Удължават проверката за имотите на Тодор Попов

Причината - неприключили данъчни ревизии
14
Удължават проверката за имотите на Тодор Попов
Снимка: кадър bTV

Неприключили данъчни ревизии са причина за удължаването с един месец на срока на проверката на доходите и имотното състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов, съобщи БНР.

Проверката трябваше да приключи на 23 юли, но по искане на наблюдаващия прокурор срокът е удължен до 23 август.

Ревизиите са на физически и юридически лица, като се проверяват шестте фирми, в които участие и дялове има съпругата на Тодор Попов – Силвия.

Още по темата
Проверките трябва да установят има ли данни за престъпление заради придобиване на имущество по нерегламентирани в закона начини, както и дали има несъответствие между декларираните доходи пред Сметната палата и внесените данъци.

Очаква се скоро материалите от приключилите проверки да постъпят в прокуратурата, а на 23 август наблюдаващият прокурор ще прецени дали да удължи разследването с още един месец, уточниха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Разследването срещу Тодор Попов започна в края на април, като прокуратурата се самосезира след телевизионен репортаж, в който бяха показани кадри, заснети с дрон, от луксозното имение на кмета, построено през миналата година в село Паталеница.

Проверка на доходите на кмета на Пазарджик започна и Националната агенция за приходите.

От изявления на Тодор Попов в медиите стана ясно, че за последните пет години семейството му е декларирало 1 300 000 лв. доходи, но подобни доходи не фигурират в декларациите му, подадени в Сметната палата. В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем.

Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната декларация пред Сметната палата през последните седем години, са общо под 700 000 лв.

Към одитната институция обаче не се изпращат всички доходи, а само тези от друга дейност, извън заплатата. Средствата на съпругата на задълженото лице от обичайната му дейност също не фигурират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ПазарджикТодор Попов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TODOR POPOV E DREBNA RIBA V SRAVNENIE S RAZBOYNICITE V NARODNOTO SABRANIE. ZASHTO NE SE SAMOSEZIRA PROKURATURATA I ZA TYAH? TEMIDA NE E SLYAPA A SI E MNOGO PODKUPNA. TUK IMAME PORACHKOVO PRAVORAZDAVANE. ZA DVA MANDATA TODOR POPOV VASTANOVI GRADA SLED 18 GODINI RAZRUHA I GRABEJI. SEGA PROSTO PRECHI NA NYAKOY (BOYKO ).
6
15
 
2
 
! Отговори
Стефан преди 8 години
Кой ги поръчва тия ревизии, кой създава тия скандали преди избори? Май всички имаме отговор...
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кажи му бирник и недей го обижда повече....
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната пушилка без резултат.Когато се разбъркат политическите фекалии много засмъряват,което налага да се прекратяват делата поради "липса" на доказателства.Мафията е проникнала навсякъде .
3
2
 
15
 
! Отговори
Лицифер преди 8 години
Малеиии, изгоря човека,като Цветнов.
2
0
 
25
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Само тоя да е на рамо да го носиш ,ако НАП и прокуратурата си направят труда поразчовъркат наред всички от жълтите павета и кметовете по цялата територия на това нещо наречено България ще се окаже ,че ще са нужни бая затвори,но не би гарван гарвану око не вади.
1
1
 
24
 
! Отговори
иска ми се преди 8 години
Затвор и конфискация на всичко !!!Да му оставят само долните *** !!