Провокации на събора на русофилите в България

Форумът събра близо 12 хиляди души
5 сеп 2015 16:56, Елка Василева
327
Провокации на събора на русофилите в България
Снимка: архив, Reuters

Група от инициатива "България за мир" се опита да стъпче знамето на Европа по време на провеждащия се край язовир "Копринка" 12-и събор на русофилите в България.

Опит да свали европейското знаме, издигнато на един от пилоните край трибуната на събора, направи и старозагорец, който бе спрян от полицията.

Тези два инцидента, както и скандирания от симпатизанти на партия Атака срещу политици от управляващата партия и от БСП, помрачиха настроението на традиционната среща на приятелите на Русия край язовир "Копринка".

Форумът събра близо 12 хиляди души, представители на клубовете на Национално движение "Русофили" и на приятелите на Русия в България, работили и учили в Коми и в страните от бившата ОНД.

Европа без Русия не може, но не сме съгласни 2-3 страни от Европейския съюз да диктуват отношенията в него, заяви в словото си от трибуната Александър Малинов, председател на Национално движение "Русофили", организатор на събора.

Приветствие към участниците в срещата отправи и председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев, според когото "политиците са в дълг към хората, защото им пречат да се обичат и да живеят заедно" и призова да не се подчинява историята на политиката.

Председателят на БСП Михаил Миков също изпрати поздрав към участниците в събора. Приветствие към русофилите отправи и кметът на община Казанлък, домакин на събитието - Галина Стоянова. Тя говори за Казанлък и района като пример, в който добрите отношения между двата народа - българският и руският, намират израз в развитието на местната икономика поколения наред. Днешният пример за това добро партньорство, според кмета на Казанлък, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толиати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така действат терористите русофили
139
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дъртаци и един алкохолик минко на 4ело това си е копривка
138
1
 
2
 
! Отговори
до 261 преди 8 години
Не сте си взели хапчетата. Онаньорите са в дясно.
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 257 само руснаците губят много хора на война Ние побеждаваме с вража а не като давим врага със своя кръв като тях . справка на Шипка са 1към 1 опъл4енци руснаци а загиват 535 опъл4енци и 3000 руснаци
136
0
 
8
 
! Отговори
Дупелюбец Храбър преди 8 години
Изморих се да чета и слушам как все някой друг ни е виновен!!! Хазарите, че разрушили волжка България, Византийците, че сложили край на Първото Българско Царство, Османлиите, че сложили край на разпадналото се второ Българско Царство... Руснаците, че са ни насадили техния държавен апарат... Време е да изкрещим СТИГА, и да осъзнаем, че съдбата ни е в нашите собствени ръце! Историята е такава, каквато е, с мигове на срам и величие, висоти и падения. Време е да се захванем с настоящето!!
135
5
 
6
 
! Отговори
2013 преди 8 години
Нямам нищо против Русия и харесвам руснаците, но смятам че истинския родолюбец е българофил и никакъв друг "фил". А да ходиш на събор за да покажеш обичта си към чужда страна, вместо да празнуваш Съединението, е всичко друго но не и патриотизъм. Още повече, че тази същата страна е направила доста за да осуети Съединението - за щастие без успех.
134
7
 
5
 
! Отговори
Блъди Бизнес преди 8 години
Следващия път като се съберете толкова много *** на едно място, няма да бъде чак толкова лесно и просто да си тръгнете.
133
0
 
4
 
! Отговори
Па се фалиш бе мульо преди 8 години
Айде , Айде....през 54-г./при пълната колективизация/ на гарата на Брусарци-Ломско , беха събръли и национализирали, само от с.Медковец 80-трактора!Нашия беше полски --"Урсус"!Сега всичко е умрело ,...у НАШЕ СЕЛО----ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА БКП!
132
0
 
2
 
! Отговори
За Шопчето... преди 8 години
Шопе , гениален си !Обичам те!Това наистина не го знаех!!!
131
3
 
6
 
! Отговори
ВЕКОВЕН ДЕФЕКТ .... преди 8 години
Всички простаци псуват София и софианците ...ама дупе дават да дойдат у София...!Всички простаци реват против Запада ...ама , децата им са вече ТАМ.Всички простаци , обичат Русия ..ама никой вече не стъпва ТАМ!Всички простаци-----са като лисицата и .....ГРОЗДЕТО! /...ама у България е така---Затова българите са били 500-г при Султана.../
130
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че излъчваха кадри от "събора": 90% алкохолизирани пенсии, неграмотни пандизи и атакисти на парче пица и отровна водка директно от матушката.
129
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако я нямаше България, руските мужици все още щяха да се чудят какво е азбука и писменост. *** обясни нещо на вонящ русофил който се възхищава на нация където по места още живеят в полуземлянки.
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко воняща до небесата, анти-българска русофилска *** на едно място.
127
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен лично никой не ме е освобождавал. Също така др. *** не е осводил никого, само изби хиляди православни християни в Украйна и им заграби от територията. Факт!
126
7
 
9
 
! Отговори
читател преди 8 години
Съборът на Копринка - сборище от предатели.
125
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако я нямаше Русия ти щеше да мучиш под турско.Дал бил азбука.Дал си трънки и глогинки.
124
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако я нямаше България, тия в Русия още щяха да мучат, добре че им дадохме азбука.
123
0
 
4
 
! Отговори
Долу бсп преди 8 години
До БСП-престъпнаПрестъпна е.Щом гея калфа и гоце подписаха за нато и базите с кондом лиза райс
122
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, соропитеци безмозъчни, ако я нямаше Русия, сега щяхте да сте с резани карабини и да носите фесове. Аман от неблагодарни негодници. Ние и руснаците сме с едни и същи корени и затова връзката между нашите два народа никога няма и не може да бъде прекъсната, ако ще дедо Соро да си изяде дъртите топки. А, какво общо имаме ние с краварите зад океана, питам аз и отговор не искам, едно голямо НИЩО Които се кланя на американците да заминава при тях, ТУК Е ПРАВОСЛАВНА ХИЛЯДОЛЕТНА БЪЛГАРИЯ.
121
3
 
8
 
! Отговори
пешо преди 8 години
изперкали комунисти, как може да сте толкова слепи и изкуфели. как можете да искате връщането на строй, забраняващ свободата и изискващ идолопоклонничество? на строй, в който нищо не се произвежда и нищо не може да се купи, освен отпуснатото от партията майка. вие сте болни хора и ме е срам, че деля държавата си с вас.