Дрифт на "Дракон" – единствената ни писта за гонки

У нас нямаме законодателство и адреналинът на пътя често сее смърт
Обновена: 1 сеп 2015 11:09 | 1 сеп 2015 11:05, Анисия Иванова
23
Дрифт на "Дракон" – единствената ни писта за гонки

"Дракон" е единствената официална писта у нас за състезания и обучения. Улиците съвсем не са единственото място за търсенето на адреналин – гонки и състезания се провеждат на изоставени летища и картинг писти. В страната ни обаче липсва законодателство, което да определя подходящи места и трасета за това.

От Българския Автомобилен съюз настояват държавата да се ангажира с изграждането на нови писти и реконструиране на неизползваните летища.

Управител на автосервиз за тунинговане на автомобили признава пред камерите на България Он Ер, че много от клиентите му обичат да се състезават.

Но докато все още липсват подходящи места за любителите шофьори, те ще продъжават да рискуват живота си на улицата.

В средата на август автогонка в Лесидрен стана причина за смъртта на двама младежи на 16 години - момиче и момче. Няколко дни по-късно 11-годишно момиче загина, пометено от лека кола в центъра на Ловеч.

Това беше и повод Областните дирекции на МВР да започнат проверка за това къде се провеждат нерегламинтирани гонки в страната.

По темата вижте видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
До Редс викаш и работата на кат да върша (?) , на цялата псевдо държава дето я и няма .... ?!
17
1
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
казващ ми бг работа умряла , ми да умира прав им път ..... самоубийте се .... и едни и други/
16
0
 
1
 
! Отговори
Редс преди 8 години
Това е за емигрант 14,15.
15
0
 
7
 
! Отговори
Редс преди 8 години
Нали ще се прибереш да си видиш панелката и на пешеходната ще те отнесе некой от тия дриштъри , а може и целото ти семейство да сте потърпевши. Не дай Боже да ти блъснат 15год Бмв , дето си събирал за него поне 5г по чужбина . Мисли преди да пишеш .
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До емигрант"5 стинки не давам ....." ти толкова и не струваш... За какво си правите изобщо труда да коментирате като не Ви интересува тук е за коментари които не желаят да ги сгазят *** с бензин в кръвта и без мозък.
13
0
 
2
 
! Отговори
Друг емигрант преди 8 години
Сигурно съм глупав оптимистНо някой все още сме пресни и ни пука а България. Надяваме се, че някой ден ще видим една подредена и добре организирана България. Не говоря за големите акули и политически интриги. Говоря за дребните ежедневни неща с които сблъскваме всеки ден и които ще направят живота на хората в българия по-добър. А дали ще има джигити по улиците с 200км/ч в насрещното, които ще застрашават живота на децата ми е едно от тях.Както и да е, това е последния ми пост в днес.бг, Споко
12
7
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
5 стинки не давам .....
11
4
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 8 години
дреме ми на щмайзера за някакви бегачки и софийски селски бекове с време и пари , т. е. дрифт , дзифт , лифт .... ни в клин ни в ръкав .....
10
0
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
И 100 писти да направят, много добре ги знам тези дето се правят на майстори на шофирането! Ще се чува само фразата : Аз на тея пари няма да им дам за 1 обиколка... В Пловдив живея, на 20км от писта "Дракон" и всеки втори пикльо казва горната фраза! Направете глобите умопомрачаващо големи и събираемост на тези глоби! Тогава нещата ще се оправят! На българина не му ли бръкнеш в джоба, оправия няма!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
Hitar Petar преди 8 години
Да направят законодателство като в Щатите - изтъркаш гуми - глоба за reckless driving и точка.
8
1
 
8
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Не знам писти или не, но гонки-монки, дрискане ли е дрифтване ли, всичко е засттрашаване на живота на улицата и е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Когато започнат да им взимат книжките завинаги и 2-3=*** за опандизени, тогава ще има и малко спокойствие по улиците. В момента е беззаконие!
7
18
 
2
 
! Отговори
xc преди 8 години
Щом няма писти ше се кара по улиците. На кой не му харесва да се маха!
6
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото по далече от Русия, толкова по близо до цивилизацията!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има писта тя вероятно ще е платена, а и *** един път няма да иска да си плаща, другото е, че той иска да се изфука на пътя в трафика. Но въпреки това за една част от обществото ще е добре да има такива писти за по - безопасно удоволствие.
4
1
 
17
 
! Отговори
Спокоен шофьор преди 8 години
Подкрепям идеята за повече легални полигони, където да се провеждат на гонките.Независимо колко се старае МВР, гонки инаги ще има. Така е по цял свят. Хората с много тестостерон и малко акъл, не могат да бъдат спрени с някакви си глоби, отнемане на книжки или затвор. Направете им повече легални полигони, да си се състезават на определени за целта места, вместо да "летят" в насрешното по улиците.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе! Държавата да построи на някакви си ненормалници писти, на които да се състезават?!!!??Все едно на крадците да се построи един отделен мол, в който да си крадат на воля, за да не крадат в останалите магазини и молове.И стига вече с това, че нямало закони.Ако искат, ще ги спрат точно за 1м. всичките.
2
0
 
23
 
! Отговори
Икономика преди 8 години
Частниците за какво са? Ако е изгодно да има писти нека правят! И да направят, колкото е изгодно да има. А не като със стадионите... малко село, пари за водопровод няма, а стадион за милиони строи.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора с много пари и свободно време.