3000 лева струва спасяването на Тошко

Разходите трябва да плати пострадалият, ако няма застраховка
3 сеп 2015 17:08,
65
3000 лева струва спасяването на Тошко
Снимка: Facebook

Около 3000 лева струва спасителна акция, продължила 4 дни, при която планинските спасители откриха 21-годишния Тодор. Припомняме, че младежът се изгуби в неделя, докато изкачваше Черни връх.

Най-важен за спасителите е човешкият живот и често трудът им остава на заден план. Четиридневната акция обаче ще струва много. По ценоразпис първоначалната сума за издирване е 90 лева, а акцията за едно денонощие - малко над 700. Всеки следващ час се таксува по 40 лева. Или близо 3000 лева за 4 дни, изчислява bTV.

"Отделно това е гориво, високопроходими автомобили, една сериозна финансова сума. Със сигурност говорим за хиляди, нямаме точен разчет, но това са няколко хиляди лева, да", обясни ръководителят на софийския отряд на ПСС Павел Павлов.

Още по темата

Разходите трябва да плати пострадалият, ако няма планинска застраховка. "Правейки една планинска застраховка, в случай на нужда от нашата намеса, след това човек на практика не вижда как ние покриваме нашите разходи по силата на застрахователния договор", допълни Павел Павлов.

Планинската застраховка се сключва за срок от 3 до 365 дни. Колкото по-кратко - толкова по-евтино. Но според спасителите за 30 лв. на година туристите могат да си спестят хиляди в случаите като този на Тошко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A Тиквата плаща ли транспортните разходи на Фалкона като ходи по партийни цели???
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати държавата...
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тук идва момента в който дори БЧК правят пари от нещастието на човека.... Нямам думи, но знам ,че в гората е хубаво да имаш застраховка ,защото планинарите са мега алчни. Ако аи счупите крак или нещо подобно едно закарване до болницата което няма да се случи селикочтер ще ви струва пак толкова ако не сте се изгубили. Ако сте изгубени едно 5-6 хиляди.....
46
5
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Смешници, Тошко да бил платил 3000лв. Ами Тошко да Ви е карал да го спасявате, не, нали, а като взимате от Тошко и от нас българите да храните навлеците от изтока някой да Ви е разрешил, не никой, тогава не се излагайте с глупости, моля Ви се.
45
1
 
7
 
! Отговори
Меца преди 8 години
Аз не разбирам защо така нападате хората, че са си завели детето на планина. Ако го бяха загубили на "слАнчака" щяхте да ги укорите, че не са сред природата. Нещо много почна това общество да диктува на родителите къде, какво. Айде гледайте си живота, половината от коментиращите дори нямат деца. Няма нищо по-хубаво за един млад(и не само) човек от това да бъде сред природата. Така се разтоварва човек от стреса, не с ракия и биг брадър.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До коментар /15/ Господ ги е наказал с такива деца. -А ти как разбра,че ги е Наказал.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Сп???нсА защо трябва да плащаме за кефа на 240-те ни политиквеници, дето нямаме никаква полза от тях, а само вреда? Ама ей на, плащаш и никой не те пита, нали! А за нещо такова, човешко, веднага решаваш да компенсираш минавката и да си "отстояваш правата"... Аз пък предпочитам парите от данъците ми да отиват за такива неща, а не за коли на депутати!
42
3
 
6
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
оня ден коментирах точно по въпроса с плащането (коментара се случи сред изтритите ) , и за пример дадох Испания където се застраховат за всичко и против всичко , по една ПРОСТА ПРИЧИНА ако аз си застраховам апартамента и комшията ме наводни се обаждам и застрахователя ми ремонтира и плаща каквото трябва и после си търси разходите ПО СЪДЕБЕН ПЪТ от тариката от горе ,дето е решил да спести 2 лева от застраховка .......така и със спасяванията , защо трябва ВСИЧКИ да плащаме
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA BESHE UMRIA E PO-DOBRE.SPASITELITE SA GO VIDELI OSHTE PARVIAT DEN,NO SA BAVELI INFORMAZIATA,ZA DA GEPAT PARITE.
40
3
 
14
 
! Отговори
щоо преди 8 години
До Анонимен 50Е, явно, че някои са у комунизЪма, щом може държавата да им плаща служебни коли, полети с правитествения самолет, за да клъцнат някоя лентичка спешно някъде, охрана и т.н.Бойко не може ли да спести малко от ножици за рязане на лентички и да плати вместо това болно момче?
39
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко струваше спасяването на КТБи кой плати сметката?
38
0
 
39
 
! Отговори
хора сме преди 8 години
По-добре да дадем 3000 лв за спасяването на едно болно момче, отколкото 150 000 лв за бе-им-вето на един гнусен, арогантен и *** кмет на Балчик! Ама кой ни пита нас - овцете!
37
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3 хил.лв. за един спасен живот от парите на данъкоплатците.И с двете ръце-за.Сега:Не ви ли е срам бе,***.Много бързо сметнахте сумата,но нещо математиката ви се опъва отностно воаяжите на тиквун с парите на данъкоплатците за лични цели.Защото това последното беше лично,откриването на трибуната също.Я дайте и тази сума.Много сте избирателни.
36
0
 
24
 
! Отговори
тцтцтцтцтцтцтц преди 8 години
а за пътуванията на тиквите в Парламента как винаги има пари ??че и за гардовете им и техните семейства
35
0
 
39
 
! Отговори
Блъско преди 8 години
Интересно оня клоун Петко Сертов ли беше дето го търсиха къде ли не и с хеликоптери и кораби и подводници ,докато той си пиеше узото в Гърция,той какво плати не се разбра
34
1
 
8
 
! Отговори
и на теб преди 8 години
До mamaviselskaМрънкаме, що реши, че не мрънкаме??? Срещу всяка несправедливост мрънкаме! Можеш да си спокоен!
33
0
 
19
 
! Отговори
н преди 8 години
А тримата *** от миналата година /или по - миналата беше/ платиха ли си? Или сега хванаха едно болно момче и дай да издевателстваме над него?
32
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми като нямат пари къде са тръгнали да водят инвалид по планините.Застраховката е .... цели 30 лв.
31
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен ПСС, планински застраховки с по-голямо покритие предлагат почти всички останали застрахователи. Като не ти се дават пари за застраховка, трябва да си наясно, че при инцидент ще се наложи да плащаш от джоба си. Всеки си преценява и си носи риска. Отговорността за живота ти е твоя, не на данъкоплатците и БЧК.
30
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това момче е аутист,как не ги е срам да искат пари от това болно момче?Аз не разбам за какво ни е държава след като тя не подпомага и не финансира,та нали ние я издържаме с нае данъци и кредити ,с нашия труд,ама държавата сме ,ТИ СИ ДЪРЖАВАТАЗ СЪМ ДЪРТА.Крареме е да се интегрираме като бели хора и подпомагаме инвалиди и крайно нуждаещи се българи защото иначе винаги ще мием и сменяме памперси на чужденци