мъже на 50г. .бройка мъже достигнали 60г. .бройка мъже достигнала заветните 65г ...брой на мъжете над 70години. ..колко от тези на 40г. ..са достигнали пенсионна възраст..колко са мъжете пенсионери днес на 79г. ..излиза че в България живеем по дълго от французите и германците. .Стига лъжи. Има интернет. .да кажем стоп на крадливите политици.
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този *** отдавна му е изтекъл мандата, но не се провежда нов избор..няма ли вече да си ходи?
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"седната продължителност на живота над 65 г. при мъжете е 14 години,...."а колко е едната спродължителност на живота на мъжете КАТО ЦЯЛО в България???отг. 67 години
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вие си знаете де, играйте си играта там, самоунищожавайте си се :D
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви роботи, ЗОМБИТА!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може така да ви използват и изхабяват до старини, и на някой да му харесва едва ли не и да си траете, а паралелно с това група хора не са спрели да източват средства и те както разправяха могат и до 100, вие трябва да сте напълно не усещащи емоции и немислещи, като роботи.
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, някой ми е дал минус, кефи те да бачкаш до 65, съзнанието ти да се е забило в безсмислена дейност, за която вярваш, че е мн интересна и полезна, или си от тия където източват, взимаш хубава "заплата", егото ти се радва на разнообразие, докато сегашната икономика и поведението на повечето хора правят условията ви за живот невъзможни, ще видиш как изведнъж климата ще се преобрази в такъв, в който няма как да не видиш промяната :D Учил си икономика сигурно, в УНСС :D Ще ви рухнат илюзиите!
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам защо вярвате, че с все по-замърсеният въздух, храни, води, промененият климат и изцяло негативната среда ще живеете по-дълго, това е илюзия, която се опитват да ви внушат, истината е, че да работиш до 65 е не престъпление към човечеството, ами направо брутална гавра с него от страна на елита, ако искате си трайте да ви мачкат, ако искате най-после се осъзнайте, че ви правят за нищо и ви манипулират да сте им робите, които си мислят, че са свободни и са от някаква полза за обществото.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плаче с крокодилски сълзи държавата на нашия гроб, който сама изкопа.............
39
18
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 8 години
Имотите, джиповете, яхтите и бетона са частна собственост, а ти като типичен търтей със затихваща мозъчна дейност искаш държавата да те отглежда! Не си ври носа в чуждата паничка, гледай си своята, ако искаш да живееш добре.
38
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Имаме данните и от преброяването преди няколко години..колко хора има във всяка възрастова група..пТам данните са още по отчайващи. .мъжете рядко достигат 65 години...а за жените средната е 68г. Значи на пенсия не се надявайте..яжте и пийте днес. Никаква солидарна система. .
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този *** казва, че средната продължителност на живот при мъжете е 79г, а при жените е 82г. Според официални данни от 2014г е 69г. замъжете и 76г. за жените. Което автоматично прави този господин долен лъжец. Спешно някой трябва да му потърси сметка за тази лъжа. Ако има независими медии нека му натрият носа.
36
0
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До свинаряСпоред нашите политици ние живеем най дълго в целия свят. .Има Интернет. .четете за средната продължителност на живот във Франция. .Германия. .Англия. ..Япония. ..Стига сте ни лъжа ли че сме столетници. ..спедна продължителност на живот при мъжете 67 и 72 за жените..другото са лъжи за да се обслужва политическия крадец. ..
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно 41. МВР и МО вън от НОИ!
34
0
 
9
 
! Отговори
Малак Бизнесмен преди 8 години
Здряавейте ,Много е тъжно , но наистена е така . Още по жалкото е че държавните служители реално нямат спестени пари . Държавата сама на себеси на иска да плаща . Всичко е на гърба на Малкият и Средният бизнес , защото големите няма кой да ги пипне . Това е истината и тя се вижда от хората в ЕС . Ето защо и на искат да помагат с реални инвестиции . истината е че трбва да се омитаме докъто сме що годи здрави .
33
4
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
В Бг има голям проблем след демографската катастрофа --оказа се че много българи живеят до 100 г ))) а това е огромен проблем за пенсионната реформа - затова е желателно да се отворят безплатни ресторанти предлагащи за пенсионери -пържолки с антракс и т.н. хахахахахахаха
32
2
 
26
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Това е един узаконен геноцид над народа,нареден от ЕС,и стриктно изпълняван от нашите управници-компрадори!Нека не съм лош пророк,но рано или късно,ще се стигне до нов 7ми ноември,но с жестокостта на Френската революция,пак ще се търкалят "богоизбраните" глави!Защото,когато хората осъзнаят,че нямат какво да губят,и че са системно унищожавани,пък даже и с "демократични" средства,ще станат безпощадни, ще бъде страшно!Не се ли вземат бързи и адекватни мерки,апокалипсиса е неизбежен!
31
3
 
29
 
! Отговори
ККК преди 8 години
При Бойо 1 пак се вдигаше възрастта .........КАЖЕТЕ МИ 1 ДОБРО НЕЩО КОЕТО Е НАПРАВИЛ БОЙКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ? Без да е завлякъл 10 пъти повече пари за същото нещо ? Кажете ми едно нещо че не мога да се сетя ......