Наши математици блокирани в Китай след състезание

Цялото изкарване и цялото състезание беше някакъв сървайвър!
Обновена: 2 авг 2015 17:20 | 2 авг 2015 17:19, Елка Василева
17
Наши математици блокирани в Китай след състезание
Снимка: архив, Reuters

Българчета от три училища са блокирани в далечен Китай. Те са участвали в международно състезание по математика, на което децата са спечелили 8 отличия, но вече втори ден не могат да се приберат у дома, съобщи bTV.

Групата ученици и техни преподаватели е трябвало вече да са кацнали в София, но отложен полет заради технически проблем с един от самолетите възпрепятства прибирането им навреме.

По първоначален план децата е трябвало да пътуват от Чангчун през Пекин и оттам да излетят за Москва, където да се качат на самолета за София. Забавянето на първото летище обаче е довело до изпускане на връзките за руската столица.

„Цялото изкарване и цялото състезание беше някакъв сървайвър поради китайските организатори. По средата на състезанието ги местиха от един хотел в друг. Доколкото знам, учителите е трябвало да си платят стаите. Насъбра се една седмица с по 3-4 часа спане и сега това връщане просто съвсем ще умори децата”, каза пред bTV Кристиан Димитров, баща на един от учениците.

36-членната група от ученици и преподаватели е приета в посолството ни в Пекин веднага щом са кацнали в китайската столица. 11 души вече пътуват за Москва, откъдето ще хванат самолета за София. За останалите мисията ни в Китай търси свободни полети, съобщиха от външното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Китайматематици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво точно муъ е сървайвърското на Шереметьево.Чисто е, може да се нахраниш, да се изкъпеш!!! Абсолютно нормално и поддържано летище.Аман от безочливи лъжи и клепания типично и само за нас - българите.В Китай същото какво лъжете хората, летището в Пекин си има абсолютно всички удобства за да може човек да се прехвърли от полет на полет.Лигльовци.За Индия и за Пакистан съм абсолютно съгласен за летището, обслужването и хигиенизирана тоалетна или за кът за душ, няма!
4
13
 
10
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Много сте правр но седерастките наркомани са ви писали минуси
3
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма работа.
2
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5: В момента е около $47. Най-тежко се отразява на икономиката на Канада защото производствената цена на нефта там е около $50, след това идват шистовите залежи в САЩ и по-специално в Тексас. После, удря по-скъпите производства в Северно Море от Английски и норвежки фирми.
1
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига правихте драми....