Недоволни, по-недоволни и хайде на протест!

Високите цени на горивата ядосаха шофьорите, освиркаха "Лукойл"
Обновена: 1 сеп 2015 20:06 | 1 сеп 2015 19:45, Камелия Цветанова
74

Снимка: БТА

Около 30 коли се събраха на протест срещу високите цени на горивата в столицата.

Малко след 18 ч.те бяха пред парламента, а час по-късно се отправиха към сградата на „Лукойл”,  за да я освиркат.

Още по темата
Борислав Райчев от сдружение „Сила" обеща, че няма да запушват пътни артерии, а чисто и просто ще заявят, че цената горивата не им харесва.

„Днес е работен ден и целта е да се види някакво недоволство”, каза още Райчев.

На организирания в социалните мрежи протест във Варна се отзоваха около 20 души.

Протестиращите се събраха на бензиностанция, която се намира на автомагистрала „Хемус” в посока летище Варна.

Въпреки че през последните дни има спад в цените на дизела и бензина, хората смятат, че това намаление не е достатъчно.

Според координатора на протеста във Варна Николай Мирев държавата трябва да си върши работата и да използва лостовете за намаляване на цените на горивата.

По думите му лостове са акцизът и ДДС.

Според него държавата може да намали акцизните ставки, както и да отвори пазара, за да разбие монопола, но не го прави.

Според организаторите присъствието на толкова малко хора може да се обясни с това, че все още летният туристически сезон не е приключил.

В Бургас обаче протестът се провали.

Недоволните шофьори се събраха под надлеза на магистрала  „Тракия” в района на Българово, но тъй като нямаха нужното разрешение, след предупреждение от полицията, се разотидоха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега жънем резултатите на протестите за връщане на гЕРБ И кОСТОВАЦИТЕ НА ВЛАСТ. Хем цената на протеста се обезцени, хем жънем резултата на спадналата тогава икономическа активност. Сега разрушават жилищата на бездомните, но не пипат незаконните дворци
39
2
 
2
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
Цената на горивата им била висока, обаче палячовците не слизат от изтърбушените си трошки си. Жалки и смешни хора.
38
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
против орешарски една година пиха кафета защо тогава не протестираха противцените против здравеопазването против битовата престъпност ами сега намалиха бензина с 13 ст чудо голямо това е поредната подигравка към бългнарод всяка година пшеница бол да са свалили цените на баничките недаже щели да ги увеличат зара ди тока държава на абсурдите
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На последната снимка онова яхнало 30 годишно БМВ, дето гори 30л/100км, а тръгнал да протестира за някакви стотинки от цената. Умен, та дрънка.
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е трудно да се организира протест? За свалянето на Ореха и връщането на власт на Сикаджията от Банкя, последният плати милиони от откраднатото. С това разврати най-свещенното право на българина, да изразява несъгласието си. Поради бедност и народопсихология у нас протеста стане платен. С това Сикаджията си осигури комфорт да властва и краде колкото и от където си иска без да му пука, ще излезе ли народа или не. И да викаш - Давай Бойко, народа те обича е падение и слугинаж на един бандит.
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не можахме един протест да направим и сега Метрагена ни се хили заобиколен от слугите си. За да има резултат тряба решително да се загради МС от 100 000 и повече протестиращи. Тоя наглец ни се подиграва от години и ние го търпим. Ако сме такива неорганизирани и плахи това недоразумение съвсем ще ни довърши. Излизайте и протестирайте! Няма толкова грабен и лъган народ! Нямате ли достойнство?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Застанете един ден на портала на базата в Илиенци и ще видите кой от къде взема гориво.
33
5
 
13
 
! Отговори
:-D:-D:-D преди 8 години
Пишете, че ОМВ внасяли от Австрия - всъщност купуват от Лукойл, пък и дори в Австрия нефтът е руски, а не арабски, щото нямат излаз на море, а по Дунава танкери не минават :-DРомпетрол внасят също горива от руски нефт. Само ЕКО може би внасят гръцки горива от нефт различен от руския.НО... има малка подробност: За да внесеш гориво в Бг, то минава през български акцизен склад, а такива складове не са много и повечето, ако не всички са на... Лукойл :-D Я сега всички протестиращи да ходят в Бургас под прозореца на В. Златев!!!Особено атакистчетата направо да протестират пред руско
32
9
 
3
 
! Отговори
5555555 преди 8 години
До АнонименААААААААААА а при Орешарски бяхме богати и щастливи,така ли да те разбирам?Ясно е колко ти е багажа и на тебе,ами хайде лека и полека.
31
1
 
6
 
! Отговори
do 29 преди 8 години
Samo za svedenie rompetrol se dyrji ot rysnaci priatelio
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти под мен си психично болен!*** ти е любовника,нещо за руската рафинерия с най-скъпо гориво в цяла Европа,което го пласират в бедна България нещо ще кажеш ли?
29
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се ли обединим и не изметем ли Рапона и шайката му ще сме бедни и нещастни докато сме живи. Мръсника е окупирал всичко от което може да взима пари и граби ли граби. Той държи цените толкова високи защото му се заделя, не разбирате ли? Един протест не можем да направим! Това ако са сърби или поляци Тъпоглавата ламя ще е жив запален за гадостите извършил. А ние му пълним гушата.
28
6
 
9
 
! Отговори
Ончо преди 8 години
Някой се мъчи да яхне протеста,за това са малко хората,но тази несправедливост и продажбата на национални интереси на руски е осезаема.Да питам защо не протестират пред рафинерията или бензионостанциите им,ами ще ми блокират пътища,каква е логиката?
27
14
 
5
 
! Отговори
:-D преди 8 години
Абе, цената падна с 10% за два-три месеца, какво се оплаквате сега? Защо не протестирахте, когато нафтата беше 3 лв?
26
6
 
6
 
! Отговори
тролове преди 8 години
Много платени *** в този сайт .... СИЛА, МИЛА,МРЕЖИ и тем подобни
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде бе народе само мрънкате а не дойдохте да изразите протест, долни ***, за това такива като лук ойл ще държат високи цени.ч
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - "Не знаех, че омв и шел са собственост на лукойл."явно всичко в България е един маскарад.
23
7
 
11
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
Пишеш простотии! OMW си карат горивото от Австрия, ЕКО си го карат от Гърция, Shell мисля си го взимат от Румъния, а много от малките бензиностанции също не купуват от рафинерията в Бургас. Къде е монопола тук?
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че омв и шел са собственост на лукойл.
21
7
 
18
 
! Отговори
СМЪРТ НА МОНОПОЛА ! преди 8 години
Колко рафинерии са в Ръмъния ...???А, в Гърция..?А, в Сърбия..???А, в Турция..???КОЙ НИ ОСТАВИ САМО С ЕДИН РУСКИ МОНОПОЛИСТ В БЪЛКАРИЯ ..???Кой ,бе ....КОЙ , КОЙ , КОЙ.....