Промени живота им сега! Само с кичури коса...

Млада двойка дари косите си за онкоболни хора
2 сеп 2015 14:36,
10

Снимка: Булфото

Ако някой е решил да се раздели с дългата си коса през горещите летни дни е добре да знае, че тя може да се използва за благородна кауза.

Фотографът Петър Йорданов и половинката му Жана решиха да се разделят с косите си, като ги дариха за направата на перуки за онкоболни. Асоциация за превенция на рака "Промени живота си сега" приема дарения във вид на коса, от която безплатно изработва перуки и ги подарява на онкоболни, които нямат възможност да си ги закупят.

Всеки, който иска може да подкрепи каузата на асоциацията, като дари поне 100 г коса, която може и да е боядисвана, но с дължина на косъма поне 20 см. Косата трябва да се изпрати на адрес: гр. София, ул. "Хан Аспарух" 7, салон "Магама". За изработването на една перука са необходими около две седмици, а хубавите перуки от естествена коса са скъпи. Цената им варира между 500 и 1 000 лв. и не всеки, който действително се нуждае от перука, може да си позволи да я има.

Oснователката на Асоциацията и професионален перукер Вили Боршукова споделя от своя опит, че именно загубата на коса е много силно травмираща за болните от рак.

"Някои от тях се притесняват дори повече от факта, че са без коса, отколкото от самата болест! Но загубата на косата е решим проблем! Ние от Асоциацията правим така, че всеки, който е дарил коса да има пряк контакт с болния човек, за когото е изработена перука от нея. И този контакт като подкрепа към болите също е много важен!", допълни Боршукова пред "Булфото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
това е страхотно преди 8 години
Браво на тези млади хора. Те са пример за това, че един малък жест на дарител може да е истинско чудо за човек в тежко положение. Ще последвам примера им.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За онкоболните най-важното са красивите, качествени перуки със силен заряд позитивизъм
8
2
 
5
 
! Отговори
до ? преди 8 години
Аз съм жена и харесвам мъже с дълги коси. Това, че ти не харесваш такива, не означава, че няма жени, които да ги харесват. Както жените могат да бъдат с къси и дълги прически, така и мъжете могат.
7
2
 
2
 
! Отговори
т преди 8 години
А не е ли редно и в Магама да направят перуката безплатно?
6
11
 
3
 
! Отговори
? преди 8 години
vinagi sa mi bili stranni myje s dylgi kosi. Shte si pusne kosite myzha i shte pochne da pravi seks s men? OOO, kakva romantika!!! UZHAS!
5
2
 
14
 
! Отговори
www преди 8 години
Дарих си косата преди една година. Написах и послание - пожелавам на жената с моята перука да намери сили и да пребори болестта, и когато един ден е напълно здрава и няма нужда от перуката, да я подари на друг, заедно с посланието. Много ще се радвам, ако съм помогнала, но това и мен ме зареди невероятно. Направете го, няма да съжалявате.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Похвално.Браво за инициативата.Респект към тези млади хора.
3
2
 
16
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Браво.А и сте хубави с къси коси.
2
2
 
18
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Много позитивна инициатива:)) разбира се има и други доста ефективни начини за помощ погледни folaxan-bg
1
2
 
36
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Много ми е приятно, когато се изненадам положително от такива постъпки в днешния свят на агресия, лошотия, хейтърство и т.н. Надявам се позитивизмът да е заразен :)